Stugor i Göteborg

Välkommen att hyra stuga i Göteborg hos oss! Upplev havet, hamnen och stadens härliga aktivitetsutbud under en skön semester. Göteborg är en gammal stad med en mycket spännande historia.

Från våra stugor i Göteborg och omnejd har du möjligheten till mycket äventyr men kan också njuta av lugnet och stillheten på altanen eller ta ett dopp i solnedgången på stranden. Göteborg ger dig unika byggnader, vackra gator, parker och ett omfattande utbud av aktiviteter.

Du kan beundra de många fartygen i Skandinaviens största hamn, spatsera mellan de många torgen eller ta en rundtur på någon av bussarna som kör i staden.

Du bor bekvämt i en av våra stugor i Göteborg och kan njuta av staden helt i din egen takt!

Göteborgs skärgård

Populära semesterhus i Göteborg

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Göteborg

Loading...

Semesterhus med bastu i Göteborg

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Göteborg

Loading...

Gör ett besök i Göteborgs skärgård

En av höjdpunkterna med Göteborg är dess skärgård. Ni kan givetvis hyra stuga i Göteborgs skärgård med oss! Skärgården i Göteborg är fantastisk med dess klippor, tusentals öar och olika gästhamnar. Upplev gästhamnarna och åk på en dagsutflykt med någon av båtarna. Avnjut solnedgången från verandan på en av våra stugor i Göteborgs skärgård. Ät och drick gott.

Hyra stuga i Göteborgs södra skärgård

Besök öar som Donsö, Brännö och Knarrholmen. Alla belägna i den södra delen av skärgården.  Allt som oftast tar du dig enkelt till och från Göteborg med buss och färja, det finns båttaxi och möjlighet att hyra bil, men du kan även njuta av havsvinden längs kusten från cykelsadeln. 

På många av öarna kan du hyra cykel som är ett perfekt sätt att ta sig runt på många öar och från ö till ö bland olika sevärdheter och upplevelser.

Hyra stuga i Göteborgs norra skärgård

Varje ö i Göteborgs norra skärgård har sin charm och tillsammans har de mycket att erbjuda dig som hyr en stuga här eller bara är på kort besök. Nedan får ni en lite kortare beskrivning av varje ö:

 • Hönö – Den befolkningstätaste ön i norra skärgården har flera restauranger. Här utgår även många aktiviteter som till exempel båtturer ut på havet och hummersafari.

 • Öckerö – Här finns gott om service och mycket att upptäcka vilket lämpligen görs till fots längs med vattnet.

 • Björkö – Den grönskande ön, som är den största i Öckerö kommun, nås enkelt via Björköleden.

 • Fotö – På den lilla ön kan du njuta av såväl trevlig miljö i den gamla hamnen som i naturen. Här finns även historiska inslag i form av fornlämningar.

 • Hälsö – På ön etablerades under tidigt 1900-tal varvsindustrin och Hälsö har varit viktig inom båtbyggning. Idag erbjuder Hälsö en charmig miljö där också historien satt sin prägel med fornlämningar såsom sten hägnader.

 • Källö-Knippla – De två sammanvuxna öarna bjuder in till en klassisk bohuslänsk skärgårdsmiljö med slingrande gator och tätbyggda hus.

 • Rörö – Även om ön är bebyggd och har fastboende så är en stor del av ytan naturreservat. Den unika miljön är mycket uppskattad av besökare som har naturen som intresse.

 • Kalvsund – Ön är bilfri vilket skapar utmärkta förutsättningar för en avkopplande vistelse här. Parkera bilen på Björkö eller Öckerö så tar personfärjan dig till den vackra ön som även är känd som ”Smugglarkungens ö”.

 • Hyppeln – Detta är en ö för naturälskaren. Hyppeln i Göteborgs norra skärgård har gott om såväl växter som fåglar varav flera är sällsynta och fridlysta.

 • Grötö – Den befolkningsmässigt minsta ön i skärgården, av de som har fastboende, är också annorlunda mot många av de andra öarna. Att ön är bilfri bidrar till den lugna och harmoniska stämningen.

Rikt utbud av attraktioner och sevärdheter

Göteborg och området kring Göteborg är fullt av roliga aktiviteter och sevärdheter. Här kommer ni inte behöva gå uttråkade. Det beror helt på vad ni gillar att göra och vad ert sällskap vill göra. Är ni aktiva och gillar sport eller vill ni ta det lugnt och äta gott och shoppa? Eller både och?

Vi ger några av våra tips här nedanför på aktiviteter i Göteborg:

 • Ta med familjen eller vännerna till Liseberg! Denna fantastiska nöjespark är ett av Sveriges mest besökta turistmål och vi förstår varför.

 • Gå på en fantastisk restaurang eller köp med dig råvaror (speciellt från havet) hem till stugan och bjud sällskapet på en lyxig middag.

 • Fotboll! Se en fotbollsmatch och upplev den fantastiska stämningen på en arena! Göteborg har ett flertal lag som är värda att besöka.

 • Besök Feskekyrkan och se över dagen fångster! Här bjuds färsk fisk och skaldjur ut till högstbjudande och artrikedomen är verkligen i en klass för sig. 

 • Bada bland klippor ute i skärgården! Ta er ut i skärgården och upplev denna makalösa natur och stämningen som råder vid havet. Detta är alltid nära i Göteborg.

I Göteborg har ni mängder av möjligheter. Ni kan shoppa eller besöka någon av stadens många museum. Göteborg är också känt för deras fiske och när ni hyr en stuga i Göteborg ges det många möjligheter till just detta.

Varför hyra en stuga i Göteborg med omnejd hos NOVASOL?

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

Glöm inte bort att kika bland alla våra stugor och semesterboenden i Västra Götaland, ni hittar dem här!På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr stuga i Göteborg med omnejd hos NOVASOL.När ni har bestämt er för en av våra stugor i Göteborg kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.Välkommen redan idag!