Hyr stuga i Blekinge

Hyr stuga vid sjö eller havet i Blekinge

Hyr stuga i Blekinge

Blekinge ligger i södra Sverige och är ett av landets minsta landskap. Denna lilla oupptäckta semesterpärla kommer inte göra dig besviken! Förutom en varierande natur bestående av skärgård, skogar och klippiga kuststräckor är Blekinge fyllt med upplevelser som passar alla åldrar.

Vi har ett stort urval av stugor i Blekinge. Här kan ni njuta av långa sommarnätter på terrassen eller kura ihop er framför brasan under vinterhalvåret. Tack vare Blekinges fantastiska natur ligger våra stugor oftast mitt i naturen vid glittrande sjöar och gröna skogar, men fortfarande med närhet till de mysiga städerna.

I våra boenden finns det gott om plats till paret, den lilla eller stora familjen eller kompisgänget som väljer att semestra tillsammans. Oavsett om ni reser med hund, vill bo vid havet eller hyra en stuga med bastu eller pool har du möjligheten att hitta just din perfekta stuga hos oss. 

När ni bor i en stuga är det alltså ni som bestämmer hur dagarna ska se ut, och det är ju precis det som är det fina med att hyra stuga i Sverige – det är semester med frihet!

Populära semesterhus i Blekinge

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Blekinge

Loading...

Semesterhus med pool i Blekinge

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Blekinge

Loading...

Upptäck Blekinge Skärgård från en stuga

Det är inte många som känner till att Blekinge bjuder på en mycket vacker skärgård. Här kan ni göra allt ifrån att fiska och paddla kanot till att vandra och cykla. Du behöver heller inte leta länge för att hitta mysiga badställen, och kvällarna bjuder på fantastiska solnedgångar.

Blekinges Skärgård består av stora och små öar och charmiga holmar och skär. Det är inte mycket som krävs för en härlig utflykt: fyll en picknickkorg med massor av gott, åk på en båttur till en av öarna och speja ut över det glittrande vattnet.

I Blekinge Skärgård hittar ni gott om badplatser, kan ta del av det rika fågellivet eller bara njuta av den storslagna naturen. Några av våra favoritplatser är Aspö eller Hanö, men framförallt gillar vi Hasslö – ön som har fått smeknamnet Lilla Hawaii!

Gillar du att fiska så passar det utmärkt att hyra en stuga i Blekinge. Man kan nästan säga att Blekinge är lite av ett eldorado när det kommer till fiske. Här finns såväl kust- och havsfiske som fiske i bäckar, åar eller sjöar. Fisket i Mörrumsån är välkänt långt utanför Sveriges gränser och inne i Mörrum kan ni även besöka museet Laxens Hus.

Attraktioner och sevärdheter i Blekinge

Det härliga med att hyra stuga är att ni har friheten att göra precis vad ni vill. Det finns gott om tid att slappna av och att komma ner ordentligt i varv. Men en semester handlar likväl också om att fylla på minnesbanken med härliga upplevelser. När ni väljer ett boende i Blekinge rekommenderar vi följande platser som ni inte får missa:

  • EringsbodaHär ligger den populära Blomstergården med sina vackra blommor och statyer. Här finns också ett minizoo för de minsta barnen, samt Törnrosas Äventyrspark för de större.

  • EriksbergHär hittar du en av norra Europas största naturreservat med bland annat kronhjort, dovhjort och älg. Besök gårdsbutiken och handla med er lite lokalproducerade råvaror, bege er ut på cykelsafari eller spana in den vidunderliga utsikten från utkiksplatsen.

  • KarlshamnEn trevlig stad där vi även hittar det spännande Kreativum upptäckarcenter. Här kan barn i alla åldrar (även de vuxna!) roa sig.

  • RonnebyI Blekinges äldsta stad hittar vi Brunnsparken, som blivit utnämnd till den vackraste parken i Sverige. Gillar du glass rekommenderar vi ett besök till Björketorps Gård som tillverkar glass i hög kvalitet.

  • KristianopelEtt litet solsäkert smultronställe och Nordens första renässansstad. Här kan du strosa runt bland små trähus och i hamnen kan du även ana Ölands södra udde i horisonten. Kristianopel har också en ringmur som ni kan gå upp på och njuta av utsikten.

Boka boende i Blekinge tillsammans med NOVASOL

Att hyra stuga är ett utmärkt sätt att uppleva Blekinge då du får en bra utgångspunkt för utflykter samtidigt som ni har en rofylld plats att koppla av på när ni vill. När du bestämt dig för en av våra stugor i Blekinge genomför du enkelt din bokning här på vår hemsida.

Hos NOVASOL står kundens upplevelse i fokus. Vi besöker varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment. Detta gör att du tryggt och säkert kan hyra stuga med oss.

Vi tror att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser. Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du vill hyra stuga med oss. Så har det varit sedan 1968 – och så kommer det fortsätta att vara i framtiden.

Välkommen!