Semesterhus i Montenegro

Kotor bukten i Montenegro

Semesterhus i Montenegro

Montenegro har blivit en populär destination på senare år, men är fortfarande okänd och spännande för många. På få andra resmål hittar man en sådan härligt vacker natur med omväxlande landskap, sköna stränder, klara sjöar, vilda floder, höga berg och raviner.

Montenegro ligger vid Adriatiska havet och gränsar med sin kust i norr mot Kroatien och i söder med den Albanska delen av Adriatiska kusten.

Vill du hyra hus eller semesterlägenhet i Montenegro är du välkommen till oss på NOVASOL.

Här presenterar vi samtliga semesterbostäder i Montenegro som vi har tillgängliga för uthyrning i Montenegro.

Du kan genomföra din bokning direkt här online men om du föredrar så går det även bra att ringa till oss.

Vi hjälper dig gärna med att boka samt svara på de frågor du har kring våra boenden.

Välkommen!

Populära semesterhus i Montenegro

Loading...

Underbara sandstränder

Montenegro är fortfarande relativt okänt semesterland för de flesta utav oss. Men det är ett paradis värt att besöka. Det omväxlande kustlandskapet i Montenegro kännetecknas av hissnande klippor längsmed kusten med gömda bukter med underbara sandstränder.

Vissa små stränder nås endast med båt och vissa är milslånga. Det finns många fascinerande små orter längsmed kusten. Om man åker in en bit in i landet, stöter man på stora vackra bergslandskap.

Här får du en omväxlande semester, om du så önskar eller bara en avkopplande semester med bad och sol. Sök upp en liten bukt för en dag i solen, eller kanske pröva på rafting på floden Tara.

Montenegro är inte större än Skåne, så det är inga långa sträckor att åka för den som vill utforska olika delar av Montenegro. Det är fortfarande billigt här, jämfört med andra länder vid Adriatiska havet.

Populära destinationer i Montenegro

Kotor Riviera är den mest populära destinationen i Montenegro. Bukten är formad som en fjäril och innehåller i verkligheten fyra mindre vikar. Här hittar du kultur, historia, underhållning, kulinariska upplevelser, natur och mycket mer.

Ta till exempel en utflykt från ditt semesterhus till Trg Od Oruzja, stadens största och äldsta torg eller besök St. Tryphons katedral från år 1166. Bukten påminner mer om en fjord och alla sidor av den kan lätt nås med bil via huvudvägarna.

De går även att nå med promenadskor för aktiva resenärer längs de många markerade vandringslederna. 

Budva Riviera är en annan välkänd destination i Montenegro. Genom att hyra hus på Budva Riviera kan man se fram emot barnvänliga, liksom några av landets största och finaste, badstränder. Många av dem är markerade med blå flagg, vilket vittnar om hög kvalitet och standard på stränderna.

Här ligger också staden Budva som är en exotisk kuststad med intressanta, historiska sevärdheter och en överlag avkopplande atmosfär. Hyr du ett semesterhus i Montenegro vid kusten så är det inga problem om det står bad och strandaktiviteter på programmet.

Om du hellre föredrar, kan du också välja att hyra en semesterbostad längre inåt landet.

Upplevelser och sevärdheter

Såväl äventyrare och naturälskare som aktiva semestergäster har alla kommit till rätt plats när man valt att hyra hus i Montenegro. Den varierade kustlinjen bjuder in till en avkopplande strandsemester med kulturella inslag. Om du är mer i de inre delarna av Montenegro, kan du njuta av de stora, skogsklädda bergen i Dinariska Alperna/Dinariderna. Tara Canyon hittar du i norra Montenegro där det också är möjligt att pröva på forsränning på floden.

Det finns ett antal sevärdheter och attraktioner som absolut måste upptäckas under din semester i Montenegro. Bland de naturliga sevärdheterna bör du definitivt besöka Lovcen Nationalpark med sin naturskönhet, Canyon Nevidio med sin utmanande terräng och Skadarsjön, som bjuder in till bad, båtliv och fiske.

Dessa områden är fyllda med spänning och äventyr, medan du njuter av de vackra omgivningarna omkring dig. 

Längs kusten finns många pittoreska hamnbyar och städer, som alla erbjuder nya upplevelser. Är du på utflykt från ditt semesterhus bör du ta en tur förbi Porto Montenegro i Tivat och Budva stad. Porto Montenegro är Montenegros lyxhörn.

Här hittar du yachter, exklusiva butiker och fina restauranger men du kan också ta en avkopplande promenad genom det autentiska Tivat.

Budva stad är en medeltida ort omgiven av en gammal stadsmur. Inom dessa väggar, hittar du pittoreska små gator och ett livligt centrum. Efter en promenad genom staden kan du sitta ner på stadens strandpromenad och ta ett dopp vid den fantastiska stranden.

Med pool i Montenegro

När du ska på semester i Montenegro, kan vi erbjuda dig ett brett utbud av semesterbostäder på olika platser och med olika typer av faciliteter. Vi hoppas att du kommer finna ett semesterhus i Montenegro hos oss som uppfyller just dina önskemål och förväntningar.

Den enkla lösningen är en semesterlägenhet med grundläggande utrustning där fokus är på trevliga stunder och tid med familjen. Om du vill ha ’det lilla extra’ kan du hitta semesterhus och lägenheter som till exempel, har egen pool, bubbelpool eller med havsutsikt över Montenegros Riviera.

I vissa fall, där egen pool inte finns att tillgå, kan det vara så att ni har tillgång till en gemensam pool. Detta står i så fall beskrivet på objektpresentationen för semesterbostaden. 

Tillhör du de som inte semestrar utan din fyrbenta vän så har vi semesterhus till vilka din hund är välkommen utan extra kostnad.

Vi hoppas och tror att du kommer hittar ett semesterhus eller en semesterlägenhet hos oss på NOVASOL för din nästa resa till Montenegro!