Semester med hund

Om hunden är människans bästa vän, varför ska den då inte få följa med på semestern? Vi på NOVASOL älskar hundar och tycker det är självklart att årets roligaste dagar ska tillbringas tillsammans. För det är faktiskt inte bara vi människor som älskar att åka på semester, även hunden uppskattar att komma bort ibland och få utforska nya ställen.

Hos NOVASOL kan ni hyra stuga med hund vilket gör att ni inte behöver lämna er fyrbenta vän hemma under semestern. Till stugor med husdjur tillåtet, får din hund följa med - helt utan extra kostnad! Läs mer längre ner.

Pet allowed

Olika länder, olika regler

En semester med hund är alldeles, alldeles underbart! För att både du och din hund ska få en så bra semester som möjligt är det några saker du bör tänka på. Om du väljer att spendera din semester hemma i Sverige måste du kolla upp vad som gäller i just det området som du spenderar dina lediga dagar.

Vanligtvis går det bra att ta med hunden på tåget, bussen, t-banan eller spårvagnen – det kan variera lite mellan olika företag då de sätter olika gränser.

När du vill åka på en semester med hund utomlands finns det krav som du måste uppfylla och regler du måste känna till och följa. Dessa kan skilja sig från land till land och det är ditt ansvar att ta reda på vilka regler som gäller i just det land som du vill åka till.

Semestern vill vi ju alla tillbringa med våra nära och kära och givetvis ska hunden följa med och utforska världen! Under en semester med hund kan ni gå härliga promenader, njuta av naturen och upptäcka gömda semesterpärlor.

Ni kanske till och med hittar en badstrand där hundar är välkomna och kan gotta er på stranden och ta ett dopp i det blå. Ja, visst låter det härligt?

5 saker att tänka på vid semester med hund

  1. Om du ska åka utomlands måste du ta reda på vilka regler som gäller i just det landet! För att komma in i landet, för att vistas där med hunden och för att kunna komma tillbaka in i Sverige igen. 

  2. Kolla även upp (så lång tid i förväg som möjligt), om hunden uppfyller kraven för vaccinationer, id-märkning etc. innan du åker utomlands. 

  3. När du packar, kom ihåg hundens allas måsten. Gör en checklista: hundmat, bajspåsar, koppel med mera.

  4. Om du tar bilen till semestermålet så är det viktigt att du aldrig lämna hunden ensam i bilen. Se till att ha lagom värme i bilen, att hunden emellanåt får tillgång till vatten och att hunden rastas med jämna mellanrum.

  5. Kom även ihåg att ta reda på vad som gäller i just den orten som du vistas i, är det exempelvis okej att släppa hunden lös i skogen? Vårt bästa tips är att fråga husägaren om vad som gäller då de känner bäst till området.

Fördelar med att hyra hus när du reser med hund

Det är inte alltid lätt att hitta ett boende som passar både dig och din hund. Det finns flera fördelar med att hyra ett hus eller en stuga under sin semester med hund istället för att krångla med andra alternativ. Nedan listar vi några av dem: 

  • Det finns gott om plats för hela familjen - både för de tvåbenta och fyrbenta.

  • Ni har ingen annan som ni måste visa hänsyn till, om er hund exempelvis skäller behöver ni inte oroa er över att grannarna hör. 

  • De stugor som välkomnar hundar har oftast en härlig tomt där er hund kan njuta av frisk luft och nya spännande dofter. Ni kan leka tillsammans och kasta boll i er i alldeles egna trädgård.

Letar du efter ett hundvänligt boende?

Då ska du ta en närmare titt på våra semesterhus! NOVASOL har ett brett utbud av stugor där hundar är välkomna. När du tar med dig din hund på semestern får du ett trevligt resesällskap med chansen att lära känna andra hundägare och du behöver inte krångla med att skaffa någon hundvakt. 

Genom att hyra ett semesterhus med hund kan ni åka på utflykter och ni får en genuin upplevelse av resmålet samtidigt som ni kan gosa med er älskade hund. Ni får en härlig semester tillsammans och kan njuta av avkopplande dagar. Att bo i ett semesterhus med hund sprider verkligen semesterglädje!

Ta med hunden - helt utan extra kostnad

Det bästa utav allt är att när ni valt att hyra stuga med hund hos NOVASOL kan ni ta med er hunden helt utan extra kostnad!

Flera av våra semesterhus välkomnar husdjur, så för att hitta ett semesterhus som passar just er kan ni enkelt söka på vår hemsida.

Om stugan välkomnar husdjur eller inte ser du på huspresentationen, det är bara att leta efter den gröna symbolen med den vita hunden på. Antalet hundar varierar lite mellan husen och i vilket land du vill spendera din semester. Hur många hundar som är välkomna, står på varje huspresentation. Oftast gäller 2 husdjur i norra Europa och 1 i södra.

Om ni vill ta med er fler hundar än vad som står på huspresentationen är ni varmt välkomna att kontakta oss så kan vi alltid höra med husägaren om det okej för dem.

Europas största organiserade stugförmedling

NOVASOL har flera års erfarenhet av stuguthyrning och idag förmedlar vi boenden över hela Europa. Vi kvalitetssäkrar alla våra semesterhus, stugor och lägenheter, vilket innebär att vi besöker alla boenden innan vi tar in dem i vårt utbud för att se så att de uppfyller den kvalitet som våra gäster efterfrågar.

Detta gör att ni tryggt och säkert kan hyra stuga med hund genom oss!

Du finner hela vårt utbud av semesterhus och stugor som välkomnar hundar här på vår hemsida.

Det är viktigt för oss att både du och din hund får en härlig semester. Och som sagt, hos oss tillkommer det inga extra kostnader eller avgifter för att din fyrbenta vän följer med!