Hyr ut din stuga med NOVASOL

Sveriges största stugförmedling

Funderar du på att hyra ut din stuga? Då vet vi att du säkert har många frågor. Hur funkar det? Varför just NOVASOL? Är jag försäkrad? Hur får jag den största inkomsten? 

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning i över 50 år och vet hur din semesterbostad får de bästa förutsättningarna till en bra uthyrning. Kanske är det därför över 50 000 uthyrare har valt NOVASOL?

Kontakta oss och få svar och rådgivning för just ditt semesterboende.

 

Vill du veta mer?

Vill du veta mer om att hyra ut ditt semesterboende med NOVASOL? Välkommen att läsa mer här på hemsidan, eller fyll i formuläret nedan så kontaktar vi dig. Om allt känns fortsatt bra, bokar vi in ett möte. Precis som formuläret, är ett möte med oss helt kostnadsfritt och du förbinder dig inte till något

 

 

Hyr ut ditt boende

Vad står NOVASOL för?

NOVASOL har alltid ett övergripande mål: Att vara det naturliga och bästa valet för den som vill hyra ut sin stuga eller semesterlägenhet. Vi strävar efter:

  • Att skaffa dig den största hyresintäkten i enlighet med de bestämmelser och etiska regler som finns inom stuguthyrningsbranschen.
  • Att du som valt att hyra ut stuga med oss, ska uppleva samarbetet med NOVASOL som tryggt, enkelt, säkert och trovärdigt.
  • Att erbjuda hög kvalitet med bra service.
  • Att optimera din uthyrning genom professionell rådgivning, stark marknadsföring samt hög kunskap om försäljningsmarknaderna och de lokala förhållanden i det område där semesterboendet ligger.
Personligt besök när du vill hyra ut stuga

Vad är NOVASOL idag?

Från starten 1968 har NOVASOL vuxit till att idag vara en internationell koncern med dotterbolag i flera europeiska länder. En av våra spännande uppgifter är att löpande utveckla stuguthyrningsbranschen och därigenom öka intresset för potentiella gäster att välja just ditt semesterboende till deras nästa semester.

I Sverige har ca 3 000 uthyrare över hela landet valt att samarbeta med oss. Inom NOVASOL är Sverige en av våra viktigaste marknader med en stor efterfrågan från framför allt tyskar, svenskar och danskar. Totalt hyr NOVASOL ut över 50 000 semesterboenden i 26 europeiska länder. Totalt så bor faktiskt årligen över 2 miljoner människor i en semesterbostad från NOVASOL.

Vi är säkra på att nyckeln till framgång för både dig som uthyrare och NOVASOL är att vi som en del av en stor koncern har byggt upp ett nätverk av internationella återförsäljare. Samtidigt skall vi bevara de lokala kontakterna och kunskapen i Sverige. 

På dessa sidor kan du läsa mer om hur det går till och fördelarna med att hyra ut stuga eller semesterlägenhet i Sverige med NOVASOL. Du kan också kontakta oss, så berättar vi mer.

Varmt välkommen till oss på NOVASOL!

 

5 vanliga frågor kring att hyra ut stuga

Jag vill veta mer om att hyra ut med NOVASOL – hur ska jag göra?

Om du funderar på att hyra ut din stuga och vill veta mer är du välkommen att lämna en intresseanmälan på hemsidan (ej bindande). Vi tar då en första kontakt med dig och om allt känns fortsatt bra, bokar vi in ett möte där den lokala rådgivaren för just ditt område kommer och tittar på stugan samt går igenom allt du vill och behöver veta. Mötet är självklart kostnadsfritt och du binder dig inte till något.
 

Vilket pris ska jag ta?

Vår lokala rådgivare som besöker dig och ditt fritidshus tar också fram ett prisförslag för dig. Vi använder våra samlade marknadskunskaper som bas för att ditt boende ska hamna i rätt prisnivå för att generera den bästa möjliga intäkten.
 

Kan jag använda stugan själv om jag vill?

Självklart! Under lågsäsongen kan du spärra så mycket du vill. Under högsäsongen önskar vi få möjlighet att hyra ut ditt fritidshus under minst 9 veckor (varav 2 är s.k. A-veckor). Veckorna behöver inte vara sammanhängande. Genom ditt eget inlogg på Mina Sidor kan du enkelt själv öppna och stänga perioder för uthyrning.
 

Är jag skyddad om något skulle hända?

När du väljer att hyra ut ditt fritidshus med oss, är det viktigt att du ska känna dig trygg. Därför har vi en mycket omfattande Trygghetsförsäkring som du får som automatiskt skydd när du hyr ut med oss. För att undvika små missnöjen, går NOVASOL dessutom in och täcker småskador upp till 1 200 SEK som orsakats av gäster.
 

Vilka gäster kan jag få till min stuga?

En stor andel av gästerna till våra svenska stugor kommer från Tyskland pga vår mycket starka position där. Samtidigt har vi en globalt täckande marknadsföring vilket gör att det självklart inte bara är tyskar som bokar. Bland gästerna finns såväl svenskar som bokningar från Danmark, Norge, Nederländerna och en lång rad andra länder.
 

Se fler svar på vanliga frågor vid stuguthyrning ►

 

Klicka här för att läsa om vad vi på NOVASOL kan göra för dig