Om NOVASOL

Varmt välkommen till NOVASOL!

Det hela började den 28 december 1968 i Köpenhamn när den 22-åriga Frederik Heegaard skulle börja studera och behövde någonstans att bo. Han förälskade sig i en lägenhet i Frederiksberg, men för att få överta den fanns det ett krav på att han skulle ha sin egen verksamhet. Han fick en dag på sig att starta ett eget företag och det var där och då grundstenen till Nordisk Ferie blev lagd. 

Från ett enmansföretag i en källarlokal i Köpenhamn har det dåvarande Nordisk Ferie utvecklats till dagens NOVASOL – Europas ledande förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus med mer än 1 800 medarbetare och 60 lokalkontor i Europa. Vi har gått från att enbart hyra ut stugor i Norge till idag, över 50 år senare, förmedla 50 000 semesterbostäder i 26 länder och ha över 2 miljoner gäster per år. 

Snabbfakta

NOVASOL grundades 1968

 

NOVASOL är Europas ledande förmedlare av kvalitetssäkrade semesterhus

 

NOVASOL har 2 miljoner gäster per år

 

NOVASOL har ett stort utbud av semesterhus

 

NOVASOL har fler än 1800 anställda och frilansare

 

NOVASOL har 60 lokalkontor i Europa

 

Personligt utbud = unika semesterupplevelser

Alla semesterbostäder som vi hyr ut är privatägda och har noga valts ut av våra medarbetare. Vi skriver avtal med varje husägare och besöker alla boenden innan vi tar in de i vårt sortiment för att vara säkra på att de semesterbostäder som vi förmedlar håller den kvalité som vi eftersträvar. Inget boende är det andra likt vilket gör att vi kan erbjuda ett varierat och personligt utbud som bjuder in till unika semesterupplevelser. 

Internationell koncern med lokal närvaro

NOVASOL en internationell koncern med dotterbolag i en lång rad länder. Huvudkontoret ligger i Virum utanför Köpenhamn men du hittar även kontor i länder som Sverige, Norge, Tyskland, Österrike, Kroatien, Italien, Tjeckien, Ungern, Grekland, Polen, Frankrike, Holland och Spanien. NOVASOL-gruppen består idag av tre varumärken - NOVASOL, dansommer, och Ardennes-Etape - som förra året tillsammans levererade semesterbostäder till över 2 miljoner gäster.

 

Presskontakt:

press@novasol.com

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: