Välgörenhetsprojekt

Christlicher Hilfsverein Wismar

På den albanska kusten och i huvudstaden Tirana flödar turismen, men samtidigt som denna region öppnas upp mer och mer för turisterna, lider det inre fastlandet fortfarande mycket av de tidigare, isolerade tiderna. Invånarna som bor i Mokra regionen lever helt utan moderna bekvämligheter och pågrund av den bristande infrastrukturen är dessa områden svåra att nå. Detta innebär att barnen i bergsbyarna inte har någon möjlighet att gå till en regional skola.
 
Därför stöder vi den kristna hjälporganisationen Christlicher Hilfsverein Wismar (CHW) så att de ska kunna göra livet bättre för barnen i Albanien. Med hjälp av vårt finansiella stöd har CHW fått möjlighet att bland annat starta och driva en internatskola för ungefär 25 barn som bor i ett av Albaniens mest svårtillgängliga bergsområden.

NOVASOL anordnade även en julkonsert för att samla in pengar till CHW och istället för att ge julklappar till våra kollegor, husrådgivare och partners de året gav vi pengarna till projektet. På detta sätt samlade NOVASOL in 14 000 Euro till barnen i Albanien.

Samarbete med Brücke e.V. och Kronprinsessan Mary

Turismen spelar traditionellt en lika betydande som vacker roll i förhållandet mellan Danmark och Tyskland; runt en halv miljon tyskar spenderar varje år sin semester i någon av de 10.000 semesterhus som NOVASOL har i Danmark. Den danska kungafamiljen som besökte Hamburg hade därför en passande gåva med sig:

Kronprinsessan Mary är psykiatrifondens patroness och överlämnade gåvan. Ställföreträdande för alla mottagarna tog verkställande chefen för föreningen "Die Brücke Rendsburg-Eckernförde e.V.", Heike Rullmann, emot en gåva på 50 semesterhusvistelser som bland annat sponsrats av NOVASOL. Föreningen håller i projekt som verkar för en bättre psykisk hälsa hos människor med dåliga förutsättningar.
 
Carlos Villaro Lassen, ordföranden för den danska branschorganisationen för semesterhusförmedlare var mycket stolt och glad över att den danska kronprinsessan ville ta på sig överlämnandet av gåvan.

Sclerose Foreningen

Sedan 2007 samarbetar NOVASOL och den danska MS-föreningen Scleroseforeningen (Multisklerosföreningen).
 
Tillsammans med denna och andra europeiska MS-föreningar har NOVASOL samlat in pengar genom semesterfirare och medarbetare i den danska semesterbyn Dronningens Ferieby i Grenå/Jütland, för att kunna erbjuda familjer som har en familjemedlem som drabbats av multipel skleros en veckas kostnadsfritt boende i ett av byns semesterhus.

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: