NOVASOL i Sverige

Redan under 1970-talet expanderade NOVASOL verksamheten till att inkludera stugor i Sverige. 1990 grundades ett renodlat Sverigekontor efter ett övertagande av anrika Paddan Resebyrå i Göteborg. Kontoret öppnades för att stärka närvaron på den svenska marknaden med en förbättrad service mot husägare med stugor i Sverige men även för att kunna erbjuda svenska gäster en ökad service.

Idag, nästan 30 år senare, är NOVASOL Sveriges största organiserade stugförmedling med över 2 500 privatägda stugor över hela landet. Vi är också stolta över att tiotusentals svenskar årligen väljer att boka sin semester i Sverige och Europa genom oss.

NOVASOL i Sverige har gäster från hela Europa

Representation och arbetssätt

Det svenska huvudkontoret ligger i Mölndal, strax utanför Göteborg, men vi har även medarbetare över hela landet vilka arbetar kontinuerligt med att ta in nya stugor i sortimentet. På vissa utvalda platser har vi även servicekontor och samarbetskontor. Vi kontrollerar samtliga stugor tillika skriver kontrakt med ägaren innan stugan läggs ut för uthyrning. Detta bl.a. för att säkerställa att informationen ut till dig som gäst är korrekt.

Utöver detta, kvalitetsäkrar vi regelbundet våra stugor vilket innebär att vi gör en ny kontroll av semesterbostaden och tar nya bilder m.m. Kvalitetskontroll mellan bokningar görs antingen av husägaren, dess representant eller av servicepersonal. Arbetet görs för att säkerställa att vårt utbud håller den NOVASOL-kvalité som vi och våra gäster önskar och förväntar sig.

En medarbetare på NOVASOL i Sverige besöker ett semesterboende

Lokal närvaro och utveckling

En viktig fråga för oss är den lokala närvaron och utvecklingen av den svenska landsbygden. En gäst i Sverige handlar i genomsnitt för 630 Kr per person och dag (Källa: Tillväxtverkets Gränsundersökning IBIS 2012) och därmed bidrar varje stuga med i genomsnitt ca 150 000 SEK till det svenska samhället.

Andelen svenskar som väljer att hyra hus för semestern genom NOVASOL ökar för varje år som går. Med det breda utbudet kan våra gäster välja mellan allt från att hyra stuga i Sverige och Danmark till semesterhus i Spanien, Italien och Kroatien. På NOVASOL i Sverige, hjälper vi bland annat våra kunder med att boka och svara på frågor kring bokningar.

Läs gärna mer om NOVASOL här.

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: