Hyra stuga på Öland

Gettlinge, Öland, Sverige.

Hyra stuga på Öland

Öland är ett av Sveriges mest populära semesterparadis med sina milsvida stränder, härliga havsbad och de många soltimmarna. Ön bjuder även på dramatiska kontraster mellan karga landskap och grönt hjnskande trollskogar. 

Bo i en av våra stugor på Öland och njut av det idylliska ö-livet med närhet till havet, mysiga byar, spännande äventyr och avkopplande dagar.

Populära semesterhus i Öland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Öland

Loading...

Semesterhus med pool i Öland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Öland

Loading...

Upptäck Öland

Öland är kanske mest känt för sina väderkvarnar, slottsruiner och kungafamiljens sommarställe Solliden, men Sveriges näst största ö har mycket mer att bjuda på. Här hittar du massor av smultronställen över hela ön, från fyren Långe Erik i norr till fyren Långe Jan i söder. 

Så fort du korsat den ikoniska Ölandsbron och ankommer till Färjestaden kan du se fram emot en fullspäckad semester på solens och vindarnas ö. På avlånga och smala Öland är du aldrig långt från havet, magiska naturupplevelser eller pittoreska byar, oavsett om du bor i Böda eller Mörbylånga.

Ölands natur

Öland är ett perfekt resmål för dig som älskar naturen. Här kan du uppleva unika växt- och djurarter som du inte hittar någon annanstans i Sverige, tack vare det öländska klimatet och att det är en kalkstensö. 

På Ölands nordöstligaste udde ligger Trollskogen, som precis som namnet avslöjar är ett naturreservat som för tankarna till sagornas värld med sina knotiga, krokiga träd, slingrande murgrönor och betande kor. 

På södra delen av Öland hittar du istället Stora Alvaret som är ett kargt och öppet landskap med svindlande vyer. Längst ner i söder ligger Ottenby Naturreservat som är en av Sveriges mest populära platser för fågelskådning.

Den öländska kusten är även den varierande med allt från kritvita stränder vid Böda eller Köpingsvik  till de klippiga kalkstenarna vid Byrums Raukar. De milsvida och långgrunda sandstränderna gör Öland till en populär sommardestination för både stora och små och lockar med härliga bad och många timmar i solen.

Sevärdheter och aktiviteter på Öland

Varje höst arrangeras Ölands Skördefest från norr till söder. Här kan du ta del av inget mindre än 900 aktiviteter såsom smakrika matupplevelser, konstutställningar, hantverksförsäljning, uppträdanden, och guidade turer. 

Borgholm är en mysig stad som blommar upp under sommaren. Här hittar vi Borgholms Slottruin där du kan gå på utställningar eller konsterter i historiska omgivningar. Till Borgholms slottsmiljö hör även kungafamiljens sommarställe Solliden som är väl värt ett besök.

På Öland finns det också massor aktiviteter som passar de minsta i familjen, som Ölands Djur- och Nöjespark eller Löttorps Lådbilsland. På Eketorp kan barnen prova på att bli riddare för en dag och uppleva hur det var att leva under medeltiden.

Boka stuga på Öland med NOVASOL

Att hyra stuga på Öland är ett perfekt sätt att skräddarsy semestern precis som du vill och ta dagarna som de kommer. När du bokar stuga på Öland med oss bokar du inte bara en plats att sova på, utan en personlig upplevelse i ett unikt hem. 

Vad sägs som att boka stuga på Öland nära havet, mitt i naturen eller ett husdjursvänligt semesterboende? Oavsett om du vill vila ögonen på en magisk panoramautsikt, maxa avkopplingen med en bastu, bubbelpool eller öppen spis, så finns det ett semesterboende eller stuga på Öland just för dig.