Stugor i Uppsala med omnejd

Funderar du på att hyra stuga i Uppsala? Med en av NOVASOLs stugor i Uppsala län kan du och din familj busa i äventyrsbadet Fyrishov, upptäcka spännande museum och se Skandinaviens största katedral. NOVASOL har många års erfarenhet av stuguthyrning i Sverige och är glada över att kunna erbjuda flera fina alternativ för dig som vill uppleva Uppsala län.

Uppsala är beläget i lanskapet Uppland och är känd för sitt framstående universitet, sin imponerande Domkyrka, sina härliga parker och intressanta museum. Berömda Uppsalabor är Heliga Birgitta, botanikern Carl von Linné, regissören Ingmar Bergman, sångerskan Veronica Maggio och katten Pelle Svanslös som blev känd genom Gösta Knutssons barnböcker.

Hyr stuga i Uppsala för semestern

Populära semesterhus i Uppsala

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Uppsala

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Uppsala

Loading...

Bland katter, studenter, naturfantaster och konstnärer

Ska du hyra stuga i Uppsala är en tur till Domkyrkan ett måste. Domkyrkan invigdes under 1400-talet och här vilar berömdheter som Gustav Vasa och Carl von Linné. I anslutning till norra tornet finns Skattkammaren med en imponerande samling medeltida textilier. Bor du i en av NOVASOLs stugor i Uppsala kan du även besöka konstnären Bror Hjorts hus, Linnémuseet och Uppsala konstmuseum.

Ska du hyra stuga i Uppsala tillsammans med barn kommer de att älska äventyrsbadet Fyrishov med vattenruschkanor, vattenfall och annat kul. Nyfikna barn kommer även att uppskatta det interaktiva naturmuseet Biotopia, evolutionsmuseet och att titta på vikingafynd i Gamla Uppsala museum.

I Uppsala finns gott om aktiviteter för naturälskare. Ströva omkring i Linnéträdgården, ta en promenad i Botaniska trädgården eller paddla i Fyrisån. I närheten av Uppsala finns även höghöjdsbanor, minigolfbanor, möjlighet att testa på paintball eller flyga segelflyg. Utanför Uppsala finns också många platser av historiskt värde som till exempel kungshögarna, Husby gravfält eller fornlämningsområdet Gamla Uppsala.

Länet Uppsala

Uppsalas län ligger i landskapet Uppland med undantag för en liten del som ligger i Gästrikland. Länet Uppsala gränsar mot länen Stockholm, Södermanland, Gävleborg, Dalarna och Västmanland. På alla dessa platser får vi flika in att vi erbjuder stugor för uthyrning. Uppsalas län har flera kommuner såsom:

  • Enköping – med orter som Ersundsbro och Grillby

  • Heby – som bland annat inkluderar Tärnsjö och Östervåla

  • Håbo – med orter som Bålsta och Slottsskogen

  • Knivsta – som förutom orten med samma namn innehåller Alsike och Vassunda

  • Tierp – där du finner orter som Örbyhus och Söderfors

  • Uppsala – utöver tätorten Uppsala finns här till exempel Sävja och Storvreta

  • Älvkarleby – med Skutskär och Gårdskär

  • Östhammar – har hittar du bl.a. Gimo och Alunda

Den helt klart största orten är i länet Uppsala är just Uppsala. Nummer två på listan är Enköping vars befolkningsmängd i grova drag motsvarar 15% av siffran för Uppsala. Tredje störst i länet är tätorten Bålsta.

Uppsala – nästan som hemma

NOVASOL är en av Sveriges största semesterhusförmedlare och kan erbjuda stuguthyrning i mellansverige och på många andra platser i landet. Vi har ett unikt utbud stugor i Uppsalas län. Är det stuguthyrning i mellansverige du är intresserad av, är det NOVASOL du ska vända dig till. Vårt kompletta utbud av stugor i Sverige finner du här på vår hemsida där du också kan söka specifikt i utbudet i Uppsalas län. Du kan även välja kriterier som till exempel om du vill ta med hund eller om din stuga ska ligga maximalt ett visst antal meter från vatten. Andra kriterier du kan välja när du gör din sökning efter stugor – utöver klassiska som antal personer och önskad reseperiod – är om du vill ha utemöbler av bättre kvalitet, bastu och till och med pool. På presentationssidan för respektive semesterbsotad står all information vi har om boendet och därmed andra delar som till exempel hur föredlningen av sovplatser ser ut och i vilka rum.

Boka boende online eller över telefon

Alla våra stugor i Uppsala ägs av privatpersoner och det gör att du kan njuta av samma bekvämligheter som hemma även om du är på semester. Våra egna medarbetare besöker alla stugor innan de läggs ut för uthyrning. Detta som en säkerhet för dig som ska boka. Detta gör också att du löpande kan finna nya stugor som uthyres i vårt utbud efter som vi just besöker och kontrakterar semesterbostäder året om. Vill du hyra stuga i Uppsala kan du göra det här på hemsidan eller över telefon. Vår kundservice står redo att hjälpa dig om du har några frågor eller vill ha hjälp med att boka din nästa stuga för semestern. På hemsidan kan du som regel boka ditt boende direkt utan en förfrågan som behöver godkännas. Undantaget är om det är mycket nära inpå ankomst. Då kontrollerar vi med stugägaren först för att säkerställa att stugan är inflyttningsbar så att du kan njuta av din semester redan från dag ett. Välkommen till oss när du söker stuguthyrning i Uppsala!