Semesterhus i Slovenien

Berömda Bledsjön i Slovenien

Semesterhus i Slovenien

Har du ännu inte insett varför Slovenien är ett så härligt resmål så tar vi mer än gärna möjligheten att förklara detta. Här kan du bland annat njuta av: 

 • Solrika sandstränder vid medelhavet

 • Kulinariska upplevelser från det lokala köket

 • Fascinerande natur och nationalparker

 • Den genuina och mysiga huvudstaden Ljubljana

 • Vackra sjön Bled

…och mycket, mycket mer! Slovenien är ett resmål på stark frammarsch och som – på grund av sin stora variation – har mycket att erbjuda sina besökare. Vill du hyra hus i Slovenien kan vi på NOVASOL erbjuda ett härligt utbud av såväl semesterhus som lägenheter.

Du finner våra semesterbostäder vid såväl kusten med närhet till hav och bad, som inåt landet med närhet till den vackra naturen.

Välkommen att se utbudet här på vår hemsida där du kan boka din favorit direkt online.

Du är självklart även välkommen att ringa till oss om du har frågor kring våra semesterhus i Slovenien.

Populära semesterhus i Slovenien

Loading...

Semester med sol och bad i Slovenien

Hos NOVASOL kan du hyra hus i Slovenien med egen pool, men söker du bad så missa inte den 50 km långa kuststräckan vid Adriatiska havet. Kustremsan sträcker sig över badorterna Koper och Izola till Piran och Portoroz. I Piran kan du njuta av färsk fisk eller skaldjur på en av restaurangerna vid piren eller strosa omkring på de mysiga kullestensgatorna. Från Portoroz går det dagsturer över till sagostaden Venedig.

Men det är inte bara havsbad och sol som gäller i Slovenien. Landet har också flera spa och kurorter och försöker på många sätt lyfta fram sig som ett hälsoresmål. Här finns även vattenparker och termalbad med inomhus- och utomhuspooler. 

Utöver hav så bör du inte missa Sloveniens sjöar. Den mest kända, som också kanske är landets främsta besöksmål, är sjön Bled. Du lär hitta mer än en förtrollande bild på sjön med den lilla ön och dess kyrka i mitten som motiv.

Utöver Bledsjön så finns det flera andra sjöar som gärna besöks av de som älskar natur. Ett exempel är sjön Bohinj som är den största sjön i Slovenien. En vandringstur härifrån finner du vattenfallet Savica.

Medeltida städer och soliga Alper

Slovenien har så mycket att erbjuda. Här finns mystiska droppstensgrottor, berg, floder, vattenfall, sjöar, slott och städer som Ljubljana och Maribor. En attraktion är Triglav Nationalpark med dess nästan 3000 meter hög bergstopp. 

Söker du stadsliv bör du besöka Sloveniens huvudstad Ljubljana. Staden kan beskrivas som en liten storstad. Detta då man med sina 280 000 invånare (2016) är en av Europas mindre huvudstäder men samtidigt har allt man önskar sig av en större stad.

Staden erbjuder mycket varierande arkitektur längs de små medeltida gatorna, stämningsfulla caféerna och mysiga lokala marknaderna. Sist men inte minst är detta en ”grön” stad som också är känd för sina gästfria invånare.

Hyra hus Slovenien

Aktiv semester och upplevelser

Då Slovenien erbjuder närmast alla slags typer av natur, finns här gott om möjligheter till en aktiv semester. Oavsett var du valt att hyra hus. Bad och glada semesterdagar vid stranden är alltid en hit, men här finns också möjlighet till aktiviteter i vattnet och på stranden. Varför inte till exempel testa på kitesurfing vid kusten?

I Slovenien finns det också ett antal nationalparker såsom Triglav, Lake Jasna och Mojčin dom na Vitrancu i norra Slovenien. Där finns det möjlighet för underbar vandring och cykling. Du hittar också en mängd spännande kulturella och andra naturliga attraktioner där det tar flera semesterdagar för att utforska alla. Ta en tur förbi de stora vinmarkerna i Maribor, den pittoreska sjön Bled, Vintgar eller besök Škocjangrottorna som återfinns på UNESCO:s lista över världsarv. 

Du kommer att hitta många fler sevärdheter men det kan också vara en idé att ta med vandringskängorna för att njuta av den unika naturen i landet. Slovenien har nämligen över 10 000 kilometer av utmärkta vandringsleder!

Semesterbostäder utan bekymmer

När du bokar en semesterbostad i Slovenien hos NOVASOL så gör du det med det vi kallar för ’All Inclusive’.

Detta gäller oavsett om du hyr ett semesterhus eller en semesterlägenhet. Vår ’All Inclusive’ är inte att blanda ihop med hotellens motsvarighet.

Hos oss innebär det att eventuella extrakostnader som annars ibland kan tillkomma, istället ingår i hyresbeloppet.  Med andra ord ingår följande i hyran:

 • El

 • Vatten

 • Värme

 • Slutstädning 

 • Sänglinnen

 • Handdukar (badlakan tar du dock med själv)

 • Ev. turistskatt 

Det finns alltså inga extra kostnader när väl hyran är betald, om inte annat anges på objektpresentationen. Dessutom får du – som för alla andra semesterbostäder hos NOVASOL – automatiskt vårt Trygghetspaket utan extra kostnad.

Detta när du bokar direkt på vår hemsida eller över telefon. Trygghetspaketet innehåller bland annat avbeställningsskydd och vår ’Bästa Pris-garanti’.

Hyra hus med pool i Slovenien

I Slovenien finner du semesterbostäder i alla klasser och med all tänkbar utrustning för att passa behoven för en skön semester. Alla våra semesterhus är privatägda och har en egen unik prägel som i regel satts av ägaren själv. Du kan välja om du vill krydda din semesterbostad med det lilla extra för din semester. Till exempel kan du hyra hus med pool, jacuzzi eller havsutsikt

En egen pool kan vara pricken över i under semestern. Du slipper paxa solstolar på morgonen och du får ha poolen helt för dig själv och ditt resesällskap. Undantaget är när det är en gemensam pool som delas med andra semesterbostäder men detta står i så fall beskrivet på objektpresentationen.

Boka ditt boende i Slovenien hos NOVASOL

På NOVASOL är vi glada över att kunna erbjuda ett stort utbud av semesterbostäder i Slovenien med stor variation. Mångfalden i utbudet kommer från att alla semesterhus och lägenheter är privatägda vilket gör att du får ett personligt och genuint utbud att välja i. 

För att hyra hus i Slovenien är det inte svårare än att du gör din bokning här på vår hemsida eller över telefon. Du bokar tryggt i vetskap om att NOVASOL har besökt alla semesterbostäder innan de har tagits in i sortimentet. Eftersom du har din semesterbostad för dig själv är det också ’först till kvarn’ som gäller för bokning. Så om du hittat ett semesterhus som just du vill ha så vänta inte för länge med att boka.

Välkommen till NOVASOL för att hyra hus eller semesterlägenhet i Slovenien!