Hyra hus i Spodnjeposavska

Semester i Spodnjeposavska, Slovenien

Hyra hus i Spodnjeposavska

Välkommen till idylliska Spodnjeposavska i Slovenien! Här kan du tillbringa din semester i en region som är känd för sin vinproduktion, vackra natur och många spa-upplevelser. NOVASOL har ett härligt urval av semesterhus i Slovenien och naturligtvis även i Spodnjeposavska. Se våra semesterbostäder i Spodnjeposavska här på vår hemsida där du kan boka direkt för att sedan se fram emot din nästa semester i Slovenien!

Spodnjeposavska har fått sitt namn på grund av sitt läge i den nedre delen av Sloveniens längsta flod, Sava. Floderna Krka och Sotla går också genom regionen. Regionen består av områden Bistrica ob Sotli, Brežice, Kostanjevica na Krki, Krsko, Radece och Sevnica.

Spa-upplevelser för hela familjen

Besök den mysiga byn Catez ob Savi där du hittar Sloveniens längsta bro över floden Sava. Några kilometer öster om Catez ob Savi ligger Terme Catez. De olika floderna i regionen har bidragit till utvecklingen av Terme Catez, den största och också en av de mest besökta, naturliga spaanläggningarna i Slovenien. Detta är ett härligt besöksmål för hela familjen - sommar som vinter. Anläggningen håller öppet 365 dagar om året. Förutom spa-behandlingar så finns det en stor vattenpark för barn, nöjespark, stor spa-pool och mycket mer. Slottet Mokrice är en del av Terme Catez och här kan man spela golf på den vackra 18-hålsbanan.

Kostanjevica na Krki är en vacker stad belägen på en konstgjord ö i floden Krka. Detta är den minsta staden i Slovenien och utnämnt till ett kulturmonument. På land kan du se det tidigare cistercienserklostret, byggt år 1234. 260 bågar omfamnar klostret som är en av de viktigaste kulturella sevärdheterna i Slovenien. Klostret är ett av de största i sitt slag i Europa och en högst aktuell sevärdheter när du valt att hyra hus i Spodnjeposavska.

Njut av natursköna upplevelser i Slovenien

Sällsynta naturupplevelser

Parken Kozjanski är en av de äldsta och största skyddade områdena i Slovenien. Parken har sedan 2010 varit ett, av UNESCO skyddat, biosfärområde. Du kan vandra på någon av de många stigarna som finns till för dem som vill ge sig på vandring i de vackra omgivningarna. Kozjanski är hem för många djur- och insektsarter varav flera bara finns här.

Området längs floden Sotla bjuder på många utomhusaktiviteter och naturupplevelser. Skogen Krakovo är en av de mest imponerande upplevelserna i detta område. Krakovo är en av de få bevarade, orörda skogarna i Europa och på grund av sin unika natur har skogen varit under skydd sedan 1952. En promenad genom skogen längs Resslova-stigen tar ungefär tre timmar. Här kan du se sällsynta fågelarter och skyddade växter som till exempel sällsynta liljor och tulpaner.

Spodnjeposavska för livsnjutaren

Aktiv semester i Spodnjeposavska

Slovenien är känt för sina många grottor och regionen Spodnjeposavska kan också skryta med en. Kostanjevica-grottan är den största i sitt slag i Slovenien och ligger vid foten av Gorjanci-bergen. Detta är en stor upplevelse för både stora och små eftersom gångarna inne i grottan är säker för barn att gå på. Grottan kan nås till fots, med bil eller buss.

Är du intresserad av fiske är Spodnjeposavska är bra ställe för en semester i ett hus eller en semesterlägenhet i Slovenien! På olika platser i Radece-regionen kan du fiska och floden Sava nära Radece är en av de bästa platserna för fiske. Även floden Krka har goda förutsättningar för fiske, här kan du bland annat fånga gädda. Var noga med att kontrollera lokala bestämmelser angående fiskeregler.

Besök vinregionen Posavje

Besök vinregionen Posavje

Om du är intresserad av att försöka olika vintyper när du ska hyra hus i Spodnjeposavska, måste du besöka vinregionen Posavje. Ett vackert område känt för sina vita och röda viner av god kvalitet. Det kanske mest berömda vinet här är "Cviček". Det röda Bizeljčan-vinet gjord på Pinot Noir och Franconian är värt att prova. Regionen har också en fantastisk Laški-riesling.

Besökaren kommer att få möjlighet att uppleva hur gamla grottor, som tidigare användes för lagring av rovor och djurfoder på vintern, har omvandlats till lagring av vin. Dessa kallas "repnice" från det slovenska ordet "repa" som betyder rovor. Här har du möjlighet att besöka upp till 200 år gamla "repnice" i byarna Brezovica, Bizeljsko, Pišece och Globoko, som under lång tid har gett goda förutsättningar för lagring av vin.

Boka din semesterbostad i Spodnjeposavska

NOVASOL har semesterhus och semesterlägenheter i hela Europa. Vi har ett stort utbud för dig som vill hyra hus i Slovenien och är glada över att kunna erbjuda många fina alternativ för dem som vill åka på semester till Spodnjeposavska. Alla våra semesterbostäder i Slovenien ägs av privatpersoner och vår personal besöket alla våra semesterhus och lägenheter innan de läggs in i sortimentet. På vår hemsida kan du enkelt söka efter din drömsemester. Ange de kriterier och önskemål du har för din semesterbostad och se alternativen vi erbjuder i den valda perioden.

Om du hyr en semesterbostad i Spodnjeposavska är du garanterad en personlig och unik semester. Med ett semesterhus kommer du närmare de genuina upplevelserna av destinationen och kulturen - med allt vad det innebär. Du får med andra ord lite mer autentisk upplevelse av Spodnjeposavska när du väljer att hyra hus här.