Hyra hus vid Sloveniens kust

Varmt välkommen till NOVASOL för att hyra hus eller semesterlägenhet vid Sloveniens kust. Den största staden i kust och karts regionen är Koper med en yta på 1 044 km² och 106 000 invånare. Under Habsburgarnas tid var denna region en del av den Österrikiska kusten och efter andra världskriget tillhörde den södra delen den fria Territoriums Trieste som sedan kom att tillhöra dåvarande Jugoslavien. Regionen består av två delar: Kustlandet och Karst

Vid havet i Portoroz på Sloveniens kust

Populära semesterhus i Sloveniens kust

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Sloveniens kust

Loading...

Semesterhus med pool i Sloveniens kust

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Sloveniens kust

Loading...

Var ska man boka boende på Sloveniens kust?

Längs med den lilla kuststräckan finns flera vackra platser och de korta avstånden gör att det är lätt att uppleva alla under en semester här. Faktum är att avståndet från Italien i norr, till Kroatien i söder inte är mer än 25 kilometer. En sträcka du med andra ord kan köra på en halvtimma.

Kusten

Den knappa 50 km långa slovenska kusten bjuder besökarna på många vackra platser. Här hittar man t.ex. klipporna, som höjer sig 80 m över havet. Besök även Secovljes Salina från 1200- talet som är en bostad för mer än 150 olika fågelarter.

De pittoreska kuststäderna Piran, Izola och koper lockar besökare med deras medeltida centrum. Koper är den största staden i norra Istrien och har en historisk gammal stadsdel och en fin yachthamn.

Piran bukten är utgångspunkt för båtturer på adriatiska kusten och reser i inlandet av den slovenska kusten. Kustens bakre landskap är perfekta för cykel turer och promenader. Flera spa och thermalbad bjuder hela året runt på avkoppling. Naturliga spa finns i Strunjan och Portorož.

Aktiv semester i Slovenien

Vid kusten kan man pröva på olika vattensporter:

 • Vattenskidor

 • Dykning

 • Wakeboard

 • Segling

I Portorož erbjuds kurser i vattenskidor. Havsdjupet mellan Piran och Strunjan bjuder dykare på ovanliga växter och djurliv, men även på vrak från frakt- och militärskepp som framförallt sänktes under andra världskriget. I flera kuststäder kan man också ta dykkurser. Piran bukten är mycket populrä bland seglare och vid kusten finns både segelkurser och möjlighet till att hyra segelbåt. I Portorož och Izola kan man varje år besöka de viktiga internationella båtmässorna; Internautica och Izola Boat Show.

Karstregionen

I den slovenska kustens inland ligger karstområdet med olivlundar och vingårdar, persikor- och körsbärsträdgård. I stenhuskällare blir man serverad fina viner och den goda Pršut skinka. Här kan man uppleva en 200 år gammal tradition, Osmica som tillåter vinodlare och bönder att sälja vin, hemgjord skinka och andra torrköttsprodukter utan att betala skatt.

Karst området har även 8 000 underjordiska gångar och droppstensgrottor. Lipizzanderna kommer även från Slovenien. Redan 1580 fanns det ett stuteri i Lipica. Lipica är idag ett populärt turistområde med ridskola, hotell, simbassäng, golf och kasino.

Vindgatan

På vägen från kusten till Ljubljana kan man besöka följande sevärdheter längsmed vindgatan:

 • Vandringstur genom Dragonja dalen

 • Upplev riddarspelen i borgen Ljubljana

 • Till fots och med elektriska tåget genom Ljubljana

 • Upplev den största återkommande sjön i Europa, Cerknica

 • Fiskarfest i Izola

 • Vandra genom Sečovlje Salina

 • Besök grottan Divača

 • Dansa i gula natten i Koper

Hyr ett semesterhus i Slovenien och utforska landets vackra kust!