Semesterbostäder i Piran

Välkommen att hyra hus eller lägenhet i populära Piran på Sloveniens kust. Den medeltida staden vid havet i Slovenien är ett välkänt resmål som årligen lockar många besökare. Läget vid havet tillsammans med dess rika historia och kultur gör pittoreska Piran till en utmärkt plats att hyra semesterbostad till din semester i Slovenien.

Hyr semesterbostad i pittoreska Piran, Slovenien

Populära semesterhus i Piran

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Piran

Loading...

Upptäck Piran

Den lilla staden Piran liknas ofta med italienska Venedig på andra sidan havet. Läget, klimatet och stämningen i staden gör att det är lätt att må väl här under sin semester. Piran sträcker sig genom en udde ut i Adriatiska havet. Att gå en promenad längs med vattnet är en given aktivitet om du valt att hyra hus eller semesterlägenhet här. Njut av den vackra utsikten över havet och stanna till för att kanske förundras över de ibland imponerande båtarna som lagt till i småbåtshamnen. 

En central punkt i Piran är det stora Tartinitorget. Här finner du imponerande byggnader och statyn över Guiseppe Tartini men också restauranger och marknadsstånd. Promenera runt i stadens pittoreska gränder där små butiker erbjuder lokala hantverk och delikatesser. Slå dig ner på ett kafé och bara njut av stadens välkomnande atmosfär.

Tartinitorget i Piran på Slovenska kusten

Utflyktsmål i Slovenien från ditt boende Piran

Även om Piran ligger vid Sloveniens kust går det utmärkt att härifrån göra utflykter inåt landet. Motorvägen tar dig enkelt och smidigt hela vägen till Ljubljana som ligger cirka 120 kilometer från Piran. Sloveniens huvudstad – som kallas Europas grönaste – är en mycket mysig och charmig stad med gott om restauranger, caféer och kultur. Floden Ljubljanica som slingrar sig genom stadskärnan där slottet Ljubljana grad blickar ner från sin kulle.

Längs med vägen till Ljubljana, cirka 75 kilometer från Piran, ligger den världsberömda Postojnagrottan. Även om Slovenien stoltserar med närmast 11 000 grottor är Postojna unik i sitt slag. In i och inuti Postojna, som varit en attraktion i över 200 år, kan du nämligen åka tåg! Vid ingången till grottan finns flera butiker och restauranger så du behöver inte ta med matsäck. Kom dock ihåg att ta med dig lite varmare kläder för besöket. I området ligger även slottet Predjama. Det största grottslottet i världen!

Trieste - ett utflyktsmål från Piran

…och några utomlands!

Tack vare de korta avstånden kan du som väljer att hyra hus på Sloveniens kust också enkelt ta utflykter till både Italien och Kroatien. Den kroatiska gränsen ligger bara 12 kilometer söderut medan du når den italienska motvarigheten på mindre än 30 kilometer.

Varför inte passa på att besöka italienska Trieste cirka 38 kilometer bort? En stad att verkligen fascineras av. Vid utvalda tillfällen, går dessutom båt från Piran till Venedig. Efter cirka två timmar med färjan har du nått den världsberömda staden. Samma båt kan sedan ta dig tillbaka samma dag så att det blir en dagsutflykt.

Grannorten Portoroz

Sol och bad vid kusten

En semesterbostad vid kusten i Slovenien innebär förmodligen att du också hoppas på ett dopp eller två i havet. Inga problem. I Piran finns badmöjligheter men ett tips ligger bara 3 kilometer söderut i form av badorten Portoroz. Här finner du hela 7 kilometer strandlinje och dessutom Sloveniens enda sandstrand. Bakom stränderna med solstolar och parasoll, ligger restauranger, caféer och barer när du vill få en paus från stranden.

Hyr semesterbostad i Piran hos NOVASOL

På NOVASOL har vi arbetat med uthyrning av semesterbostäder sedan 1968. Vi är glada över att kunna erbjuda ett brett urval av semesterhus och lägenheter på en lång rad resmål. Ett av dessa resmål är Piran. Här på vår hemsida kan du se vårt aktuella utbud av lediga semesterbostäder i Piran. Alla av dem har besökts av vår lokala personal innan de tagits in i utbudet. Välj mellan att hyra lägenhet inne i centrala Piran, eller hyra hus med pool en bit utanför staden. Vår sökfunktion möjliggör för dig att filtrera på vad som är viktigt för just dig. Kanske en speciell vecka du vill åka? Kanske är ni många personer eller till och med reser med hund? Är nära havet det som avgör det hela? Gör dina val för att lätt hitta det boende som är din favorit i vårt utbud av semesterbostäder i Piran.