Hyra hus i Kroatien

Välj mellan över 9 000 semesterhus och lägenheter i Kroatien hos oss! 

Som Kroatiens största förmedlare av semesterhus hälsar vi på NOVASOL dig varmt välkommen till detta fantastiska resmål! 

Samtliga semesterbostäder har besökts av våra medarbetare innan de lagts ut för uthyrning.

Bokar du ditt boende i Kroatien hos NOVASOL så innefattas du dessutom av vårt ’All Inclusive’ där bland annat slutstädning, sänglinnen och förbrukningskostnader ingår i hyran.

Hyra hus Kroatien

Populära semesterhus i Kroatien

Loading...

Boka ett boende i Kroatien med NOVASOL redan idag

Att Kroatien är ett populärt resmål för oss svenskar är inte konstigt alls. Solen, maten, kusten, människorna - här finns alla förutsättningar för en lyckad semester. Upplev detta fantastiska land genom ditt alldeles egna semesterhus under vistelsen!

Vill du hyra hus eller hyra lägenhet i Kroatien så har vi på NOVASOL i skrivande stund över 9 000 kvalitetssäkrade semesterbostäder att välja mellan.

Du kan därför vara säker på att hitta något som passar just dig. Att hyra hus innebär att din semester blir mer genuin och personlig.

Du kommer närmare landet med den spännande kulturen, goda maten och det härliga klimatet.

Semesterbostaden som du hyr är privat. För att säkerställa att den motsvarar dina förväntningar, har vi besökt den innan den kan godkännas för att hyras ut hos NOVASOL.

För din trygghet, sker bokning och betalning med NOVASOL och du kan även ringa till oss om du skulle ha frågor.

Själva upplevelsen däremot – den njuter du av på egen hand med dina nära och kära!

Vårt 'All inclusive' ingår alltid

Om du tänkt hyra hus i Kroatien hos NOVASOL kan vi meddela att alla våra semesterbostäder är med vårt eget ”All Inclusive”. Detta gäller oavsett om du hyr semesterhus eller lägenhet. Att en semesterbostad i Kroatien är All inclusive innebär att följande ingår i hyresbeloppet:

 • Slutstädning

 • Sänglinnen

 • Handdukar

 • El

 • Vatten

 • Värme

 • Ev. turistskatt

Du behöver med andra ord inte tänka på några extra kostnader för boendet (såvida inget annat angetts på huspresentationen innan bokning).

Hyra hus i Kroatien med pool

Den kroatiska Medelhavskusten, med sitt klara vatten, öar och vikar är ett paradis för soldyrkaren. Landet bjuder även in till semester för de lite mer aktiva som gillar att simma, segla och dyka.

Vill du ha möjlighet att svalka dig utan att åka till havet rekommenderas att hyra hus i Kroatien med egen pool. Detta finns nämligen till många av våra semesterhus i Kroatien. Poolen är i regel en utomhuspool och det är bara du och ditt resesällskap som har tillgång till den. Detta gör att du kan njuta av friheten av en egen pool och slippa trängas med andra. Om poolen skulle vara delad med andra, står detta beskrivet på huspresentationen som 'gemensam pool'.

Vi vill passa på att varna dig som reser med barn att de yngre ofta kan ha det lite svårt att lämna ett poolhus utan en våg av protester!

Vart ska man hyra semesterhus eller lägenhet i Kroatien?

Det svåraste med att boka boende i Kroatien är kanske att välja vart man ska bo. Det finns ju så många härliga platser att välja mellan! De flesta av våra semesterbostäder ligger nära havet men det finns även boende längre inåt landet. Vill du ha hjälp så är du välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig gärna.

Vid den härliga Kvarnerbukten ligger många vackra öar som t.ex. Krk, Rab och Pag där vi har gott om semesterhus att välja mellan. För den som vill hyra hus på fastlandet, finns populära orter såsom Dubrovnik och Split i Dalmatien eller varför inte hyra semesterhus i Pula och Rovinj i Istrien. Fastlandet är mycket omväxlande och perfekt att tillbringa sin semester med ett vackert semesterhus som utgångspunkt.

Fler tips på populära resmål i Kroatien (där vi även har hus att hyra) är:

 • Zadar – som blev utsedd till det bästa resmålet i Europa 2016 (European Best Destinations).

 • Hvar – som blivit utsedd till en av världens 10 vackraste öar (Conde Nast Traveller).

 • Trogir – som har en över 2 000 år gammal historia och en stadskärna som står med på UNESCO:s världsarvslista.

 • Brac – ön som är Kroatiens tredje största, räknas av många som en av de vackraste besöksmålen i landet. Här hittar ni de omtyckta orterna Bol och Supetar.

 • Makarska – vars riviera sträcker sig om hela 6 mil och årligen lockar stora mängder besökare.

Kristallklara vatten och vackra stränder

Synonymt med Kroatien är för många kristallklara vatten och sköna dagar vid havet. Kroatiens stränder är många och här finns goda möjligheter att hitta sina guldkorn. Besök till exempel klapperstenstranden Zlatni Rat på ön Brac som tillhör en av de vackraste i världen.

Majoriteten av stränderna i Kroatien är just klappersten men här finns också sandstränder.

I synnerhet om du bor på fastlandet så är också en tur ut på vattnet för att ta del av landets fantastiska örike ett måste. Så gott som alla större orter längsmed kusten som har turism, erbjuder också möjlighet till att ta sig ut i skärgården med båt. Antingen mindre båtar som man hyr själv, med eller utan skipper, eller regelbundna båtturer som man bokar biljett till.

Det kroatiska öriket består av över 1 000 öar – 1 244 stycken inklusive holmar för att vara exakt. Ett tips om du väljer att hyra hus i Kroatien nära Zadar är att ta en tur ut med segelbåt för att se de 89 vackra öarna i nationalparken Kornati.

Även om Kroatien är förknippat med sommaren så finns här även många fördelar med en semester utanför högsäsongen.

Njut av havens och strändernas skönhet när de inte är så befolkade. Det är också lugnare i städerna med behagligare klimat.

Framför allt är priserna på resor och boende betydligt lägre än under högsäsongen. Faktum är att en vecka i slutet av maj kan vara nästan häften billigare än en vecka i slutet av juli.

Eftersom Kroatien är så mycket mer än bara varma sommardagar med bad, kan en semester under vår och höst vara ett mycket välkommet avbrott i vardagen.

Boka boende i Kroatien enkelt hos oss

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige. 

Vi har allt från semesterlägenheter inne i populära städer, till stora hus för till exempel flera familjer som semestrar tillsammans.På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr hus i Kroatien hos NOVASOL.

Varmt välkommen!