Hyra hus i Kontinentala Kroatien

Välkommen att boka semesterhus i Kontinentala Kroatien hos NOVASOL. Kontinentala Kroatien karakteriseras av variation och erbjuder en lugn, avkopplande och rogivande miljö med såväl natur som många evenemang i till exempel huvudstaden Zagreb. Kontinentala Kroatien erbjuder så väl hälsoturism som rik historia med sina vackra hus som ibland ligger belägna i naturreservat.

Gör en sökning för att hitta din nästa semesterbostad i Kontinentala Kroatien, eller läs mer om några av resmålen längre ner på denna sida. Du är självklart även välkommen att se vårt övriga utbud av semesterhus i Kroatien.

Hyr semesterlägenhet i Zagreb i Kroatien

Populära semesterhus i Kontinentala Kroatien

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Kontinentala Kroatien

Loading...

Semesterhus med pool i Kontinentala Kroatien

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kontinentala Kroatien

Loading...

Zagreb

Zagreb är inte bara Kroatiens huvudstad utan också centrum för administration, kultur och politik. Här har vi många fina semesterlägenheter som du kan hyra i centrala Zagreb. Det finns även möjlighet att hyra hus runt omkring staden.

I Zagreb bor en fjärdedel av den totala befolkningen i landet. Staden har en rik historia, intressant arkitektur och många kulturella evenemang. Stadens centrum omges av grönt likaså andra delar av staden. Den mest populära parken är förmodligen Zrinjevac som är känd för sin gränd av plataner som fördes från Trieste för hundra år sedan. Från den vackra Strossmaerovo i norra delen av staden kan man se hela metropolen.

För de som tycker om botanik ligger det i centrum en botanisk trädgård som har fler än 1 000 typer av växter. Nära centrum ligger Medvednica som är en populär utflyktsplats för invånare i Zagreb. I den östra delen av staden ligger den största parken Maksimir där en djurpark är belägen. Zagreb är en kulturstad med trettio teatrar och museer samt många gallerier. Sport och hälsocentret Jarum erbjuder cykel- och promenadstråk på sommaren. Toppen Medvednica och Sljeme är speciellt populära på vintern, men också under andra årstider.

Plitvica-sjöarna i Kontinentala Kroatien

Slavonien

I Kontinentala Kroatien kan du bland annat hyra hus i Slavonien för semestern. Slavonien är ett av Kroatiens största områden och är beläget i inlandets östra del. Tack vare sina sjöar, skogar och floder som Sava, Drava och Dunav, är Slavonien en av de största och mest utvecklade regionerna i Kroatien. För dig som är ute efter en lugn semester och vill uppleva landsbygdsmiljö så är ett semesterhus i dessa omgivningar ett trevligt alternativ. Här kan du njuta av bland annat fiske och landsbygdsturism i allmänhet.

Den största staden i Slavonien är Osijek, som ligger vid floden Drava. Regionen består till stora delar av slätt landskap men det finns fyra berg som är Psunj, Papuk, Krndija och Dilj vilka omger Pozega dalen, som även kallades Vallis Aurea (Golden Valley) av romarna, där man kan finna arkeologiska platser som sträcker sig så långt tillbaka som 6000 f.Kr.

Naturentusiaster kommer att kunna njuta av Kopacki rit, som är en värdefull naturpark med husering av cirka 285 fågelarter såväl som amfibierm, reptiler och 54 olika däggdjursarter. Kopacki rit är en plats för vila och avkoppling i naturen. Slott och villor finns det mycket av i Slavonien och några av de är ombyggda till museum och andra till hotell. Vill du hyra lägenhet eller semesterhus i Slavonien, är du välkommen att se vårt utbud på NOVASOL där du också kan boka direkt online.

Centrala Kroatien/Mellersta Kroatien

Centrala Kroatien – även kallat mellersta Kroatien – är en lugn och avkopplande region som erbjuder fina möjligheter för en unik semester. För att verkligen uppleva centrala Kroatien ”på riktigt” tycker vi naturligtvis att ett privatägt semesterhus är att rekommendera.

Regionen är belägen i norra Kroatien, och omger huvudstaden Zagreb och döljer en mängd medeltida fästningar så som Varazdin och Koprivnica - väl värda att besöka. Här finns också museer och slott som Trakoscan och lockar fler och fler turister för varje år.

I Krapine finns Neanderthal museum som har en yta på 1 200 kvadratmeter och är ett av de mest moderna arkeologiska museerna i Kroatien med mycket specifik arkitektur och vägar som förbinder det nya museet med utgrävningsplatsen vid det närbelägna berget Hušnjakovo. För att uppleva denna del av Kontinentala Kroatien är du välkommen till oss på NOVASOL för att hyra hus eller semesterlägenhet.

Lika

En del av det vi klassar som Kontinentala Kroatien är Lika. En region i de sydvästra delarna där du bland annat finner den berömda nationalparken Plitvica-sjöarna.I Lika finner du bland annat städerna Otočac, Brinje, Gospić och Gračac. Besök katedralen i Gospic, Heliga Treenighetens kyrka i Otočac, Sokolac-slottet i Brinje och/eller sjön Štikada vid Gračac. Denna del av Kontinentala Kroatien har många naturupplevelser att upptäcka. Ta utgångspunkt i ett semesterhus och se vad Lika har att erbjuda. Här får du semesterupplevelser som är unika och genuina och därmed perfekta för dig som söker något annorlunda under semestern.

Boka boende i Kontinentala Kroatien

Hos NOVASOL kan du idag välja i ett härligt utbud av över 10 000 semesterbostäder i Kroatien varav flera är belägna i Kontinentala Kroatien. Att hyra hus i Kroatien är populärt är inte konstigt alls. Maten, klimatet, naturen, människorna… listan är lång på anledningar till att besöka detta vackra land.

Väljer du att hyra hus i Kontinentala Kroatien direkt hos NOVASOL, gäller – precis som för övriga semesterbostäder i landet – att vårt så kallade All inclusive ingår utan extra kostnad. Detta är inte att förväxla med hotellens motsvarighet men innebär däremot att delar som ibland annars kan tillkomma ingår: slutstädning, sänglinnen, handdukar, turistskatt och förbrukningskostnader. Alla dessa är med i hyran vilket gör att du bokar bekvämt i vetskap om att inga av dessa delar tillkommer på plats.