Hyra hus vid Kvarnerbukten

Kvarnerbukten lockar många turister med sina öar, stränder och nationalparker. Genom att hyra hus vid Kvarnerbukten får du och din familj en fantastisk Kroatiensemester!

Kvarnerbukten är ett område i Adriatiska havet. Buktens mest kända stad är Rijeka och här finns öar som Krk, Cres och Pag. Det varma klimatet, det kristallklara vattnet, den fantastiska matkulturen och de många aktivitetsmöjligheterna gör att många vill bo i ett semesterhus vid Kvarnerbukten. Vill ni hyra hus vid Kvarnerbukten får ni flera spännande platser att välja mellan. Valet beror på vad ni vill ha ut av er vistelse i ett semesterhus i Kroatien.

Ön Krk i Kvarnerbukten

Populära semesterhus i Kvarnerbukten

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Kvarnerbukten

Loading...

Semesterhus med pool i Kvarnerbukten

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kvarnerbukten

Loading...

Sköna stränder och naturupplevelser

Vill ni uppleva fantastiska stränder ska ni hyra hus vid Kvarnerbukten är ett tips den stora stranden Vela Plaza på ön Krk. Befinner du dig på Losinj kan du koppla av på stranden Suncana Uvala medan du på ön Pag kan leka med barnen på stranden Prosika. En riktig höjdpunkt är annars stranden S:t Ivan på Cres som faktiskt har utnämnts till en av världens vackraste stränder. 

Under vistelsen i ett semesterhus vid Kvarnerbukten har ni också möjlighet till att ta del av många naturupplevelser. Havet och öarna bjuder in till vackra vyer och upplevelser tillsammans med ditt resesällskap. Vid Kvarnerbukten finns också flera nationalparker. Exempel är nationalparkerna Risnjak och Krka. Ett annat tips som  du inte får missa är nationalparken Kornatiöarna. Det karga ölandskapet kan upplevas till exempel genom att boka en båtcharter eller skipper för att komma ut och komma nära naturen här.

Hyr semesterhus på Pag i Kvarnerbukten

Historia och smakupplevelser

Vill ni utforska historia kan du exempelvis hyra semesterhus vid Kvarnerbukten på ön Pag där du kan besök ruinerna av den gamla muren i staden med samma namn som ön. Ett annat alternativ är Cres där du kan ta en tur till det arkeologiska museet i staden Osor. På Krk kan du titta på lämningarna efter stadsmuren, de romerska baden och renässanshusen. 

Matupplevelser är i sig en anledning att besöka Kroatien. Att hyra hus är ett bra sätt att komma nära resmålet och verkligen få en genuin upplevelse. Detta gäller naturligtvis även maten så om ni ska hyra hus vid Kvarnerbukten är tre delikatesser att smaka:

  • Pagost. Pag är känd för sin ost som framställs av fårmjölk

  • Vinet Valomet. Det ovanliga mousserande vinet Valomet som fått jäsa på havsbotten

  • Jätteräka. Kvarnerbukten är vida känd för sina jätteräkor som har en utsökt smak

Förutom dessa delikatesser måste ni passa på att smaka grillat lamm, salviahonung och ost från ön Krk.

Så gör du för att boka boende vid Kvarnerbukten

Är du och din familj intresserade av att hyra hus i Kroatien, kan ni boka en av våra semesterbostäder vid Kvarnerbukten här online eller över telefon. NOVASOL har förmedlat semesterbostäder vid Kvarnerbukten sedan tidigt 2000-tal och det är oss ni ska kontakta när ni vill hyra hus i Kroatien. I vårt utbud kan du idag finna allt från fräscha, mindre semesterlägenheter till stora hus med pool. Detta gör att du säkerligen kommer hitta något som passar dina önskemål i utbudet. Här på vår hemsida kan du filtreera din sökning baserat på dina önskemål och därför lätt se de boenden som just du är intresserad av. Sedan är det bara att boka direkt online för att sedan börja längta till nästa semester. Varmt välkomna att hyra hus vid Kvarnerbukten i Kroatien hos oss på NOVASOL!