Semesterhus i Split

Spännande Split har mycket att erbjuda! Här finns det enorma romerska palatset, härliga stränder och charmiga marknader. Med ett semesterhus i Split får du och din familj chans att upptäcka Adriatiska kustens största stad.

I Split byter många Kroatienresenärer buss, flyg eller tåg. Men det finns många anledningar att hyra hus här och stanna i storstaden. Split är en anrik stad med många historiska skatter och en unik atmosfär. Det imponerande Diocletianuspalatset från slutet av 200-talet är väl värt ett besök. Palatset rymmer till exempel två kyrkor, en katedral, Johannes dopkapell och ett stadsmuseum.

Hus vid havet i vackra Split

Populära semesterhus i Split

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Split

Loading...

Semesterhus med pool i Split

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Split

Loading...

Njut av ledigheten med ett semesterhus i Split

Att hyra hus eller lägenhet är ett bra sätt att utforska staden och få en inblick i lokalbefolkningens vardag. Promenera till det medeltida Brace Radic-torget där ni kan beundra det höga Marinatornet, handla frukt och delikatesser på marknaden utanför Diocletianuspalatsets silverport eller stanna för en kopp kaffe på någon av uteserveringarna.

Tänker ni hyra hus i Split får ni också många möjligheter att bada i Adriatiska havet och koppla av på en av stadens stränder. Splits mest populära strand är Bacvice där kroaterna gärna utövar den traditionella sporten picigin, men i staden finns även ett flertal andra stränder som till exempel den barnvänliga stranden Firule. Från Split kan ni även ta färjan för att bada på någon av öarna utanför staden.

Semester i Split med egen pool

Föredrar du att inte lämna tomten för att bada? I Split med omnejd har vi ett stort utbud av semesterbostäder med pool. Antingen en egen eller en gemensam som delas med andra boenden. 

Att hyra hus i Split med pool är perfekt för att njuta av en härlig semester utan att lämna tomten. Här kan du hoppa i och svalka dig när som du själv känner för det. Inga öppettider eller andra poolbesökare att bekymra sig över.

Tips på utflykter

Många härliga semesterupplevelser väntar dig i Splits vackra omgivningar. Besök till exempel den historiska staden Trogir som finns med på UNESCO's världsarvslista. Staden ligger bara cirka en halvtimme från Split med bil. Här välkomnas du med svängande palmer och en muromgärdad stadskärna som utstrålar atmosfär med mysiga kaféer, gatumusikanter och affärer.

Du kan också ta en båtresa till ön Brac med de många grottorna, eller till staden Bol, där Kroatiens mest berömda strand, Zlatni Rat, ligger.

Har du alltid drömt om att se vackra vattenfall? Gör då en dagsutflykt till Krka nationalpark, som är något av det mest vykortskompatibla och fängslande du kan tänka dig - här måste du komma ihåg att ta med kameran!

Stränder i Split med omnejd

Bačvice: Splits stadsstrand, belägen ca. 1 km från centrum i riktning från färjehamnen. Den underbara sandstranden är välbesökt och det är inte här du borde förvänta dig en avslappnad badidyll. Å andra sidan är det mycket underhållande när lokalbefolkningen spelar picigin i det grunda vattnet. Det faktum att det är grunt här gör stranden mycket barnvänlig. Du kan hyra solstolar och paraplyer på stranden (om det finns några lediga platser), där det också finns flera kaféer och restauranger i närheten.

Bene: Härlig strand på den nordöstra sidan av Marjan. Här hittar du både sand och stenar och en skuggig tallskog. Vid stranden finns otaliga aktiviteter som tennisbanor, lekplats, duschar och restaurang. Det finns också tillgång för handikappade via hiss.

Boka boende direkt online eller över telefon

Vill din familj också se det hänförande palatset kan ni boka boende i Split hos oss på NOVASOL. NOVASOL grundades redan 1968 och kan idag erbjuda semesterbostäder över hela Europa, bland annat i Split. Vi har till exempel semesterhus i Dalmatien i alla prisklasser och på vår hemsida kan ni själva bläddra mellan våra semesterbostäder i Split och välja en bostad som passar just er.

Föredrar du att boka ditt boende över telefon är du varmt välkommen att ringa till oss. Vår Gästservice står redo att hjälpa och svara på de eventuella frågor du har om våra semesterbostäder.

Vi på NOVASOL tycker att det ska vara enkelt och säkert att hyra hus för semestern. Därför besiktas alla våra semesterhus i Kroatien regelbundet och en trygghetsförsäkring ingår när ni ska hyra hus här. Välkomna till oss när ni vill hyra lägenhet eller semesterhus i Split!