Semesterbostäder i Jelsa på Hvar

På den norra delen av den omtyckta ön Hvar ligger den vackra hamnstaden Jelsa - en av öns trevligaste orter. Den lilla staden erbjuder vacker natur, med pinjeträd och vackra stränder och en mycket speciell atmosfär. 

Om du väljer att hyra hus eller lägenhet i Jelsa kan du komma nära och verkligen uppleva denna omtyckta plats i Kroatien. Jelsa är en lugn och tyst hamnstad, som trots den ökade turismen på sommaren passar platsen för alla typer av semester.

Boende i Jelsa, Kroatien

Populära semesterhus i Jelsa

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Jelsa

Loading...

Semesterhus med pool i Jelsa

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Jelsa

Loading...

Njuta av sol och bad

Jelsa är ett mycket vackert resmål och du kommer definitivt att fascineras av hamnstadens skönhet. Öster och väster om stadens centrum hittar du stenstränder och badterrasser där du kan spendera dagarna vid havet. Det är inte heller långt till några av de bästa stränderna på Hvar.

Många väljer ett boende i Dalmatien på grund av det sköna klimatet. Hvar är en av de mest soliga öarna längs kusten. Med cirka 2800 soltimmar om året kommer det definitivt att vara sol, bad och fullständig avkoppling som står i centrum när du hyr en semesterbostad i Jelsa. 

Många bukter i området är långgrunda och är därför lämpliga för familjer med små barn. Om du vill ha en dag på stranden med lite avskildhet, är det möjligt att hitta en avskild vik. 

Spenderar du din semester i Jelsa finns även möjlighet att uppleva en av landets mest kända stränder – Zlatni Rat. Det går båtar från Jelsa till närliggande ön Brac dagligen. Zlatni Rat är inte bara otroligt vacker - det är också ganska speciellt. Stranden byter form när vind och riktning ändras.

Besök Zlatni Rat under din semester i Jelsa

Aktiviteter och upplevelser

Förutom sol och bad kan området erbjuda av ett antal aktiviteter för din semester. Området runt Jelsa passar bland annat mycket bra för vandring och cykling. Ett nätverk av stigar tar dig till platser med utsikt över vacker natur och kristallklart hav. 

Inte långt från Jelsa ligger fiskebyn Vrobska, vilket också är värt ett besök om du väljer att hyra hus eller semesterlägenhet här. Besöker du Hvar under våren kan du inte undgå att märka doften av lavendel, salvia och timjan när du tar dig runt ön. Glöm inte heller att köpa en flaska lavendelolja med hem - det är den som är den största exportprodukten här.

För de aktiva finns det också möjligheter till tennis, vattenaktiviteter, vindsurfing, segling och minigolf på ön.

Om du väljer att hyra hus i Kroatien kommer du att kunna utforska en mängd historiska monument. Från Jelsa kan du ta en buss till staden Hvar, som har ett antal sevärdheter. Här kan du se St Stefans katedral och Europas äldsta stadsteater. Om du letar efter en resa till Hvar stad hittar du också ett bra utbud av affärer, restauranger och barer. Staden har blivit mycket populär de senaste åren, och här är alltid mycket liv och rörelse.

Hus vid havet i Jelsa på ön Hvar

Smakupplevelser under semestern

I centrum av Jelsa är ett litet torg där du kan sitta och njuta av livet på en restaurang eller café. I Jelsa hittar du också restauranger nere vid hamnområdet samt avskilt i de smala gränderna. Här finns möjlighet till goda matupplevelser. Färsk fisk, lokalt producerat vin och olivolja är bara några av de saker du kan se fram emot. Välj allt från fiskrestauranger till "konobas", som de traditionella restaurangerna heter.

Boka boende i Jelsa på Hvar

NOVASOL erbjuder många möjligheter för den som vill boka boende på Hvar – även i underbara Jelsa. När du väljer ett privat semesterhus för din semester har du större möjlighet att hitta ett boende som passar just dig bäst. Är det en enkel semesterlägenhet som passar dina behov? Eller vill du ha ett stort hus med en pool?

NOVASOLs semesterbostäder i Kroatien är med vårt så kallande "all inclusive". Det betyder att du inte behöver tänka på saker som sängkläder, slutstädning och förbrukningskostnader. Det ger ytterligare möjlighet att slappna av under din semester. 

Boka din nästa semester genom NOVASOL idag och upptäck den frihet som en semesterbostad erbjuder. Välkommen till oss och våra semesterbostäder i Jelsa på Hvar.