Hyra stuga i Bohuslän

Upplev underbara Bohuslän med NOVASOL! Att hyra stuga i Bohuslän möjliggör för härliga semesterminnen.

Bohuskusten, med sina 3 000 öar, holmar och skär är inte lik någon annan skärgård i världen. Det lilla landskapet är bara 40 kilometer brett och 200 kilometer långt, så var du än väljer att hyra stuga i Bohuslän är det aldrig långt från havet. 

Längs med kusten ligger gamla fiskelägen som Klädesholmen, Mollösund, Åstol och Smögen, där den gamla karaktären bevarats. Landskapet är därför i mångt och mycket präglat av havet - båtlivet är intensivt och fisket lever.

Bohuslän är ett mycket trevligt val om du planerar hyra stuga i Sverige. Gör en sökning redan nu så kommer du se att vi har gott om stugor i Bohuslän för uthyrning för dig att välja mellan.

Grebbestad vid havet i Bohuslän

Populära semesterhus i Bohuslän

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Bohuslän

Loading...

Semesterhus med pool i Bohuslän

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Bohuslän

Loading...

Minnesrik sommarsemester

Sommartid sjuder Bohuslän av liv med alla besökare som kommer både land- och sjövägen. Då kan man frossa i havets läckerheter – räkor, havskräftor och krabba, som ofta kan köpas färskt nere vid bryggan i fiskelägena.

I norra delen av Bohusläns inland ligger Bullaredalen, som är en 30 km lång sprickdal, med de vackra Bullaresjöarna. Ett populärt område för den som vill paddla kanot. Golfbanorna är i Bohuslän är ofta öppna året runt. Följ ’cykelspåret’, en 290 kilometer lång markerad cykelled från Göteborg i söder till Svinesund vid norska gränsen i norr. Karta säljs på turistbyråerna i Bohuslän.

Många konstnärer har lockats till Bohuslän, inspirerade av det fantastiska ljuset. Vid ett besök på Nordiska akvarellmuseet i Skärhamn, på ön Tjörn i södra Bohuslän, kan du själv pröva på att måla eller se på andras målningar. Museet ligger mycket vackert precis vid vattnet och är ett nordiskt centrum för nutidskonst och utställningarna växlar. Varför inte hyra stuga eller semesterhus på ön Tjörn? En av många trevliga destinationer vi har stugor i Bohuslän.

Gott om turistmål och aktiviteter

Om du ska hyra stuga i Bohuslän finns det gott om besöksmål och aktiviteter att göra. I Lysekil ligger Havets hus, ett havsakvarium som visar cirka 100 olika arter från Gullmarsfjorden och Västerhavet.

Vid Tanumsslätten, ca 30 km söder om Strömstad ligger Vitlycke museum. Museet är uppbyggt kring de unika hällristningar som finns i området, och sedan 1994 även finns på FN:s världsarvlista. Världsarvet omfattar fyra magnifika hällar översållade med ristningar. Här visas bland annat hur man levde på bronsåldern.

Låt familjen få en dag på Nordens Ark strax utanför Kungshamn. Vandra runt i den stora parken på träbroar och grusvägar och se alla djur. En kikare kan vara bra att ta med. Garanterat en toppendag för såväl stora som små.

Hitta det boende som just du vill ha

Genom att göra en sökning kan du enkelt se våra lediga stugor i Bohuslän. Vi har även andra typer av boende som till exempel semesterlägenheter

För att lättare hitta det boende som just du vill ha, finns vår filterfunktion. Där kan du lägga till det som är viktigt för dig, och därmed avgränsa sökningen till att bara se relevanta semesterbostäder för just dig.

Ett tips är att börja med att välja resesällskap och önskad period. Om du till exempel vill hyra stuga i Bohuslän i sommar, finns ingen anledning att se de som bara har lediga veckor kvar under vintern. Välj därför önskat datum för ankomst och avresa.

Välj också hur många personer ni är som vill bo tillsammans. Kanske har ni även barn eller reser med hund. Ange detta så ser ni lättare vilka stugor och lägenheter som passar just er. Vi har gott om stugor i Bohuslän med Husdjur tillåtet och flera har dessutom sängar som passar bra för barn men kanske inte för en fullvuxen person.

Skulle du inte hitta ett boende som passar, kan du justera din sökning med hjälp av kartan. Du kan även kika vidare på ett större område, till exempel genom att se våra stugor på Västkusten.

Kvalitetssäkrade stugor i Bohuslän att hyra

Bohuslän är givetvis bara en av alla de platser som du har möjlighet att hyra stuga i Sverige. Över hela Sverige finner du stugor som uthyres genom oss på NOVASOL. Faktum är att vi har arbetat med stuguthyrning så långt tillbaka som 1968.

När du hyr någon av våra stugor i Bohuslän, bokar du tryggt i vetskapen om att varje boende har besökts av personal från NOVASOL innan de tagits in i utbudet. Det ingår även ett förmånligt Trygghetspaket till alla bokningar. I paketet finner du bland annat avbeställningsskydd och bästa pris-garanti. Du kan läsa mer om dina fördelar och vilka villkor som gäller i våra Hyresvillkor.

Boka ditt boende kan du göra direkt online eller genom att ringa till oss. Vår Gästservice hjälper dig gärna vid frågor om våra semesterbostäder, samt om du vill ha hjälp med att boka.

Välkommen till NOVASOL för att hyra stuga i Bohuslän som utgångspunkt för en lyckad semester!