Stugor i Värmland

Hos oss på NOVASOL kan du hyra stuga i Värmland för en härlig semester i naturnära miljöer. I Värmland finns tusentals sjöar, mycket skog och 84 naturreservat. Stora höjdskillnader, fem klimatzoner och rikt djurliv gör att alla förutsättningar finns för de bästa naturaktiviteterna när du hyr någon av våra stugor i Värmland. Landskapet är ett paradis för fiskare. Därför bör den fiskeintresserade kolla extra noga efter våra stugor i Värmland som kallas för Fiskehus. Vi har gott om stugor i Värmland för uthyrning.

Hyr en av alla stugor i Värmland

Populära semesterhus i Värmland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Värmland

Loading...

Semesterhus med pool i Värmland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Värmland

Loading...

Naturnära semester

Tycker du om natur, fiska, vandra, cykla och paddla kanot har du hittat rätt. Gillar du dessutom äventyr finns det flera olika aktiviteter att utöva, till exempel forsränning i Filipstad och Torsby, bergsklättring i Degerfors, dressinturer i exempelvis Hagfors, Degerfors och Säffle samt bäver- och älgsafari i bland annat Hagfors, Filipstad och Säffle.

I Glaskogens Naturreservat finns det sammanlagt 300 km vandringsleder, närmare 80 sjöar med kanotleder och utmärkt fiske. Här kan man tälta, sova i vindskydd eller bo i en övernattnings stuga längs med lederna. Akvedukten i Håverud är en kombination av landsvägsbro, järnvägsbro och en akvedukt och är en upplevelse i sig som du som ska hyra stuga här inte får missa.

Kultur i Värmland

Genom att hyra någon av våra stugor i Värmland, kan du också hitta ett stort utbud av olika kulturevenemang. Missa inte det kända Mårbacka som var Selma Lagerlöfs hem. En annan turistattraktion är Rottneros Park som är känd för sin unika samling skulpturer bland ljuvliga blomster och praktfulla björkalléer. Norr om Karlstad hittar man Ransäters Hembygdsgård. Här kan man besöka upplevelsecentret där hela familjen kan roa sig genom att pröva på både gammalt och nytt. Hantverkshuset Upperud, Dalslands Glashytta, Baldernäs Herrgård och Glava Glasbruk är även de alla värda ett besök. Dessutom finns det en mängd olika museer. Hyr en stuga eller ett semesterhus som utgångspunkt för en lyckad semester i Värmland!

Hyra stuga i Värmland under vintern

Även under vintersäsongen finns det många olika aktiviteter för den som vill hyra stuga i Värmland då. I Sunne kan man åka snowboard och prova på isklättring i det 20 m höga istornet, dessutom finns det en boardercrossbana samt ett område som är för de små. Långberget är ett centrum för framförallt längdåkning, här kan man välja mellan flacka turspår och tuffa elitspår. Mattila är ett annat centrum som har många spår för längdåkning, allt från 100 m till flera mil så hela familjen kan ge sig ut på en skidtur. Långfärdsskridsko är en annan vintersport som kan utövas på de många och sammanhängande sjösystemen. Bergslagskanalen med sin 60 km långa sträcka för långfärdsskridsko är känd utanför Sveriges gränser.

Hos NOVASOL kan du hitta tusentals stugor i Sverige för uthyrning. I utbudet hittar du bland annat gott om semesterhus och stugor i Värmland. Väljer gör du dock helt själv. Vare sig du vill hyra stuga i Värmland eller semesterhus är du välkommen till oss på NOVASOL.