Hyra stuga Dalarna

Boka stuga i Dalarna med oss på NOVASOL. Hit kan ni åka när som helst på året och uppleva denna fantastiska natur.

Välkommen till våra stugor i Dalarna. För många av oss är Dalarna synonymt med många saker. Dalarna står för tradition med folkdans, fiolmusik, dalahästar, knäckebröd, midsommar, röda stugor och inte minst - Vasaloppet!

Upplev den vackra och omväxlande naturen med stora skogar i söder och fjäll i norr.

Många berömda konstnärer tillbringade delar av sina liv i Dalarna. Några att nämna är konstnären Carl Larsson och Anders Zorn, författaren Erik-Axel Karlfeldt och komponisten Hugo Alfvén. De har alla låtit sig inspireras utav det obeskrivliga landskapet samt den förtrollande stämningen som man möter här överallt.

Varmt välkommen till oss på NOVASOL för att boka ditt nästa boende i Dalarna till semestern!

Hyra stuga Dalarna

Populära semesterhus i Dalarna

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Dalarna

Loading...

Semesterhus med pool i Dalarna

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Dalarna

Loading...

Upptäck detta fantastiska landskap

Innanför landskapets gränser ligger flera kommuner, bland annat Falun, Älvdalen och Borlänge. 

Dalarna kanske är mest känt för sina fjäll och skidåkning med här finner ni också mängder av sjöar och andra vatten vilket också är en anledning till att många tycker om att hyra stuga här under sommaren. 

Dalälven – Sveriges tredje längsta älv – gör sig påmind på många platser i landskapet. Här ligger även Sveriges sjätte största sjö – Siljan.

Till sjön angränsar också Orsasjön och Insjön. Runt omkring sjön bjuds du på fantastiska naturupplevelser med bland annat vandrings- och cykelleder men också badplatser för svalkande dopp i det blå.

På grund av storleken, finner du flera orter som ligger vid sjön, till exempel Mora, Leksand och Rättvik.

Ute i sjön ligger Sollerön som nås med en bro.

Det finns också fler sjöar i landskapet av mindre storlek exempelvis Venjanssjön, Storhamrasjön, Runn och Väsman.

Aktivitetsmöjligheter när du ska hyra stuga här

Dalarna bjuder också på riktigt många roliga och actionfyllda äventyr om ni önskar. Ni kan spendera dagar på olika vandringsleder, ni kan fiska, åka mountainbike under sommarhalvåret eller åka skidor. Både på längd och utför. Att hyra stuga i Dalarna är därför ett utmärkt sätt att tillbringa semestern på och upptäcka mer om området på nära håll. Vare sig ni specifikt letar efter en fjällstuga i Dalarna eller en sommarstuga.

Dalarna rymmer överlag en mängd av besöksmål närmast oavsett vad du är intresserad av. Besök ett av landskapets många museum, smaka på lokala råvaror och delikatesser i någon av gårdsbutikerna eller besök ett kafé för en mysig fika i vackra omgivningar.

Väljer ni att hyra stuga i Dalarna under vintern, finner du högklassig skidåkning då flera av Sveriges bästa skidanläggningar ligger här.

För att nämna några ligger här Idre Fjäll, Säfsen, Orsa Grönklitt och Sälen. Är det inte utförsåkning som lockar, har Dalarna fina möjligheter för andra aktiviteter såsom längdskidåkning, scooter-safari och hundspann.

Hur vill ni ha ert boende i Dalarna?

Att bo nära sjö är ett populärt önskemål för många som hyr en stuga hos oss. Kanske reser ni med hund? Då ska ni titta efter våra stugor som välkomnar husdjur. När en av våra stugor i Sverige gör det, är det i regel två hundar som får följa med – helt utan extra kostnad.

Ofta går det också bra om ni har med er fler hundar än så till boendet men kontakta oss då först så hör vi med husägaren för att få ett godkännande. 

Bekvämligheter såsom diskmaskin, tvättmaskin eller mer än ett badrum kan vara uppskattat beroende på resesällskap. Eller så vill du ha ett boende i Dalarna med det lilla extra som till exempel bubbelpool, bastu och/eller wifi.

Genom vår filtreringsfunktion kan du göra de val du önskar för att bara visa stugor och semesterlägenheter som passar just dig.

Stuguthyrning i Dalarna med bokning online

Söker du speciellt efter stugor i Sverige under hela året är ett boende i Dalarna ett perfekt alternativ.

Är du intresserad av skidåkning så titta specifikt på våra stugor i Sälen.

Missa inte heller att se vårt övriga utbud av stugor i Sverige här.

Välkommen att hyra stuga i Dalarna med NOVASOL

NOVASOL är idag Sveriges största stugförmedling och inspekterar alltid varje stuga innan den tas in i sortimentet. Det gör att vi får ett ganska unikt utbud av stugor i Dalarna med stor variation för dig att välja mellan. 

Vi besöker varje enskild semesterbostad och går igenom den innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser.

Det är därför vi är med dig på hela resan - både före, under och efter - så att du alltid är i säkra händer när du hyr en stuga i Dalarna med NOVASOL.

När ni har bestämt er för att hyra ett boende i Dalarna kan ni enkelt genomföra en bokning på vår hemsida eller via telefon.

Har du några frågor är du alltid välkommen att höra av dig till oss.