Hyra stuga i Smedjebacken

Dalarna är som mest känt för sin röda häst och är något du kommer lägga märke till när du ska hyra stuga i Smedjebacken. I området runt Smedjebacken finns fina naturområden där du kan bo vid en sjö där du kan både fiska och bada på somrarna och åka skridskor eller spendera dagen för pimpelfiske.

Våra stugor i Dalarna bjuder på ett varierat utbud, men alla med närheten till naturen. Här finna stugor för många personer, stugor där du kan ta med hunden på semestern och stugor med närhet till sjö.

Sjö vid Smedjebacken

Populära semesterhus i Smedjebacken

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Smedjebacken

Loading...

Vandra i naturreservat

När du ska semestra i någon av våra stugor i Dalarna och framför allt hyra stuga i Smedjebacken, har du aktiviteter precis utanför dörren för hela familjen. Här finns många olika vandringsleder att välja mellan för dig som vill komma närmare naturen. Du kan bland annat välja att ”hoppa på” den del av Pilgrimsleden – Romboleden – som passerar området, eller Sméleden som sträcker sig enda upp till sjön Jätturn. För den som inte vill vandra en hel dag kan man välja Promenadringen, som är en mil lång promenadväg i Smedjebackens område.

Stuga att hyra i Smedjebacken

Cykla på historisk mark

Ett perfekt medel att ta med sig när du ska boka boende i Smedjebacken är cykeln! I området finns det många fina, cykelvänliga vägar där du kan komma på en längre tur under dagen men ändå ha bekvämligheten i att komma tillbaka till en stuga att ladda om batterierna i på kvällen. Här kan du cykla i naturområdet Malingsbo-Kloten som bjuder på fina grusvägar och möjligheter till eget fika-stopp. Du kan också cykla längs Strömsholms kanals 11 mil långa led.

Utforska gruvorna i Floberget

En aktivitet som är spännande för såväl stora som små när du ska semestra i våra stugor, är ett besök i gruvområdet Flogberget i Smedjebacken. Här kan ni besöka både det underjordiska bergrummet och utforska dagbrottet.

Boka stuga i Smedjebacken

Aktiviteterna i Dalarna är många när du ska hyra stuga i Smedjebacken. Naturen i området bjuder på, förutom vacker grönska, också på många spännande utflykter och sevärdheter. Vandringslederna att välja på är många, och de som går i de allra djupaste skogar är bra markerade och vandringsvänliga. Förutom sevärdheter i naturen som Pilgrimsleden och gruvområdet i Flogberget, hittar du också mycket historiska och kulturting att besöka. När du ska hyra stuga i Smedjebacken kan du till exempel besöka konsthallen MEKEN som ligger centralt i byn.

När du ska hyra stuga i Smedjebacken är upplevelserna många. Här är området för den som söker fart och aktivitet, lika mycket som för den som söker lugnet och fridfullheten i naturen. Fördelen med att hyra stuga i Smedjebacken är att du själv kan planera din semester som du vill och har en samlingspunkt på kvällarna för de som inte vill hitta på samma saker på dagarna. På NOVASOL har vi stugor i Smedjebacken med omnejd, men har också gott om andra alternativ för dig som söker boende i Dalarna till semestern.

Välkommen att boka stuga i Smedjebacken med NOVASOL!