Stugor i Mora

Rikt friluftsliv, underbar natur, hantverk och kultur… genom att hyra stuga i Mora har du en bra bas för en minnesrik semester i Dalarna.

Mora har gjort sig känd på många sätt. Morakniven, dalahästen och Vasaloppet för att bara nämna några. Planerar du att hyra stuga i Mora, kommer du ha gott om saker att upptäcka och säkerligen många minnen med dig hem i bagaget.

Här på vår hemsida finner du vårt kompletta utbud av stugor i Mora kommun. De stugor vi visar, är de som fortfarande har lediga perioder kvar att boka. Kom samtidigt ihåg att det hela tiden kan komma in nya semesterbostäder i vårt utbud. Välkommen att boka ditt boende direkt här på hemsidan eller ring oss så hjälper vi dig.

Utsikt från stuga i Mora att hyra

Populära semesterhus i Mora

Loading...

Gott om sevärdheter och aktiviteter

Tätorten Mora är belägen mellan sjöarna Siljan och Orsasjön i Dalarna. Att hyra stuga i Dalarna vid Siljan är uppskattat av många sedan lång tid och Mora är en av destinationerna runt sjön.

Det finns gott om sevärdheter och aktiviteter att upptäcka i Mora. Här finns till exempel Zorngården och Zornmuseet. Zorngården var hem för Anders Zorn – en av Sveriges mest kända konstnärer. I Zornmuseet finns den största samlingen i världen av Zorns verk.

Den som söker en aktiv semester i Mora kommer ha utmärkta möjligheter här. Vintertid erbjuds bland annat utförsåkning men det är svårt att nämna Mora utan att nämna längdskidåkningen. Klassiska Vasaloppet avslutas med målgången i Mora.

Under sommaren erbjuder Mora med omnejd många goda möjligheter till aktiviteter i naturen. Exempel på detta är vandring, paddling, fiske och golf.

Vintervy vid stuga i Mora, Dalarna

Upptäck kommunen Mora

Även om centralorten Mora är klart störst i kommunen, finns ett antal mindre orter och platser att uppleva. Här finner du till exempel Sollerön, en vackert belägen ö i Siljan som kan nås via bro.

I Nusnäs, som också ligger vid sjön Siljan, sker tillverkning av den berömda Dalahästen. Nusnäs erbjduer dock mycket mer än så. Vacker natur, kulturbyggnader och de många båthusen längs by stranden för att nämna några.

I Gesunda kan du träffa tomten även om det inte är jul, genom att besöka Sagolandet Tomteland. Denna stora temapark bjuder på många upplevelser och äventyr.

Dalahästar tillverkas i Nusnäs i Mora kommun

Boka ditt boende i Dalarna hos NOVASOL

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan flera decennier tillbaka. Faktiskt så började det hela med stugförmedling redan 1968. Idag kan du finna allt från stugor i Dalarna, till semesterhus och lägenheter utomlands. 

Oavsett var du väljer att hyra din stuga så ingår vårt Trygghetspaket automatiskt och kostnadsfritt i din bokning. Detta när du bokar direkt hos oss på NOVASOL. I Trygghetspaketet finns bland annat ett avbeställningsskydd om du skulle bli plöstligt sjuk och inte kan resa. Läs mer om vad som ingår och gäller i våra Hyresvillkor.

Har du hittat ett semesterboende här på hemsidan är du välkommen att boka här direkt online. Vår gästservice står även redo på telefon och mail om du vill ha hjälp med att boka eller har några frågor. Välkommen till oss på NOVASOL och våra stugor i Mora med omnejd!