Stugor i Falun för uthyrning

Falun - som ofta förknippas med Falu Rödfärg och inte minst Falukorv - har så mycket mer att bjuda på. Passa på att hyra stuga i Falun och upplev mångsidigheten i detta vackra område. Här finns mycket kultur och historia men även härlig natur och gott om sportmöjligheter oavsett årstid.

Stuga vid sjö i Falun kommun

Populära semesterhus i Falun

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Falun

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Falun

Loading...

Sevärdheter och aktiviteter i Falun

Genom att hyra stuga i Falun får du bekvämt avstånd och kan besöka de många sevärdheterna i din egen takt. Det finns mycket att hinna med, Världsarvet Falu Gruva är ett välkänt och populärt semestermål. Besök även gården Lilla Hyttnäs i Sundborn. Här levde den älskade konstnären Carl Larsson med sin familj. Alla kommer väl ihåg Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige? Den skrev Selma Lagerlöf i Centralpalatset i Falun, alldeles intill vattnet. När du hyr en av våra stugor i området får du gott om tid att besöka alla dessa historiska platser utan stress och jäkt.

Sjön Runn, Dalarnas näst största sjö, ligger en liten bit utanför Falun och är klart värd ett besök. Här finns möjligheten till mycket vattenaktivitetet, kanske vill du ta en härlig segeltur eller ett spännande fiskeäventyr? Du kan fiska i Falun både sommar och vinter och det finns goda chanser att uppfylla både den ena och andra fiskedrömmen. Många av våra stugor i Falun ligger alldeles vid vatten och erbjuder egen båt. Så får du bästa möjligheter till ett varierande fiske efter olika spännande arter. Kom även ihåg att kontrollera vilka fiskeregler som gäller för respektive vatten.

Det finns många fantastiskt vackra vandringsleder och utflyktsmål i närheten som du lätt når genom att hyra stuga här. Du kan hyra cykel och susa genom det vackra landskapet eller ta ryggsäcken och upptäcka skog och mark, eller varför inte hyra en kanot och ta sjövägen till naturen? Falun är en hisnande vacker destination även vintertid, det finns gott om skidspår, skridskoleder och även den stora hoppbacken i Lugnet, bara 2 kilometer från staden.

Hyr stuga som bas för semestern

Välkommen att kontakta oss om du vill ha hjälp när du söker bland alla stugor i Sverige. Vi hjälper dig gärna att hyra stuga i Dalarna. Vi har lång erfarenhet av stuguthyrning och kan bland annat erbjuda stuguthyrning i Falun med omnejd. Genom vår funktion för filtrering, kan du sortera ut så att du bara ser stugor och semesterlägenheter som passar just dig. Klicka i om och hur nära vatten (sjö, älv etc.) som din stuga ska ligga. Kanske vill du extra bekvämligheter som till exempel diskmaskin, tvättmaskin och torktumlare? Eller så reser ni med hund eller vill ha "det lilla extra" som till exempel bastu eller bubbelbadkar? Ett tips är att också välja din önskade reseperiod. Det gör att det enbart visas lediga stugor som matchar dina val. Sedan kan du boka ditt boende direkt online eller genom att ringa till oss. Hos NOVASOL kan du säkert hitta just din drömstuga för Sverigesemestern - varför inte börja med att söka bland våra stugor i Falun?