Välkommen att boka stugor på Sveriges västkust

Välkommen att uppleva underbara Västkusten under din nästa semester. Förutom salta bad, härlig atmosfär och otaliga smultronställen, bjuder Sveriges västkust också på en lång rad sevärdheter och aktiviteter.

För att hyra stuga på Västkusten är du varmt välkommen till oss på NOVASOL – Sveriges största stugförmedling. Våra lokala medarbetare har besökt varje stuga och lägenhet innan intag i sortimentet och dessutom ingår vårt Trygghetspaket automatiskt och utan extra avgift. 

Hitta ditt boende direkt här på på vår hemsida och boka det direkt online. Självklart är du också välkommen att ringa till oss om du vill ha hjälp eller har några frågor.

Havet vid svenska Västkusten

Populära semesterhus i Västkusten

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Västkusten

Loading...

Semesterhus med pool i Västkusten

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Västkusten

Loading...

Upplev den svenska västkusten

Västkusten i Sverige är lång och innefattar som sagt en lång rad smultronställen, orter och städer. Definitionen kan också variera men ofta beskrivs Västkusten börja vid Svinesund i norr (vid norska gränsen), och sluta vid Bjärehalvön i söder

Mellan dessa platser finner du både resmål på fastlandet, liksom en mängd olika öar. Kusterna vid Bohuslän, Västergötland och Halland har både halvöar, öar och skärgårdar att njuta av. Med andra ord finns alla möjligheter att hitta just sin favorit.

Tips på platser att hyra stuga

Våra stugor och semesterlägenheter på Västkusten ligger utspridda längs med mer eller mindre hela kusten. Vid kända semestermål likväl som vid mer enskilt belägna, oupptäckta resmål. För dig som inte känner den Sveriges västkust allt för väl, kommer här några tips på platser att besöka:

 • Båstad

 • Fjällbacka

 • Göteborgs skärgård

 • Halmstad

 • Kungshamn

 • Kyrkesund

 • Varberg

Detta är som sagt bara ett urval av de platser du kan välja att uppleva under en semester i en stuga på Västkusten.

Varför boka boende på Västkusten hos just NOVASOL?

Som Sveriges största organiserade förmedlare av privatägda stugor är vi på NOVASOL glada över att varje år kunna välkomna stora mängder gäster till våra semesterbostäder på Västkusten. Väljer du att boka ditt boende hos oss, gör du det i vetskap om flera fördelar:

 • Varje boende har besökts. Våra egna medarbetare på NOVASOL har besökt varje semesterbostad innan den tas in i sortimentet.

 • Trygghetspaket ingår. Till alla bokningar som görs direkt hos oss – antingen över telefon eller här på hemsidan – så ingår vårt Trygghetspaket. Automatiskt och utan extra kostnad. I Trygghetspaketet finns bland annat Bästa Pris-Garanti och avbeställningsskydd. Läs mer om Trygghetspaketet och vilka fördelar du får 

 • Stora valmöjligheter. Eftersom alla stugor är privat ägda så blir varje boende mer eller mindre unikt. Detta gör det lättare för dig att hitta ett boende som passar just er. 

 • Erfaren stugförmedling. Vi har hyrt ut stugor sedan 1968 och lärt oss mycket längs med vägen kring vad som skapar en bra stuguthyrning. Både för dig som hyr och för den som hyr ut.

Personligt utbud – unika semesterupplevelser

Hos oss på NOVASOL har ni stora möjligheter att hitta ett boende på Västkusten som passar just er. Lockar en klassisk stuga vid havet, ett modernt semesterhus eller en mysig lägenhet? Ska det vara lyxigt eller billigt? Vad är viktigast för att semesterbostaden ska vara så som just du vill ha den?

Med hjälp av vår funktion för filter kan du enkelt hitta det boende på Västkusten som ni vill ha. Ett tips är att börja med att välja ert önskade ankomst- och avresedatum. Då visas primärt lediga stugor på Västkusten under just den perioden. Välj också hur resesällskapet ser ut. Är ni ett semestrande par eller många personer, till exempel två familjer, som semestrar tillsammans? Kanske vill ni hyra stuga på Västkusten med hund? Gör valen för att lättare se vilka stugor och semesterlägenheter som finns att boka.

Passa också på att kika på våra sökbara koncept. Här har vi gjort det enklare för dig som vill boka stuga på Västkusten att snabbt hitta det som passar speciella önskemål. Bland dessa finner du bland annat panoramautsikt (där du finner boenden med havsutsikt), barnvänligt (dvs ännu mer än vad en vanliga stuga är) samt Sista minuten. Den sistnämnda visar stugor med nedsatt pris på perioder inom en snar framtid.

ps. För dig som vill hyra stuga på Västkusten med hund, har vi ett stort antal boenden som har Husdjur tillåtet. Oftast så kan du ta med upp till 2 hundar utan extra kostnad. Om du kan ta med en hund eller flera, står beskrivet på presentationen för varje semesterbostad. Detta gäller för samtliga våra stugor i Sverige.

Stugor vid havet på Västkusten

Ett av de val som du kan göra är hur nära vatten ditt boende ska ligga. Att hyra stuga på Västkusten vid havet är en dröm för många och genom denna funktion blir det lättare för dig att hitta fram till rätt boende. 

Semesterupplevelser vid havet på Västkusten finns i många olika former. Här kan du bada från klippor men också sandstränder som till exempel Tylösand i Halmstad och Capri nära Strömstad.

Vill du ha bad nära din stuga men inte nödvändigtvis behöver bo nära havet? Då finns faktiskt möjligheten att hyra hus på Västkusten med pool! Här gäller det dock att passa på när chansen finns. Våra stugor med pool på Västkusten är populära och bokas snabbt. Finns det lediga perioder kvar att boka, visas dessa semesterhus här på vår hemsida. Du kan själv filtrera på om du vill söka på inomhuspool, pool utomhus, eller bubbelpool / jacuzzi. I utbudet kan du även finna stugor med badtunna.

Boka ditt boende direkt online

Som du säkert märkt vid det här laget så kan du enkelt hitta ett boende hos oss som du kan boka direkt online. Det är först till kvarn som gäller och vid direktbokning får du din bekräftelse direkt. Välj själv om du vill hyra stuga i Bohuslän eller om det är längre söderut du vill uppleva Sveriges västkust.

Självklart har du också valet att ringa till oss om du önskar. Vår Gästservice står redo att hjälper dig med de frågor du har kring våra stugor och semesterlägenheter, samt kan hjälpa dig med att boka boende. På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyning sedan 1968 och hoppas att även kunna ge dig som bokar för första gången hos oss en minnesrik semesterupplevelse i en av våra semesterbostäder. Varmt välkommen till oss när du ska hyra stuga på Västkusten!