Semesterhus i Nederländerna

Hyra hus Holland

Semesterhus i Nederländerna

Nederländerna är ett land med många sevärdheter för semesterfirare i alla åldrar. Landet är perfekt för en vistelse i ett semesterhus, oavsett om du vill ha en paus några dagar på väg längre söderut eller om det är ditt sommarresmål. Dessutom är det relativt lätt att ta sig hit.

Antingen om du tar bilen eller väljer flyget. Oavsett vad så erbjuder Nederländerna gott om härliga möjligheter för din nästa semester. 

Hos NOVASOL kan du hyra hus och semesterlägenheter i Nederländerna alla möjliga varianter och storlekar. Samtliga semesterbostäder har besökts av vår egen personal i landet vilket gör att du både får ett kvalitetssäkrat och varierat utbud att välja i. Välkommen!

Populära semesterhus i Nederländerna

Loading...

6 anledningar att hyra semesterbostad i Nederländerna

  • Vackra städer och traditionella byar

  • Massor av spännande muséer, nöjesparker och fantastiska sevärdheter

  • Massor av vackra vandrings- och cykelvägar för den aktiva semesterfiraren

  • Semester med hund och andra husdjur är möjligt

  • Du kan kombinera citysemester med badsemester vid hav och sandstrand

Holland vs. Nederländerna

En inte ovanlig fråga är vad det är för skillnad på Holland och Nederländerna. Ska jag leta efter semesterhus i Holland eller semesterhus i Nederländerna? Vi ska försöka svara på vad skillnaden är. 

Till att börja med kan du vara lugn. Att förväxla de båda är så vanligt förekommande att det nästan inte klassas som fel numera. Det korrekta namnet på landet är i alla fall Nederländerna. Namnet Holland syftar till en historisk region som upplöstes på 1800-talet och idag är uppdelad i provinserna Sydholland och Nordholland. Eftersom denna region är framstående på många områden samtidigt som att nästan 40% av landets befolkning bor här, är det kanske inte helt konstigt att det blivit som det blivit med namnet.

Eftersom Holland är en så vanligt förekommande synonym på kungariket Nederländerna så behöver du alltså inte skämmas. Men vill du vara korrekt så kallar du landet för Nederländerna.

Urval av destinationer att besöka

Regionen Zeeland är en populärt resmål att hyra hus i Nederländerna. Särskilt på sommaren är denna del en favorit, mycket på grund av stranden och havet. Här finns gott om semesterbostäder med närhet till stranden där du har panoramautsikt över hav och natur.

Perfekt för barnfamiljen med badsugna barn. Under dagen kan de leka på både land och i vattnet. Därefter kan hela familjen njuta av solnedgången tillsammans för att sedan ta en trevlig promenad längsmed kusten. Avnjut sedan kvällsmåltiden i en restaurang vid stranden eller på den egna semesterbostadens terrass. 

När du är på semester i Nederländerna, borde du passa på att hyra eller ta med cyklar och uppleva de fantastiskt vackra cykelturerna genom det stora och öppna landskapet. Nederländerna är ett ganska platt land, förutom i Limburg.

På grund av det kuperade landskapet är regionen Limburg ett populärt semestermål för till exempel en cykelsemester. På gränsen till Tyskland och Belgien är cykellandskapet perfekt.

Se även Gelderland som blivit utnämnd av holländarna själva som vandrings- och cykelprovinsen i Holland. Området är också känt för sina kulturella erbjudanden, sin gästfrihet och vackra natur i Veluwe och Achterhoek.

Ett populärt resmål bland holländarna själva är Giethoorn i Overijssel, även känt som "det nordliga Venedig ". Detta är ett vackert område med gamla stråbeklädda hus och gårdar, där det finns gott om kanaler. Här kan du se vacker arkitektur och massor av nederländsk kultur.

Semesterbostäder vid havet och naturen

När du hör Nederländerna, tänker du och många med dig förmodligen på vatten. På NOVASOL har vi gott om semesterbostäder för dig som vill bo nära kusten och njuta av havet och dess många möjligheter.

Vill ni spendera en familjesemester i Nederländerna vid lugna sjöar eller floder, kan du hyra ett semesterhus precis vid vattnet vid en av många otroligt vackra sjöar. På många av dessa platser har du en fantastisk utsikt och massor av möjligheter till vattensporter som kajakpaddling, vindsurfing och fiske.

Dessa naturområden är idealiska för en semester med barn i Nederländerna där familjen kan njuta av timmar av roligt i och bredvid vattnet.

De nederländska kusterna är kända för sina fina badstränder och vid de flesta ställen är vattnet bra och lämpligt för barn. Njut av en sommardag vid stranden, en uppfriskande glass och en god lunch på en av de många restaurangerna längs kusten.

Om du sedan tar dig bort ifrån kusterna och in i landet, kommer du snabbt att upptäcka varför Nederländerna är så känt för sin blomsterproduktion.

Var och varannan stans står det ena växthuset efter det andra. När det är en säsong för bland annat tulpaner, du kan se de vackraste blomsterhav i alla möjliga färger.

I parken Keukenhof, som ligger mellan Amsterdam och Haag, kan du från mars till maj, se mer än 800 olika typer av tulpaner. Parken är otroligt vacker och för barnen finns här lekplatser. Ta med en picknickkorg och njut av lunchen omgiven av tulpaner.

När du tar dig runt i Nederländerna, kommer du naturligtvis också att stöta på de typiska nederländska kvarnarna som är lätta att upptäcka i det platta landet.

Boka ditt boende i Nederländerna hos NOVASOL

På NOVASOL har vi arbetat med stuguthyrning sedan 1968. Steg för steg har vi utökat vårt utbud i takt med att efterfrågan på vår stugförmedling har ökat. Det som till en början var några få stugor i norr, har idag vuxit till att täcka närmast hela Europa och däribland Nederländerna.

I vårt utbud av semesterbostäder i Nederländerna hittar du allt ifrån traditionella och innovativa semesterhus vid vatten, till moderna semesterlägenheter med god komfort. Här på vår hemsida presenteras det kompletta utbudet av boenden i Nederländerna.

Varje semesterbostad har besökts av vår egen lokala personal i Nederländerna innan den gjorts tillgänglig för uthyrning. 

Du kan välja hyra hus eller semesterlägenhet direkt här på hemsidan. Oftast kan du då boka direkt utan att en förfrågan på stugan behöver göras först. Du är självklart även välkommen att kontakta oss via telefon eller e-post om du vill ha hjälp eller har frågor kring en stuga.

På NOVASOL hälsar vi dig varmt välkommen till oss och våra semesterlägenheter och semesterhus i Nederländerna!