Hyra hus i Flevoland

Genom att hyra hus i Flevoland i Nederländerna är du omgiven av färgrika tulpaner, välsmakande ost och ett vackert landskap. Flevoland är ett populärt område för avkopplande semesterdagar – en grön provins som utstrålar lugn och ro. Från ett semesterhus i Flevoland har du alltid utsikt mot en populär strand, den konstgjorda sjön Markenmeer eller slussystemet som binder ihop städerna Lelystad och Enkhuizen. En semester i Flevoland är absolut ett mycket bra val!

Väderkvarn i Nederländerna

Populära semesterhus i Flevoland

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Flevoland

Loading...

Semesterhus med pool i Flevoland

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Flevoland

Loading...

Semester vid sjön

Vad kan vara bättre än en familjesemester precis vid vattnet – vågskvalp och bara fötter i sanden är ofta något man behöver för att verkligen kunna koppla av. Flevoland ligger precis vid sjön Ijsselmeer, som tidigare var en del av Nordsjön. Den holländska regionen har mycket mer att erbjuda än sjön Ijsselmeer – med sina skogar, sjöar, skyddsområden och oändligt med aktiviteter är Flevoland en destination för hela familjen. Flevoland är en semesterdröm med ett landskap som domineras av väderkvarnar och vackra fält av tulpaner – genom att hyra hus i Flevoland har du möjlighet att hitta lugnet under din semester i Nederländerna.

Semester med familjen i Flevoland

Projekt Flevoland

Det som idag kallas Flevoland, var tidigare ett grunt område i Nordsjön, då kallat Zuiderzee. Efter en översvämning 1916, beslutades det att det grunda havsområdet skulle stängas, och det blev Nederländernas största vattenbyggnadsprojekt någonsin. Området Flevoland är resultatet av detta projekt, och 1986 blev detta officiellt Nederländernas tolfte och yngsta provins. Flevoland inkluderar bland annat Urk, Schokland och Wieringen – som alla är tidigare öar.

Under projektets gång hittades 435 skeppsvrak på havsbotten och nästan 33 000 föremål från perioden mellan 1300 och 1900-talet. Vill du veta mer om Flevolands intressanta historia och holländska kamp mot havet kan du besöka museet Nieuw Land Heritage Center och RACM Lelystad.

Aktiv semester i Flevoland, Nederländerna

Besök Lelystad

Lelystad är huvudstad i Flevoland och är lätt att ta sig till från ditt semesterhus i Flevoland. I Lelystad finner du det berömda Batavia Wharf, där du kan beundra rekonstruktionen av VOC-skeppet  ”Batavia” från 1628. Lite utanför kusten av Lelystad ligger den berömda shoppinggatan som är ett sant paradis för alla shoppingsugna, nämligen ”Batavia Outlet Shopping”. Här kan du köpa kända märken till förmånliga priser och som en bonus kan du njuta av den unika arkitekturen. Utanför staden ligger Lelystad naturpark, ett mycket populärt område. Här kan du uppleva ett mycket rikt djurliv, och om du har tur kommer du att möta storkar, vildhästar, utter, bäver, bison, älg och vildsvin.

Aktiviteter i Flevoland för stora och små

Genom att hyra hus i Flevoland finns det gott om aktiviteter att ta del av! I Flevoland ligger bland annat Walibi - den mest spektakulära nöjesparken i Nederländerna. Walibi erbjuder fart och fläkt med sina många och spännande attraktioner som har vattnet i centrum, och lockar varje år många besökare. I Flevoland kan du också besöka Aviodrome, en nöjespark som tar dig med på en resa genom flygplanets 200-åriga historia. Här kan du friska upp dina kunskaper om flygplan och beundra de olika modellerna.

Kidz Village är en nöjespark med lekplats och badland, och allt finner du under ett tak i Kraggenburg, på den norra delen av Flevoland. Sök och hitta aktivitetsparken De Voorst för barn. Här finns en minigolfbana och en lekplats. Som du kanske förstår vid det här laget – ett semesterhus i Nederländerna ligger aldrig långt ifrån en spännande attraktion.

Ett semesterhus nära Oostvaardersplassen

Naturen på Oostvaardersplassen är helt unik. Det finns inga områden i hela Europa som är jämförbar med Oostvaardersplassen. Djupt inne i södra Flevoland har naturen skapat ett stort myrområde med slätter, stora gräsytor och dammar. Djurlivet är varierat, med fåglar som gäss, skedstorkar och skarvar, och vilda djur såsom rådjur, räv, hare, fladdermöss och fjärilar. Detta är en perfekt destination som kan erbjuda äventyr för dem som är intresserade av vilda djur. Även örnen, som har varit en naturlig del av Hollands fauna sedan medeltiden, har nu häckat här under de senaste åren. Gå eller cykla på de stigarna i Oostvaardersplassen och lär dig mer om Nederländerna genom tusentals år.

Upplev öarna

I den nordliga delen av Flevoland ligger Schokland, som har blivit en symbol för Nederländernas kamp mot havet. Shokland var tidligere en ö och står i dag med på UNESCOs världsarvslista. Här kan du se hela nio nationalmonument. Schokland erbjuder en unik kombination av kulturhistoria och natur. Du bör även besöka Middelbuurt, Schokland museum, där du kan uppleva hur livet har varit genom århundraden.

Om du ska hyra hus i Nederländerna bör du inte heller glömma att besöka ön Urk, en livlig och typisk fiskeby. Urk är en vacker by som fortfarande ger besökarna en känsla av att vara på en ö, vilket skiljer sig från Schokland. Det känns aldrig tråkigt och enformigt att strosa på de smala gatorna, du kommer alltid att hitta överraskande vyer, små intima utrymmen, karakteristiska fasader och husväggar smyckade med ankare och fartyg. En lokal guide kan ta med dig på en rundvandring i de vackraste platserna i Urk. 

NOVASOL har förmedlat semesterhus sedan 1968 – vi vet vad som skall till för att semestern ska bli optimal. Sök på vår hemsida efter semesterhus i Flevoland och hitta det boende som passar just dig och ditt resesällskap.