Inspiration till solsemestern - våra bästa destinationer

Det finns inte mycket som slår en värmande solsemester med långa dagar på stranden och svalkande dopp. Vi är bortskämda med fantastiska stränder och kustlinjer runtom i Europa som hade fått stränderna i Karibien att blekna i jämförelse! Därför är det inte konstigt att man får beslutsångest och inte helt vet vart man ska åka när man väl bestämt sig för en solsemester. Här har vi samlat våra bästa destinationer för en solsemester vid havet.

Vill du vila blicken på en glittrande sjö eller svalka kroppen i kristallklart saltvatten? Drömmer du om mjuk sand mellan tårna eller att ligga på solvarma klippor? Hör du ljudet av fiskmåsar och kluckande båtar i hamnen, eller vågornas brus på en öde strand?

Smaken är ju bekant som baken, men vi tycker i alla fall att varje sol- och badsemester har sin charm! Oavsett vad du vill fylla din badsemester med kan du hitta den hos NOVASOL. Majoriteten av våra semesterhus ligger längs med kusten eller nära vidunderliga sjöar, så ni har inte långt till närmaste dopp! Dessutom skryter de flesta av semesterhusen också med sin vackra panoramautsikt som gör att du kan njuta av det stora blå morgon, middag och kväll.

Njut av en magisk solsemester i den lilla staden Assos på Kefalinia, Grekland
Njut av en magisk solsemester i den lilla staden Assos på Kefalinia, Grekland

Skräddarsy din solsemester med NOVASOL

Även om sol och bad är givet på en badsemester så finns det såklart mycket annat som man kan göra på sin semester vid havet. Vad sägs om matmarknader, unika naturupplevelser, besöka små söta kuststäder och upptäcka lokal historia och kultur? Visst låter det magiskt! Det är nämligen en av de många fördelarna med att boka ett semesterboende istället för en charterresa: du kan skräddarsy och lägga upp solsemestern precis som du vill!

Men vet du inte vart du ska åka och längtar du efter att upptäcka något nytt? Härunder hittar du listan över våra absolut bästa destinationer och badparadis.

Våra bästa destinationer för en solsemester

Men vet du inte vart du ska åka och längtar du efter att upptäcka något nytt? Härunder hittar du listan över våra absolut bästa destinationer och badparadis för årets solsemester.

1. Svalkande badsemester i Kroatien

Kroatien bjuder på kristallklart vatten, härliga stränder och massor av sol och passar perfekt om du vill ha mycket för pengarna. Inte nog med att priserna är snälla mot plånboken - många hävdar att Kroatien har några av de vackraste stränderna i hela Europa! Håller du med? 

På vår solsemester till Kroatien väljer vi att åka till Dalmatien och närmare bestämt Brela eller öarna Brac och Hvar

Njut av salta bad på din solsemester i Brac, Kroatien
Njut av salta bad på din solsemester i Brac, Kroatien

2. Flera badparadis i Italien

När suget är lika stort efter kulinariska upplevelser som en semester vid havet är det Italien du ska välja som din destination. Oavsett var du hamnar i Italien kommer du kunna kombinera solsemestern med god mat, vacker kultur och härliga sevärdheter. 

Besök regionen Apulien som är själva klacken av Italien. Detta är inte en lika vanlig destination för oss skandinaver och du kan därför se fram emot en unik solsemester. Våra bästa badparadis är Polignano al mare, Marina di Novaglie och Santa Maria di Leuca.

3. Solsemester i soliga Spanien

Spanien är helt klart en stående favorit bland de europeiska badparadisen för oss svenskar – och vi förstår varför! Solen skiner mer eller mindre året runt, det djupblåa vattnet är kristallklart och maten smakar gott.

En tur till Spanien är med andra ord ett säkert val om du längtar efter en riktigt härlig, klassisk badsemester. På vinterhalvåret lockar Kanarieöarna med sin värme och sommaren vill vi gärna spendera på  på fastlandets Marbella eller på den upplevelsesrika ön Mallorca

Upptäck fantastiska badparadis på Mallorca, som magiska Sa Calobra
Upptäck fantastiska badparadis på Mallorca, som magiska Sa Calobra

4. En badsemester på Greklands öar

Greklands många öar ligger utspridda likt stora och små pärlor i medelhavet. Här kommer du utan tvekan att ha nära till vatten i alla dess former, så om du vill ägna dig åt vattensporter, dyka från klippor eller slappa på en sandstrand ska du planera din solsemester i Grekland. 

Här kan du besöka lite mer välkända resmål eller upptäcka nya, okända platser. Åk till klassikern Kreta, upptäck vackra Kos eller besök de Joniska öarna Korfu eller Zakynthos.
 

5. Badsemester hemma i Sverige

Vi har även flera magiska platser för en härlig badsemester i Sverige. När sommardagarna är perfekta tycker vi att de svenska dagarna på stranden är svårslagna. Här kan du läsa mer om våra svenska favoritdestinationer.

Förutom våra vackra kuststräckor får vi inte glömma bort alla sjöar. En badsemester nära en sjö har verkligen sin charm och passar dessutom för en badsemester oavsett tid på året. Många av våra stugor har bastu som du kan värma dig i efter ett vinterdopp i sjön, så det finns gott om valmöjligheter hos oss på NOVASOL!

| Editor:
(Först publicerad )

Se våra semesterhus och stugor i 19 länder: