Semesterhus i Italien

Välkommen till fantastiska Italien! Att hyra hus i Italien är riktigt populärt bland oss svenskar. Därför är vi glada att kunna erbjuda er ett utbud av ca 4 000 semesterhus, gårdar och lägenheter över hela Italien.

Med ett semesterhus i Italien har ni alla möjligheter till genuina semestermöjligheter där ni själva bestämmer tempot.

Välkommen att boka ditt boende i Italien direkt hos oss på NOVASOL!

Hyra hus i Italien

Populära semesterhus i Italien

Loading...

Omtyckta platser att hyra hus i Italien

För dig som vill hyra hus i Italien har vi semesterhus och lägenheter i såväl norra som södra Italien och allt däremellan. På landsbygden och nära havet. På fastlandet och öarna. 

Välj mellan vackra semesterhus vid populära sjöar som Gardasjön och Comosjön, vackra kuster som Amalfikusten och Sorrento, öar som Sicilien och Sardinien och mycket mer.

Favoriten bland många är dock att hyra hus i Toscana. Maten, kulturen och landskapet i Toscana är för många synonymt med Italien och det gör också att många väljer att resa tillbaka hit år efter år.

Vill du hyra hus i området nära havet är den toskanska kusten fylld med mer eller mindre kända resmål. Faktum är att du till och med kan hyra hus på ön Elba. Toscana är bara en av många regioner i Italien och alla har sin lokala kultur.

Marche, Ligurien, Piemonte… listan kan göras lång av härliga destinationer.

Lanthus med pool eller lägenhet i centrum?

En fördel med att hyra ett privat boende är den stora variationen. Få semesterbostäder är den andra lik och det gör också att du kan hitta ett boende i Italien som passar just dig och dina önskemål. Givetvis är det ett bra tips att vara ute i tid för att kunna välja i det största utbudet. Du nyttjar semesterbostaden helt själv vilket också gör att det är först till kvarn.

Kanske vill du hyra ett genuint lanthus på den italienska landsbygden? Även om huset har gamla anor, är det ofta renoverat med varsam hand och kan ha faciliteter som utomhuspool. Att hyra hus med pool i Italien är populärt och det har vi också gott om.

Ibland är det egen pool och i andra fall – när det t.ex. är flera semesterlägenheter på en lantgård – kan det vara en gemensam pool. Pooltypen står beskrivet på respektive objektpresentation.

Vill du hellre känna stadspulsen och/eller bo nära en av Italiens vackra städer, kan du även hyra semesterlägenhet hos oss. Välj bland omtyckta städer som Venedig, Rom och Pisa för din cityresa.

Nästan alla semesterlägenheter går att hyra under en kortare period också om du till exempel vill komma bort en stund på en weekendresa.

Ta med familjen på en resa till Italien

Att prata om fördelarna med ett semesterhus är något vi tycker om som du kanske märker. Men det är också svårt att inte göra det eftersom vi – och våra gäster – tycker det finns så många. En stor fördel är att det finns boenden för alla typer av resesällskap.

En del är par som föredrar små mysiga lägenheter, andra är vänner eller familjer som semestrar tillsammans och då finns det stora semesterhus och lantgårdar som passar för just det större sällskapet.

Självklart är även vår bästa vän hunden välkommen till många av våra semesterbostäder. Att hyra hus med hund är många gånger ett bekvämare sätt att semestra för såväl djuret som ägaren jämfört med andra boendealternativ. Här finns ytan och trädgården för att alla ska kunna ha det bra.

Ett eget boende i Italien är i regel också ett barnvänligt sätt att semestra och det är förmodligen också därför vi har så många barnfamiljer som väljer att hyra hus.

Med ett eget hus har barnen den yta de behöver för att leka och röra sig på – både inne och utomhus.

Det är också skönt att ha valmöjligheten med ett eget kök. Och vi behöver väl knappast förklara varför en pool är ovärderligt för den som semestrar med barn?

Njut av det italienska köket

Ska du hyra hus i Italien kommer du kunna frossa i kulinariska läckerheter. Det italienska köket är världsberömt för bland annat pasta, pizza och pesto med framför allt för sin stora kärlek till maten. Här får det ta den tid det tar. Mat är till för att njutas.

Besök den lokala matbutiken och köp med dig dina favoriter och avnjut dem sedan på altanen till ditt semesterhus med ett glas gott lokalproducerat vin från en vingård i närheten. Vill ni inte laga maten i er semesterbostad kan ni alltid besöka en restaurang.

Att hyra semesterhus i Italien innebär att du väljer helt själv vad du känner för! Det är en av många fördelar med att hyra hus.

Upplev kultur och konst i Italien

Italien är uppskattat genom Toscana, Capri, Rom och en mängd andra världskända orter samt den italienska livsstilen och stämningen. Få andra länder har så mycket historia, konst och kultur att erbjuda som Italien. Därför har vi tagit fram konceptet City of Art.

Detta är semesterhus och lägenheter som ligger i städer eller byar med ett särskilt kulturellt utbud såsom Venedig, Florens eller Rom.

Så markera City of Art i din sökning så får du snabbt fram dessa semesterbostäder.

Du kan också hyra hus i Italien som går längs med Via Francigena. Via Francigena användes under medeltiden och är en pilgrimsväg från Canterbury till Rom. Längs med denna historiska väg kan du finna flera av våra semesterhus.

Här kan ni inte bara gå på pilgrimsfärd utan också njuta av vacker natur och många idylliska byar längs med vägen.

Historiska inslag

Italiens äldsta historia domineras av etruskerna, grekerna och romarna. Rom grundades 753 f. Kr. Enligt sägnen grundades Rom av Romulus, som var en av de två bröderna, vilka blev uppfödda av en varginna.

Det romerska riket kontrollerade i stort sett alla länder kring Medelhavet och har haft stort inflytande på styrelseskick, lagar och arkitektur i väst.

Den romerska kulturen har lämnat kvar ovärderliga kulturminnesmärken och monument i Italien. Amfiteatern Colosseum och Forum Romanum är landmärken för Rom och var stadens arena för gladiatorkamper samt offentliga plats för politiska möten och handel.

Italien har under årtusenden influerats av många kulturer. Det kulturella inflytandet är stort även idag och det finns ett stort utbud av sevärdheter att besöka. Under de senaste åren har omfattande renoveringar av kulturminnesmärken ägt rum, som t ex kejsaren Neros underjordiska rum i Domus Aurea.

Etruskernas konst, grekiska tempel, Forum Romanum, barockens och renässansen verk är några exempel på vad Italien har att erbjuda.

Boka boende i Italien hos NOVASOL

På NOVASOL besöker vi varje enskild semesterbostad och går igenom den grundligt innan vi tar in den i vårt sortiment, vilket bidrar till att skapa trygghet hos våra kunder.Vi har stugor och semesterboenden i hela 19 länder i Europa och runtom i Sverige.

På NOVASOL tror vi att god och säker service är nyckeln till oförglömliga semesterupplevelser. Det är därför vi är med er på hela resan - både före, under och efter - så att ni alltid är i säkra händer när ni hyr hus i Italien hos NOVASOL.

Så vill du bort från allt vad massturism och trånga hotellrum heter är du varmt välkommen till oss för att hyra hus i Italien!

Välkommen!