Semesterhus i Molise

Hos NOVASOL hittar du semesterhus i Molise, en liten och diskret region i centrala Italien som har mycket att erbjuda till sina besökare. Här hittar du både kustområden, berg och kuperade områden med sjöar, floder och städer. Molise är den yngsta regionen i Italien och grundades så sent som 1963 efter skilsmässan med sin grannregion Abruzzo.

Ferienhäuser in Molise

Populära semesterhus i Molise

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Molise

Loading...

Semesterhus med pool i Molise

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Molise

Loading...

Aktiviteter i Molise

Molise är en region som först och främst är passande för naturälskare. Nationalparkerna Abruzzo, Lazio och Molise kan vara värda att besöka när du semestrar i Molise. Tack vare sin kustlinje är Molise också ett idealiskt resmål för dem som vill spendera en avkopplande semester vid havet med sol och bad. En rad av NOVASOLs fritidshus i Molise ligger nära havet med gångavstånd till stränder och badmöjligheter. Den mest kända semesterorten längs kusten är definitivt Termoli, men du kommer också att kunna hitta andra charmiga städer och byar där du kan sola och njuta tillsammans med vänner och familj av det fantastiska vattnet i Adriatiska havet.

Byar i Molise

Bland de destinationer du borde uppleva i Molise är Campobasso en av dem som även är huvudstaden i regionen. Här kan du vandra genom de smala gatorna och upptäcka den charmiga gamla staden, besöka slottet Castello Monforte med en stor terrass där du kan njuta av utsikten över hela staden och även besöka katedralen i den heliga Treenigheten.

En annan stad du kan besöka är Isernia. Stadens största monument är fontänen på Piazza Celestine V som består av stenblock och en rad valv, som är en symbol för staden. Fontänen kallas ett arbete som berättar om stadens historiska perioder, då de består av olika delar och marmor med anor från flera olika tidsperioder.Under besöket i Isernia kan du beundra stadens katedral som är tillägnad St Peter med sin klockstapel med anor från 1349, den romerska akvedukten, Cardarelli Bron över Sordo River, det termiska badet och den arkeologiska platsen Isernia-La Pineta.

Förutom dessa två storstäder finns ett antal vackra byar du kan besöka på semestern i Molise-regionen. Vi rekommenderar ett besök i Castel San Vincenzo, där du kan koppla av vid sjön och beundra det fantastiska landskapet, Castelpetroso Kyrkan i Addolorata, Agnone och Termoli.

Matupplevelser i Molise

Molises gastronomi är mycket varierad och har 159 typiska produkter för regionen, bland annat en mängd olika olivoljor, mola bröd, taralli och pasta. Ostproduktionen är också mycket viktig i denna region. När du har hyrt ett semesterhus i Molise får du abosolut inte missa att prova lokala specialiteter som Caciocavallo di Agnone och Bufala mozzarella.

En av de viktigaste rätterna är Termoli-fisksoppa som är tillagad med minst tio olika sorters fisk. När det gäller kött måste pampanella dras framåt. Tryffel används också ofta i matlagning i Molise. Dessertälskaren hittar här ett stort och varierat utbud av söta och goda kakor och andra delikatesser. Bland lokala viner finns några av de allra bästa Tintila del Molise och de olika sorterna Biferno och Pentro di Istrien, alla DOC-klassificerade.

Semesterhus i Molise hos NOVASOL

NOVASOL har ett brett och varierande urval semesterbostäder i Italien i semesterhusportföljen. Genom att anpassa sökkriterierna på vår hemsida hittar du alla våra semesterbostäder och semesterlägenheter i Molise och där kan du hitta det boende som är lokaliserat på den plats som passar just dig bäst. I denna lilla, fascinerande och unga regionen i centrala Italien hittar du semesterhus utrustade med alla bekvämligheter och faciliteter du kan behöva för en bekväm semester i Molise. Hyr ett semesterhus i Italien och upptäck denna spännande region Molise.