Hyra hus i Piemonte

Ferienhäuser im Piemont

Hyra hus i Piemonte

Piemonte är en härlig plats att hyra hus eller lägenhet för semestern. Här får du allt från vacker natur med hav och Italienska sjöar, till viner av högsta klass och storstadsliv. Piemonte är en av Italiens största vinregioner men här finns också gott om jordbruk där det odlas annat än vindruvor. Det man däremot kan konstatera är att gastronomiska upplevelser är en höjdpunkt när du bor i en semesterbostad i Piemonte. 

På NOVASOL är vi glada över att kunna erbjuda ett härligt utbud av semesterbostäder i Piemonte med allt från fristående, klassiska, italienska semesterhus till mysiga semesterlägenheter. Hela utbudet finner du här på hemsidan där du också bokar det boende i Piemonte som faller just dig i smaken. På varje semesterbostads presentationssida kan du se detaljerad information om vad som finns i bostaden. Du kan också söka baserat på dina önskemål - allt från antal sovrum till om ditt semesterhus ska ha tillgång till pool. Välkommen!

Populära semesterhus i Piemonte

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Piemonte

Loading...

Semesterhus med pool i Piemonte

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Piemonte

Loading...

Semester i nordvästra Italien

Regionen Piemonte ligger i de nordvästra delarna av Italien och omger Aostadalen. Piemonte är en spännande region i Italien då det gränsar till såväl Schweiz i norr som Frankrike i väst. Den mest framstående staden i regionen är självklart Turin som är huvudort i provinsen Torino. Med nästan 1,7 miljoner invånare är stor-Turin Italiens fjärde största stad. Turin ligger mer eller mindre mitt i Piemonte vid floden Po. Utöver Po flyter även bifloderna Dora Riparia och Stura di Lanzo genom staden. Bland de många sevärdheterna i staden finns till exempel Mole Antonelliana som under 1800-talet byggdes upp som synagoga och under det århundradet blev Italiens högsta byggnad. Andra sevärdheter och monument i Turin är palatset Palazzo Madama, den historiska byggnaden Castello del Valentino och kyrkan Basilica di Superga. 

Turin är givetvis också känt för sitt fotbollslag, Juventus, som är ett av de bästa klubbarna i Italien genom tiderna och skördat framgångar såväl nationellt som internationellt. Hyr du ett semesterhus i Piemonte kan du passa på att besöka hemmastadion och kanske få möjlighet att se en match. Det finns även möjlighet att se stadens andra stora lag: Torino FC (f.d. Torino Calcia 1906). Till Piemonte kan du ta dig bilvägen men du kan även flyga hit, till exempel till Turins flygplats.

Fler städer att besöka

I en så stor region som Piemonte så finns det självklart fler städer än Turin att besöka när du hyr semesterhus här. I provinsen Novara ligger staden med samma namn som har en historia som sträcker sig hela vägen tillbaka till romartiden. Här kan du bland annat skåda stadens katedral med anor från 1100-talet. Andra exempel på städer i Piemonte att upptäcka är Alessandria, Asti, Biella och Vercelli

Bor du i de östra delarna av Piemonte så kan en utflykt till Milano också vara en rekommendation för att få uppleva storstadsliv. Från tidigare nämnda Novara har du drygt en timme med bil till Milano. 

Piemontes geografiska läge gör att du även kan ta dagsutflykter för att njuta av salta bad i havet under din semester i Italien. Detta framför allt om du har valt att boka en semesterbostad i de södra delarna av regionen eftersom det smala Ligurien är det enda som skiljer Piemonte från Liguriska havet och därmed Medelhavet.

Vin- och matupplevelser

Spenderar du semestern i ett semesterhus i Italien har du säkert förväntningar på att få härliga gastronomiska upplevelser. Här kommer inte Piemonte göra dig besviken. Vinkännaren lär säkert känna igen Barolo och Barbaresco vilka du finner här. Vindistriktet Langhe bjuder inte bara munnen på en upplevelse. Även ögonen får sig njutning tack var det vackra landskapet här med böljande vinmarker, historiska byggnader och charmiga medeltidsstäder.

De fantastiska vinerna är ju det som i mångt och mycket satt Piemonte på ’matkartan’ men här finns också smakupplevelser med mer tuggmotstånd. Ett gott glas vin kombineras gärna med risotto eller  varför inte en pastarätt med vit tryffel? Piemonteköket bjuder även ofta på choklad, hasselnötter och Robiolaostar. När vi nu ändå nämner hasselnötter kan vi passa på att nämna att Nutella faktiskt kommer från Piemonte. Här finner du också flera restauranger med Michelin-stjärnor så du kommer definitivt ha möjlighet till smakupplevelser när du ska hyra hus i Piemonte.

Boka boende i Piemonte

För att verkligen komma nära och uppleva Piemonte är du välkommen till oss på NOVASOL för att hyra hus eller semesterlägenhet i regionen. Att bo i en privatägt semesterbostad under semestern ger dig mer genuina upplevelser och en bättre känsla av Piemonte ’på riktigt’. Detta då du bor i ett semesterhus som ägaren själv har inrett. Samtidigt tas hänsyn till att det är anpassat för semestergäster vilket gör att många av våra semesterbostäder i Piemonte har extra bekvämligheter och faciliteter som man önskar under semestern. Det ska vara personligt men inte privat. Detta ger också ett unikt, autentiskt och varierat utbud för dig att välja mellan – en semesterbostad för var smak.

På NOVASOL besöker våra egna medarbetare alltid varje semesterbostad i Italien innan den lägg ut för uthyrning. Detta för att säkerställa att du som bokar kan göra ett välgrundat val, det vill säga: för att presentationen här på vår webbplats ska stämma överens med verkligheten. En ytterligare trygghet med NOVASOL som förmedlare av ditt boende är att betalning av hyra och bokning hanteras av oss. Ett annat exempel på extra trygghet är att vårt så kallade Trygghetspaket alltid ingår när du bokar direkt hos oss. För att se vårt kompletta utbud av semesterbostäder i Piemonte är du välkommen att klicka dig runt här på hemsidan. Här kan du också boka ditt boende direkt online – det ska ju vara enkelt att hyra hus i Piemonte!