Hyra hus i Aostadalen

Funderar du på att hyra hus i Aostadalen under din nästa semester i Italien? Vi kan inget annat än säga bra val! Aostadalen är Italiens minsta landskap, men är en mångsidig region som har mycket att erbjuda. Allt från de bästa skiddestinationerna i landet till vackraste av vandringsområden. Om du vill hyra hus i Italien och vara säker på att din semester blir fylld med härliga naturaktiviteter i vackra omgivningar är Aostadalen helt rätt för dig! Vi kan erbjuda semesterhus i Aostadalens mest populära smultronställen, så det är bara att välja om du vill spendera din semester i hjärtat av Gran Paradiso eller i sluttningarna av Monte Rosa.

Ferienhäuser im Aostatal IAO119

Populära semesterhus i Aostadalen

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Aostadalen

Loading...

Semesterhus med pool i Aostadalen

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Aostadalen

Loading...

Bergig region i nordväst

Aostadalen finner du i nordvästra Italien. Regionen gränsar till Schweiz i nord, Frankrike i väst och den italienska regionen Piemonte i syd. Som sagt är Aostadalen Italiens minsta landskap och tar upp endast 1% av Italiens totala yta. 

Om du väljer att hyra hus i Aostadelen är det lätt att ta sig hit. Turin, Milano och Genevé är de närmsta flygplatserna men det går även att ta sig hit med bil, buss eller tåg. Regionens huvudstad är Aosta. Här finns fullt av romerska monument, trevliga affärer och mysiga restauranger. Här finns det mängder att se och göra, och allt är inramat av magnifika berg, som exempelvis Grand Combin och Mont Vélan i norr, Emilius och Becca di Nona i söder och Testa del Rutor i väster.

Ett paradis för skidåkare

Bland oss svenskar så är Aostadalen kanske mest känt för sitt vackra alplandskap med bergen Monte Rosa, Monte Bianco (Mont Blanc) och Cervino (Matterhorn). Bland de pampigaste bergen i Europa ligger de välkända skiddestinationerna Courmayeur, Gressoney, Champoluc och Cervinia. I dessa backar trivs såväl nybörjare som rutinerade skidåkare. Så oavsett hur säker du känner dig på skidor kommer du med all säkerhet få en fartfylld semester genom att hyra hus i Aostadalen.

Längtar du efter att känna hur kylan biter tag i dina kinder samtidigt som du tar dig ner för de glittrande, snörika backarna i omgivningar vackra som vykort? Då ska du definitivt ta en titt på våra semesterhus i Aostadalen! Dock är Aostadalen inte bara ett paradis för skidåkare, utan också för vandrare. Här finns bland annat bergsmassivet och nationalparken Gran Paradiso som många skidåkare givetvis besöker, men det är även ett magiskt område för vandrare. Gran Paradiso är inte bara känt för sin magiska skönhet utan också för det är den äldsta nationalparken i landet. I mitten av 1800-talet skapades parken som ett jaktreservat för Italiens första kung. Idag är det ett av Alpernas mest orörda massiv och är omåttligt populärt bland vandrare. Här kan du njuta av vyer som du inte ens kan drömma om och för de flesta är det en ”nypa i armen” upplevelse.

Gott för smaklökarna

Genom att hyra hus i Aostadalen kommer du att ha gott om godsaker att smaka på. Aostadalen är bland annat känd för sin höga kvalité på salami och kött. Minst lika berömda är landskapets ostar, så innan du åker hem måste du ha smakat på den populära osten Fontina. Eftersom det finns ett fantastiskt mikroklimat i Aostadalen odlas det vindruvor ända upp till 3.937 meters höjd, detta har gjort att landskapet även är känt för sina goda viner.

Semester i Aostadalen med NOVASOL

Genom att hyra hus i Aostadalen kan du kombinera äventyr i form av vandring och skidåkning med avkopplande stunder i naturen. Under dina lediga dagar kommer du även att kunna njuta av lokala läckerheter som gör att det börjar vattnas i munnen av bara tanken. När du hyr ett semesterhus har du friheten att helt själv bestämma hur dina semesterdagar ska se ut. 

NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och är idag Europas ledande stugförmedling med ett brett utbud av semesterboenden över hela Europa. Vi besöker alltid alla våra boenden innan vi tar in dem i vårt sortiment för att vara säkra på att de håller den kvalité våra gäster efterfrågar. Detta gör att du tryggt och säkert kan hyra hus i Aostadalen med NOVASOL. 

Det finns flera fördelar med att hyra ett semesterhus hos NOVASOL. När du gör en bokning hos oss ingår alltid vårt Trygghetspaket, helt utan extra kostnad. Trygghetspaketet innebär bland annat att du kan avboka din resa om du exempelvis blir sjuk eller arbetslös och inte har möjlighet att åka på din semester.Vi har ett brett utbud av semesterhus i Aostadalen och genom att göra en sökning direkt här på hemsidan kan du hitta ett boende som passar just dig och ditt resesällskap. Om du har några frågor eller behöver hjälp med att hitta ett boende i Italien är det bara att ringa till oss så hjälper vi dig! 

Välkommen till NOVASOL och våra semesterhus i Aostadalen!