Semesterhus i Basilicata

Kusten vid Basilicata

Semesterhus i Basilicata

Om du är på jakt efter att hyra semesterhus i Basilicata är du välkommen till oss på NOVASOL. Att hyra hus i Basilicata är ett mycket bra sätt att komma nära regionen och leva lite som italienaren själv gör. Området sträcker sig mellan Calabria och Puglia. Basilicata är ett genuint och unikt område, fullt av frodig grönska. Det är ett kuperat bergsområde mellan två hav Tyrrhenian och Ionio. Vill du som ska hyra hus här ha bad och strand så har regionen vackra fina sandstränder och spektakulära sjöar som Lago Monticchio, Lago Grande och Lago Piccolo. Med ett semesterhus i Basilicata kan du få en äkta smak av Italien under semestern.

Populära semesterhus i Basilicata

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Basilicata

Loading...

Semesterhus med pool i Basilicata

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Basilicata

Loading...

Aktiviteter, mat och sevärda städer

För den lite mer aktive som ska hyra hus i Basilicata så finns det många olika sportaktiviteter att pröva på här. Som till exempel paddla kanot, segla, dyka, vandra, klättring och cykla mountain bike. Shopping rekommenderas i staden Maratea, som ligger i Tyrrenska området.

En av de mest vackraste städerna i Basilicata är Matera, som även kallas ’staden av sten’. Matera finns med på världsarvslistan tack vare den gamla stadsdelen och dess nätverk av grottor. Vid Joniska havets kust rekommenderas Metaponto och Policoro, medan på Tyrrenska kusten är Maratea värt ett besök.

Den gastronomiska traditionen i Basilicata är aromatiska smaker men också enkla. Pröva på pasta, lammrätter, as cazmarr (köttfärslimpa) och cutturiddi (gryta). Många rätter är vegetariska såsom alla lucana, en enkel rätt på olika ingredienser och kokta grönsaker, men även andra som as calzone, salad lampaggioni ciamotta och mycket mer. Det finns kort sagt mycket att ta sig för när man hyr semesterhus i Basilicata.

Besök Basilicatas städer och byar

Uthyrning av semesterhus i Basilicata

Att hyra hus i Italien är det bästa sättet att komma nära landet och få med sig genuina semesterminnen hem från semestern. Du får ytan till att umgås och bor allt som oftast som "ett" med det lokala. Med andra ord lite som italienaren själv. 

Hos NOVASOL kan du boka privatägda men samtidigt kvalitetssäkrade semesterbostäder i Italien och Basilicata. Kvalitetssäkrade innebär bland annat att samtliga boenden har besökts av vår egen personal innan de har tagits in i sortimentet. För att hyra hus i Basilicata gör du en sökning här på vår hemsida så får du upp alla semesterhus och semesterlägenheter som är lediga under den period du har valt. Du kan sedan boka ditt semesterhus direkt här online. Vi på NOVASOL hälsar dig varmt välkommen till oss för att hyra hus i Basilicata!