Hyra hus i Umbrien

Hyra hus i Umbrien med pool

Hyra hus i Umbrien

Välkommen att hyra hus i Umbrien för en härlig semester. Umbrien kallas för Italiens gröna hjärta på grund av sina intensivt gröna berg och dalar. Trots regionens blygsamma storlek finns det massor av saker att upptäcka och se. Här hittar ni bland annat Italiens vackraste sjön Trasimeno som erbjuder fina badplatser. Föredrar ni istället att ha nära till ett svalkande dopp? Då är rekommenderar vi er att hyra hus i Umbrien med pool

I Umbrien finner ni fridfulla miljöer och det är ett perfekt resmål för att slippa stress och jäkt. Området är har ökat i popularitet bland italienarna men än så länge har inte den stora massturismen hittat hit. Passa på och boka ett semesterhus i Umbrien eller en lägenhet och upptäck Italien.

Populära semesterhus i Umbrien

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Umbrien

Loading...

Semesterhus med pool i Umbrien

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Umbrien

Loading...

Skön natur och god mat

Umbrien - den ”gröna” regionen - är känt för sina vackra naturomgivningar och landskap vilket lockar semesterfirare varje år. När ni hyr hus i Umbrien kan ni njuta av det gröna kuperade landskapet och storslagna berg. Naturomgivningarna upplevs bäst på cykel eller varför inte välja någon av områdets alla vandringsleder. Ett måste när ni är på semester i regionen är att besöka Trasimenossjön. Här finns både promenadstråk och härliga badplatser omkring sjön.  

Ett tips är att ta bilen och upptäcka Umbrien, då en biltur genom regionen i sig är en härlig upplevelse. Ni kan bland annat besöka vackra naturreservat och parker. Eller varför inte ta en tur ut till en vingård och testa på goda italienska viner? 

Längs med vägen finner ni även charmiga byar och städer med rötter från medeltiden och antiken. Gör en avstickare och besök en mindre stad eller by och njut till exempel av en lunch. Inte sällan bjuder städerna i Italien på rik historia och imponerade gamla byggnader.

Tips på städer att besöka

Nedan finner ni ett urval av städer som vi rekommenderar att besöka: 

  • Perugia – Umbriens huvudstad som har en härlig utsikt över floden Tibern. Med sina charmiga gator och torg, historiska byggnader och rika kulturliv är det inte svårt att förstå varför staden lockar många besökare. 

  • Spoleto - En historisk stad med många sevärdheter. Bland annat den vackra katedralen Cattedrale di Santa Maria från 1200-talet och den romerska basilikan Basilicia di San Salvatore

  • Assisi – Staden som brukar kallas i folkmun för Umbriens andliga huvudstad. Här är chansen stor att stöta på pilgrimer och de många kyrkorna är värda att besöka. 

  • Castiglione Del Lago – En medeltida småstad som inte bara har en stor dos charm utan även en fantastisk utsikt över den vackra Trasimenosjön. 

  • Magione – Beläget precis vid Trasimenosjön omgiven av vingårdar och olivlundar. Stadens stolthet är kyrkan San Giovanno Battista från 1571. 

  • Citta di Catello - Denna vackra stad bjuder på en härlig atmosfär och inte minst alla sina imponerande palats, parker och trädgårdar

När ni har valt att hyra hus i Umbrien eller lägenhet, måste ni provsmaka den lokala maten. Det finns många läckra specialiteterna som ni kan att njuta av, till exempel trüffel eller svamp, linser från Castelluccio eller korvar från Norcia. Dessutom finns det goda framstående röda viner som exempelvis Sagrantino di Montefalco eller Rubesco.

Aktiv semester för stora och små

I Umbrien kan ni hoppa på olika typer av aktiviteter – det finns en aktivitet för alla! Ett måste när man bokar boende i Umbrien är att uppleva naturen genom att vandra. Här finns det stort utbud av vandringsleder med olika svårighetsgrader. Det betyder att både nybörjaren och den rutinerade motionären kommer att hitta en vandringsled i deras smak. 

Umbrien är ett perfekt semestermål även för den aktiva familjen, då det finns massor att hitta på. Här finns allt från ridning, cykelturer till klättring. Dessutom finns det många fina golfbanor i området och den som älskar golf lär inte bli besviken. 

Lockar ingenting av det ovannämnda? Då kanske möjligheten att åka luftballong, vindsurfa eller paddla kajak passar dig bättre. Dessutom erbjuds det en mängd vattensporter i sjöar och floder. Allt detta kan ni välja bland när ni bokar semesterhus i Umbrien eller semesterlägenhet.

Boka boende i Umbrien

Vill ni uppleva vackra Umbrien så är ni välkommen till oss på NOVASOL för hitta den semesterbostad som passar dig under resan. Samtliga semesterbostäder besöks av vår egna personal i området. De är samtidigt privatägda vilket gör att ni får ett unikt och personligt utbud att välja bland.

Över hela Italien har vi ett stort utbud av kvalitetssäkrade semesterbostäder för uthyrning och så även i Umbrien. I utbudet finns så väl semesterhus som renoverade lantgårdar i klassisk stil.

Välkommen att söka fram ditt nästa boende här på hemsidan där ni också kan boka direkt online. Ni är givetvis också välkommen att ringa till oss om ni vill ha hjälp eller har några frågor om att hyra hus i Italien.