Semesterhus och lägenheter i Perugia

Den gamla medeltida staden Perugia är centralort i regionen Umbrien, som också är känt som Italiens gröna hjärta. Området är lika charmerande som Toskana, men verkar vara mindre känt bland turister, vilket också innebär att det är mer prisvärt. En semesterbostad i Perugia är därmed perfekt för en familjesemester och det bland vinodlingar och olivträd. 

Historiska Perugia bjuder på mycket atmosfär. Med sina stenlagda gator, sina många små torg och alla kaféer och restauranger blandas både turister och lokalbefolkning. Att hyra hus i Perugia är en perfekt utgångspunkt för att upp utforska området. 

Besök exempelvis den historiska staden Assisi och härliga Trasimenosjön, områdets närmaste badmöjlighet. Föredrar ni att ha vattnet framför dörren så rekommenderas ett av områdets fina hus med pool. För att hyra hus med pool i Perugia, är du välkommen att se vårt lediga utbud här på hemsidan där du också kan boka ditt boende direkt online.

Boende med pool i Perugia, Italien

Populära semesterhus i Perugia

Loading...

Semesterhus med pool i Perugia

Loading...

Gamla palats och mysiga torg

Den gamla staden Perugia är på många sätt mycket sevärd. Det börjar med stadens huvudgata Corso Vannucci, med sina många butiker och restauranger. I slutet av denna gata ligger stadens största torg Piazza 4. Novembre. Här känner man stadens puls och det är på tiden att ta en kopp kaffe i ett av de många kaféerna. 

Här på torget ligger också stadens katedral från 1300-talet. Runt torget ligger pampiga byggnader och storslagna, gamla palats som Palazzo dei Priori med museet Galleria Nazionale dell’Umbria. Basilica di San Lorenza och Sala dei Notari är också värda att besökas och i hela gamla stadkärnan märks Etruskernas spår. 

Från den gamla stadsmuren får man en härlig utsikt över de typiska röda taken. Har du ett sug för det söta, då är just Perugia perfekt! Staden är nämligen välkänd för sin choklad och här finns till och med en egen chokladfestival… och tänk att du kan besöka chokladproduktionen och även provsmaka… mums!

Perugia i Umbrien, Italien

Umbrien - pittoreska städer och förtjusande vattenfall

Under din semester i ett boende i Umbrien är ett besök till fantastiska Assisi ett absolut måste. Assisi anses av många som en av Italiens finaste städer. Här föddes Frans av Assisi 1181, grundade Franciskanerorden och är Italiens skyddsängel. Stadens Basilika Di San Francesco, som finns med på UNESCOS värdsarvslista, besöks ärligen av pilgrimer från hela världen. 

I området ligger även den romantiska staden Terni med tre marmorvattenfall, som är konstgjorda. De sägs vara världens största av sitt slag och är verkligen imponerande. Härifrån kommer man till Norica, där ni kan smaka lokalt producerad skinka och korvar. 

Kulturintresserade dras säkert till staden Spoleto, där man i många årtionden organiserat olika musikfestivaler. De små bergsstäderna Gubbio, Umbertide och Todi, bär prägel av medeltiden och är besöksmål som uppskattas av många.

Besök Todi från ditt boende i Perugia

Ett "must-see" under din semester i Perugia

Trasimenosjön är ett annat  ”must see” när man är på semester i en semesterbostad i Umbrien. Sjön är en riktig pärla, med grunt vatten, omgiven av olivträd, bara 20 km från Perugia

Trasimenosjön är Italiens fjärde största sjö, men lyckligtvis inte lika exploaterad som exempelvis Gardasjön. Längs hela sjön finns det mängder av badställen i härlig natur och orten Castiglione de Lago är huvudorten. Dess gamla stad, omgiven av stadsmuren är sevärd liksom gamla torget Piazza Gramsc samt medelåldersborgen. Vad sägs om att segla ut till de många små öar och att uppleva  autentiska små fiskelägen. Blev du förälskad av sjön så är du välkommen att boka ett boende vid Trasimenosjön hos oss på NOVASOL.

Trasimenosjön - ett givet besöksmål när du ska hyra hus här

Boka boende i Perugia hos NOVASOL

Vill ni uppleva autentisk, italiensk atmosfär i härlig natur, då är ett semesterhus eller en semesterlägenhet i Perugia ett utmärkt alternativ i Italien. Här på vår hemsida finner du alla våra lediga semesterbostäder som du kan boka. 

Våra italienska kollegor har varit på plats i varje boende i Perugia innan det tagits in i sortimentet. Detta som en extra trygghet för dig som vill hyra hus eller lägenhet här. Detta gäller självklart för samtliga våra semesterbostäder vid alla destinationer. 

Boka ditt boende direkt här online eller genom att ringa till oss på NOVASOL. Du kan filtrera på allt från pool och boendetyp, till pris och storlek om ni till exempel är 10 personer eller fler och söker ett stort hus att hyra tillsammans. Allt för att du lätt ska kunna hitta ett boende som passar just dig. Vi hoppas att du kommer hitta det du söker – välkommen till oss på NOVASOL för att hyra hus eller lägenhet i Perugia!