Hyra hus i Magione

Upplev den charmiga medeltida staden genom att hyra semesterhus eller lägenhet i Magione hos oss på NOVASOL. Magione ligger precis vid Trasimenosjön och är omgiven av oliv-och vinlundar. Staden är ett perfekt resmål för den som vill byta ut vardagen mot avkoppling – här finns det nämligen allt från god mat och dryck, härlig småstadspuls till storslagen natur. 

Stadens läge vid Trasimenosjön är ännu ett skäl för att åka hit, då sjön bjuder på härliga badställen som annars är svåra att hitta i regionen Umbrien. Lockar bad rekommenderas vi er att hyra boende i Magione med pool för en extra trevlig semesterupplevelse!

Pool till boende i Magione vid Trasimenosjön

Populära semesterhus i Magione

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Magione

Loading...

Semesterhus med pool i Magione

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Magione

Loading...

Tips på sevärdheter

När du bokar semesterhus vid Trasimenosjön i Magione har du ett perfekt utgångsläge för att uppleva spännande sevärdheter och storslagen natur. En upplevelse i sig är att vandra omkring på stans gamla gator och torg kantat av restauranger och mysiga butiker. 

Bland Magiones byggnader och gator görs sig stadens långa historia sig påmind. Här kan du strosa runt bland historiska byggnader och ett absolut måste är att se stadens huvudattraktion – kyrkan San Giovanni Battista från 1571. Andra sevärdheter är den gamla klostret med sina praktfulla torn och fästningen. Fästningen grundades redan under 1200-talet och senare tillkom ett Benediktkloster som sägs ha tillhört Tempelriddarna.

Hus att hyra i Magione med fantastisk utsikt

Utflyktsmål i Magione med omnejd

Områdena kring Magione har mycket att erbjuda. Nedanför finner du en lista över platser och sevärdheter som vi tycker är värda att besöka: 

  • Montecolognola – medeltid charmig stad med härlig utsikt över Trasimenosjön som bland annat kan stoltsera med sin kyrka Santa Maria Annunziata. 

  • Agello - ett stenkast från M;ontecolognola finner du det gamla vackra slottet och i närheten finner du även Sain’t Aracngelo  som har en romansk kyrka. 

  • Museo della Pesca – fiskmuseet i San Feliciano där du kan lära dig allt om områdets fiskehistoria. 

  • La Valle –  vandra i det vackra naturreservatet där du bland annat kan beundra fågellivet. 

  • Assisi – känd som en av ”Italiens mest heliga städer” och här grundades Franciskanorden och besöks årligen av pilgrimer världen över. 

  • Terni – särskilt omtalad för sina tre marmorvattenfall som sägs vara de största av sitt slag. 

Till sist rekommenderas det att njuta av den härliga naturen i Magione och regionen Umbrien. Passa på och vandra eller hyr cyklar som ni antingen gör själva eller bokar in guidade turer. Under er semester i Umbrien är ett självklart måste att besöka vingårdarna och provsmaka på de goda vinerna.

Magione i Italien

Boka din semesterbostad i Magione direkt på vår hemsida

NOVASOL har sysslat med stuguthyrning sedan slutet av 1960-talet och har längs med vägen samlat på oss massor av erfarenheter. Idag kan vi erbjuda god kvalitet och trygghet och vi hjälper dig gärna att hitta just ditt semesterboende när du kontaktar oss på kontoret. 

Du kan även hyra hus i Umbrien eller övriga Italien enkelt på vår hemsida. Ta hjälp av vår funktione för filtrering för att hitta det boende som passar just dig. Kanske vill du hyra hus eller så föredrar du en semesterlägenhet? Är det viktigt med pool eller bor du hellre nära sjön? Gör det val du önskar för att se vilka semesterbostäder i Magione som passar just dig.