Hyra hus i Spoleto

Den vackra medelåldersstaden Spoleto ligger i de sydliga delarna av regionen Umbrien. Det frodiga gröna Umbrien liknar sin grannregion Toscana i mångt och mycket men hit kommer färre turister och är mer prisvärt.

Spoleto är beläget på en sluttning precis vid foten av berget Monteluco. Staden är omgiven av intensiva gröna landskap och ståtliga berg. De smala, stenlagda gränderna och mysiga torgen bidrar till en rogivande atmosfär. Här finns många trevliga butiker och givetvis stort utbud av restauranger och kaféer. 

Boka boende i Spoleto här direkt på vår hemsida. Vi erbjuder ett brett utbud av semesterbostäder i stan och med omnejd. Ibland kan det vara långt att åka till närmsta badplats och därför tipsar vi om att hyra hus i Spoleta med pool.

Semesterhus i Spoleto med pool, Umbrien

Populära semesterhus i Spoleto

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Spoleto

Loading...

Semesterhus med pool i Spoleto

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Spoleto

Loading...

Tips på intressanta sevärdheter i Spoleto

Med något av våra semesterhus i Spoleto har ni ett perfekt utgångsläge för en lyckad semester! Här finns det nämligen massor av saker att se och upptäcka. När stosar fram genom gamla stan får ni inte missa den vackra domkyrkan Cattedrale di Santa Maria Assunta som byggdes under 1200-talet. Kyrkan imponerar med mäktiga fasad av mosaik. En annan sevärdhet är den romerska kyrkan Basilika di San Salvatore som till och med ligger på UNESCOS världsarvslista

Ett tips medan ni är på semester är att passa på och se stadens fästning La Roca. Fästningen ligger på en höjd och har inte mindre än sex torn. Fästningen byggdes först med syftet att försvara staden men har även använts som fängelse. Inte långt ifrån fästningen hittar ni stadens kanske mest spektakulära sevärdhet, nämligen Ponte Delle Torre. Ponte Delle Torre är en 230 m lång bro som imponerar med sin formgivning. Dessutom bjuder bron på en underbar utsikt över dalen och de omgivande bergen. 

Trots Spoletos många sevärdheter kan det ibland kännas som att det räcker att bara strosa omkring. I den gamla staden finns det många smala mysiga gränder och trevliga torg. Passa på och njut av en lunch eller kopp kaffe omgiven av ett härligt sällskap. Därefter kan ni fortsätta och titta bland stadens alla butiker.

Vy över medeltida staden Spoleto, Umbrien

Upptäck Umbrien och dess härliga böljande landskap

Om ni väljer att hyra hus i Italien så bjuds ni alltid på härlig natur och spännande sevärdheter. Området runt Spoleto är inget undantag.  Åk exempelvis till lilla Orvieto, som ligger fint inbäddad i berglandskapet bakom Spoleto. Här, i den gamla romaniska stadsdelen kan ni njuta av den härliga utsikten från svävbanan. Under jorden kan ni utforska ”Orvieto underground” med dess underjordiska korridorer och bergsalar. 

Ett besök i Todi är som en resa tillbaka till medeltiden. Luncha gärna på historiska torget och glöm inte att smaka på tryffeln, området absoluta specialitet. Bland regionens andra medeltidsstäder rekommenderas exempelvis Montefalcone, härliga Spello och Bevagna.  Välkända Assisi ligger också i närheten av semesterbostaden i Spoleto . Assisi hör till Italiens mest heliga städer och här föddes Frans av Assisi år 1181. Han grundade Franciskanerorden och räknas som Italiens skyddsängel. Stadens Basilika Di San Francesco finns med på UNESCOs värdarvslista och är värd ett besök. Många pilgrimer av hela värden vallfärdar dit årligen.  

Gillar ni soliga dagar och svalkande bad så är Tresimenosjön värt besöket. Dess klara vatten, härliga läge och trevliga badplatser gör den till ett populärt utflyktsmål. Passa på att samla familjen för en oförglömlig semester genom att hyra hus i Spoleto hos NOVASOL.

Vacker utsikt över Trasimenosjön, Umbrien

Boka boende i Spoleto direkt online

NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan slutet av 1960-talet. Vi har under åren byggt upp ett system som bygger på trygghet och kvalité och är idag glada över att kunna erbjuda semesterbostäder i Spoleto och i övriga Italien.  

Ni kan antingen välja mellan att boka direkt online på vår hemsida eller kontakta vår kundservice. Vi hjälper er gärna för ni ska få alla förutsättningar för en lyckad semester. Välkommen att hyra hus i Umbrien och passa på att boka redan idag!