Semesterhus i Assisi

Assisi är Umbriens andliga huvudstad och är historiskt välbevarad. Staden ligger vackert belägen på sidan av ett berg och bjuder på en fantastisk utsikt över det frodiga landskapet. 

Väljer du att boka en semesterbostad i Umbrien, så bor du mitt i Italiens gröna hjärta. Regionen påminner mycket om det mer kända Toscana, men är inte lika turistisk och därmed mer prisvärd. 

Att hyra hus eller semesterlägenhet i Assisi betyder att bo mitt i autentisk italiensk atmosfär bland lokalbefolkningen. Stadens historia hänger mycket ihop med dess kända invånare Frans av Assisi som föddes här år 1181 och som sedan grundade Franciskanerorden

Assisi är den perfekta utgångspunkten för att utforska Umbriens många sevärdheter och frodiga natur. Gillar du att bada, rekommenderas antingen en utflykt till närbelägna Trasimenosjön eller att boka ett boende i Assisi med pool.

Vackra Assisi i Umbrien

Populära semesterhus i Assisi

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Assisi

Loading...

Semesterhus med pool i Assisi

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Assisi

Loading...

Sevärdheter och attraktioner

Under en upptäcksfärd i Assisi kommer du troligtvis möta pilgrimer. Staden har nämligen hög religös status och är Italiens näst mest besökta helgedom efter Rom. 

De många kyrkorna är värda besöket. Vill man se Frans av Assisis grav så besöker man kryptan i San Franciskus basilika (Basilica di San Fransesco) dit många pilgrimer från hela värden kommer varje år. Själva Basilikan, byggd 1230, är ett imponerande byggnadsverk med härliga fresker och väggmålningar. Under en jordbävning 1997 blev den mycket svårt skadad, men har sedan dess återuppbyggts för att likna sitt original.

En annan imponerande kyrka är Basilika de Santa Maria degli Angeli. Denna byggnad är av stor religiös vikt eftersom den är byggd på stället där Frans av Assisi sägs ha hört Gud tala. Vill ni veta mer om Assisis spännande historia så rekommenderas en av stadens många guidade turer eller så tar ni er egen tur genom den medeltida staden och tar en kaffe eller vilar fötterna i ett av de många fina kaféerna.

Sankt Franciskus basilika i Assisi

Vill du vara aktiv under semestern i Assisi?

Med en semesterbostad i Assisi som utgångspunkt finns det många spännande aktiviteter att uppleva. Både för stora och små. 

Vad sägs till exempel om en ballongfärd över staden där du får njuta av en fantastisk utsikt? Eller en vandringstur genom det frodiga landskapet, hyra cyklar eller ta en guidad ridtur genom oliv- och vinodlingar? Här kan du delta i spännande matlagninskurser för att förstå det italienska kökets hemligheter. 

Vill Ni provsmaka det lokala vinet? Då måste ni bara besöka områdets många vingårdar, där ni får lära er hur det lokala vinet produceras. Ta hem en och annan flaska som kommer påminna er om en underbar semester i Umbrien.

Semesterhus med pool i Assisi, Italien

Njut av en semester i Umbrien

Som tidigare sagt, så är ett semesterhus i Assisi den perfekta utgångspunkten för att uppleva Umbriens härliga städer och sevärdheter. Besök Perugia och tag en tur längs stadens huvudstråk Corso Vannucci med sina många butiker. Känn stadens puls och atmosfär på dess huvudtorg ”Piazza 4. Novembre”, bäst med en kopp kaffe på ett av de många kaféerna. På samma torg ligger också stadens katedral, som byggdes år 1300. I detta gamla kvarter finns överallt spår efter Etruskerna. 

För matintresserade är ett besök till Perugia ett absolut måste. Staden är nämligen berömd för sin chokladproduktion och sin egen chokladfestival, inte att glömma ett besök på chokladfabriken med provsmakning. Härifrån kan Ni också ta en dagstur till härliga Trasimenosjön och dess ständer. Sjön ligger inramad av berg och frodig landskap. Njut av de många stränderna och upptäck de många städer längs sjön. Huvudorten är Castiglione de Lago, en vacker stad med en gammal stadsdel, omgiven av stadsmuren. Upptäck dess gamla huvudtorg Piazza Gramsc och medeltidborgen. Ett underbart område och även här erbjuder NOVASOL olika semesterbostäder.

Boende att hyra i Assisi, Umbrien

Boka boende i Assisi, Italien

För att hyra hus eller lägenhet i Assisi är du varmt välkommen till oss på NOVASOL. Här på vår hemsida finner du vårt lediga utbud av semesterbsotäder och kan boka favoriten direkt online. Föredrar du att boka boende över telefon står vår Gästservice reod för ditt samtal. Vi har sedan många år arbetat med uthyrning av semesterhus i Umbrien och hoppas att få välkomna dig hit under din nästa semester. Varför då inte i ett semesterhus i Assisi?