Semesterhus på Mallorca

Mallorca är den största ön av de tre öarna som utgör Balearerna och är ungefär lika stor som Gotland. Mallorca har länge varit ett populärt resmål och det kanske inte är så konstigt då ön har allt för en lyckad semester. Ett underbart klimat, bedårande landskap, fantastiska stränder, en mängd shopping samt en många kulturella sevärdheter.

I Mallorcas huvudstad Palma finns exempelvis ett av Europas finaste konserthus. För att bäst uppleva denna fantastiska ö rekommenderas att hyra hus på Mallorca. Detta då ett semesterhus ger en mer genuin känsla och upplevelse av ön. Vi har även ett trevligt utbud av semesterlägenheter för dig som föredrar det.

Njut av strandliv genom att hyra hus på Mallorca

Populära semesterhus i Mallorca

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Mallorca

Loading...

Semesterhus med pool i Mallorca

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Mallorca

Loading...

Aktiviteter och attraktioner

Du som tänkt hyra hus på Mallorca kommer få möjlighet att uppleva miltals med vackra långa stränder för bad och sol. Önskar ni göra utflykter, kan ni ta er inåt landet och upp i bergen. Det finns även otroliga vandringsleder för den som vill vara lite aktiv och samtidigt uppleva Mallorca.

Människorna på Mallorca sägs vara lite tillbakadragna, men ändå mycket gästvänliga. Sammanlagt lever 800 000 människor på ön, nästan hälften av dem lever i huvudstaden Palma. Varför inte hyra lägenhet i Palma och då alltid ha nära till stadens utbud. Föredrar du hellre att hyra hus på Mallorca i någon annan del av ön så är ändå Palma väl värt ett besök och då inte bara för shoppingen utan även för den vackra arkitekturen som finns i Palma. Med ett semesterhus på Mallorca ska ni även inte missa att besöka grottorna Cuevas del Drach.

Lokala matupplevelser på Mallorca

Naturen på ön

Är du intresserad av natur, hittar du på ön en omfattande flora med ca 1 500 olika växtarter. Under vintern smyckas ön av blommande mandelträd. Det finns även många fågelarter på Mallorca exempelvis den rosa Flamingon, purpur- och balearisk sångare, sidenhägern, grågam med mera.

Det finns även en nationalpark och flera naturreservat på Mallorca. De högsta bergen på ön är Puig Major som är 1 445 meter och Puig de Massanella 1 367 meter. Båda bergstopparna tillhör bergskedjan Serra de Tramuntana. Du har möjlighet att uppleva allt detta när du hyr en semesterlägenhet eller ett semesterhus på Mallorca.

Mallorca – ’ett medelhavskök’

På Mallorca äter man ofta ganska sent, mellan halv nio och elva på kvällen. Om du hyr semesterhus eller lägenhet kan du givetvis välja att äta tidigare om du känner för det genom att laga maten själv. Det är bara en av fördelarna med att just hyra hus på Mallorca.

Maten på ön består av fräscha och färska råvaror. Det är mycket grillad fisk, grönsaker och skaldjur men även kött. Olivoljan är en viktig ingrediens. Som i övriga Spanien är tapas mycket populärt och naturligtvis Paella. Innan maten kan ni passa på att njuta av ett glas kallt sangria.

Boka boende på Mallorca direkt hos NOVASOL

Om du letar efter semesterbostäder i Spanien så är Mallorca ett utmärkt alternativ. NOVASOLs semesterlägenheter och semesterhus på Mallorca hittar du bland annat i Fornalutx, Pollenca, Soller och Alcudia. Över hela ön har NOVASOL hundratals semesterhus och lägenheter för dig som vill hyra hus på Mallorca under din nästa semester i Spanien. Många av våra semesterhus på ön har dessutom en egen pool! Alla semesterbostäder har inspekterats av behörig personal innan de tagits in i sortimentet och till alla bokningar ingår vårt Trygghetspaket. Vårt kompletta utbud av semesterbostäder på Mallorca finner du här på vår hemsida där du också kan boka ditt boende direkt online – välkommen!