Hyra hus i Galicien

Vid havet i nordvästra Spanien ligger Galicien som är en av alla platser du kan hyra hus och semesterlägenhet hos NOVASOL. Våra egna medarbetare i Spanien åker året om runt för att besöka nya semesterbostäder att ta in i utbudet. Detta gör att vårt utbud av semesterhus i Galicien har möjlighet till att utökas – året om. 

Här på vår hemsida presenterar vi det kompletta utbudet av lediga, kvalitetssäkrade semesterbostäder i Galicien. Du kan se detaljerad information om varje semesterbostad på dess objektsida och även boka direkt online. Att hyra hus i norra Spanien är ett utmärkt sätt att spendera sin semester på om man vill bli en del av det lokala och få med sig genuina semesterminnen hem. Välkommen till oss och våra semesterbostäder i Galicien!

Aktiv semester i Galicien

Populära semesterhus i Galicien

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Galicien

Loading...

Semesterhus med pool i Galicien

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Galicien

Loading...

Vid havet i nordvästra Spanien

Utöver gränsandet till Portugal i syd samt Asturien och Kastilien och León i öst så har Galicien havet som granne. Grovt uppskattat består hälften av Galiciens gräns av kust mot Atlanten vilket möjliggör för salta bad när du väljer att hyra hus eller semesterlägenhet här. Längs med kusten finner du många så kallade rias vilka kanske bäst beskrivs som vikar. Då många av dessa är rika på fisk har de hjälpt regionen att bli framstående inom fisket. Regionens rias delas in i Rias Altas och Rias Baixas

Galicien är en av Spaniens autonoma regioner och består av de fyra provinserna Lugo, Ourense, Pontevedra och A Coruña. Den sistnämnda ligger i den nordvästra delen av regionen och därmed också landet. Här finner du bland annat Torre de Hércules (på svenska Herkulestornet) som är ett 55 meter högt fyrtorn som idag är klassat som ett världsarv. Även om fyrtornets ålder inte är fastställt så tror man att dess historia är cirka 2000 år gammal. Även Ourense bär på en rik historia då staden med samma namn som provinsen grundades av romarna.

Hyr semesterhus i Galicien

Galiciens sevärdheter

I regionen finns som sagt en lång och rik historia vilket speglas på många platser här. I staden Santiago de Compostela, som också är Galiciens huvudstad, sägs graven till aposteln Jakob ligga. En tydlig historisk sevärdhet är den magnifika katedralen i Santiago de Compostela från år 1075. I staden ligger också kyrkan Igrexa de Santa María a Real do Sar och byggnationen Cidade da Cultura de Galicia – båda typiska besöksmål i Santiago de Compostela. 

I Vigo, den största staden i Galicien, kan du besöka en rad olika muséum men också strosa i stadens historiska center eller ta dig ut till någon av de omtyckta stränderna. Är du fotbollsintresserad kan du gå och se stadens lag Celta Vigo spela. Även Deportivo de La Coruña från A Coruña är ett av regionens lag på den spanska fotbollsscenen. Naturens sevärdheter i Galicien består av rias och klippor men också grönska och atlantiska skogar. Här finns flera naturområden men också berg såsom Trevinca.

Njut av Galiciens lokala kök

Matupplevelser i Galicien

Likt övriga Spanien så erbjuder Galicien ett härligt utbud när det kommer till gastronomiska upplevelser. En av de stora fördelarna med att hyra hus i Spanien är att du kan välja själv hur du vill uppleva det lokala köket. Du kommer inte känna dig bunden till en ’fast’ hotellbuffé med liknande innehåll varje dag. Istället kan du välja mellan att besöka de lokala restaurangerna ena dagen, för att nästa dag inhandla råvarorna själv i den lokala matbutiken och tillaga den i den egna semesterbostaden. Avnjut sedan ditt spanska mästerverk på den egna terrassen eller balkongen. 

Med tanke på läget är det inte konstigt att Galiciens kök kännetecknas av fisk och skaldjur. Rätter att njuta av här är empanadas av fisk och kött samt Caldo Galego som är en välsmakande mustig soppa. Passa på att smaka på helkokt bläckfisk, eller varför inte centolla? Mat som ostron och musslor är mycket vanligt förekommande i Galiciens kök.

Boka boende i Galicien

Över nästan hela Spanien kan du idag hyra hus hos oss på NOVASOL. Galicien tillhör en av våra nyare regioner men som vi förhoppningsvis i framtiden kan erbjuda ett brett sortiment av semesterbostäder. Alla våra boenden i Europa besöks av egna medarbetare innan de tas i uthyrningsutbudet – detta gäller även för Galicien. När du bokar ditt semesterhus direkt hos NOVASOL, ingår dessutom vårt Trygghetspaket utan extra kostnad. Du kan läsa mer om detta i våra Hyresvillkor. 

Sedan 1968 har vi på NOVASOL arbetat med organiserad uthyrning av privatägda semesterhus och lägenheter. Det hela började med några få stugor när uppe i norr då man från en källarlokal började hyra ut till danskar som ville på semester. Genom åren har vi vuxit till att idag erbjuda stugor och semesterlägenheter över närmast hela Europa och däribland Spanien och den iberiska halvön. För att boka ett semesterhus i Spanien är du välkommen att bland annat se vårt utbud i Galicien.