Hyra hus på El Hierro

Du kommer ha möjlighet till fantastiska semesterupplevelser om du väljer att hyra hus på El Hierro! Trots att El Hierro är den minsta av de sju Kanarieöarna finns här massor att se och göra. Ön brukar kallas för den ”eviga vårens ö” då temperaturen, både i luften och i havet, ligger mellan 19 till 23 grader året runt. Detta gör El Hierro till ett semesterparadis som är värt att besöka oavsett årstid.

Semesterbostad på El Hierro, Kanarieöarna

Ett kuperat landskap

Kanarieöarna, de sju öarna utanför Nordafrikas kust har var och en sin egen karaktär och sitt eget landskap. El Hierro har ett mycket kuperat landskap med variation. Vulkaniska månlandskap med grottor och lavaformationer i södra och västra delen, enorma tallskogar i mitten av ön och här finns även den gröna och bördiga El Golfo-dalen. Det varierande landskapet bjuder in till flera olika aktiviteter som exempelvis skärmflygning och här finns även gott om långa vandrings- och cykelleder. Vi kan därför rekommendera dig som vill ha en aktiv semester att hyra semesterhus på El Hierro.

Det är lätt att ta sig till El Hierro då ön har en lite flygplats i huvudstaden Valverde. Det går flyg från både Teneriffa och Gran Canaria. Det går även färjor till El Hierro från Teneriffa, från Los Cristianos till öns hamnstad La Estaca.

Kulinariska upplevelser på El Hierro

Knappt inga stränder

Det kanske är en skrämmande rubrik för vissa som tänker hyra hus på El Hierro, men du kan vara lugn! I de vulkaniska håligheterna längs kusten finns det gott om naturliga (och vackra!) simbassänger. 

Timijiraque heter en av de stränderna som finns på ön och den ligger nära hamnstaden La Estaca. Stranden är väldigt populär bland barnfamiljer och surfare. Nedanför Monacanal finns det två bassänger vid kusten. Det är lite svårt att ta sig hit, vilket gör att den inte är att rekommendera för familjer med barn. Det enda sättet att ta sig hit är att klättra ner längs en smal bergsstig från Monacanal, vilket tar ungefär 10 minuter.

Även i Enchedo finns det härliga pooler att bada i längs kusten. Enchedo är även ett populärt vindistrikt där man odlar vinet i vulkanaska.

Semester för smaklökarna

Att hyra hus i Spanien innebär inte bara semester för dig, utan även dina smaklökar. Här finns mängder av goda lokala rätter att avnjuta. Sancocho canario, är salt fisk med mojo (som är en mycket god sås). De populära Papas arrugadas, är små potatisar som ångkokas i saltvatten och äts med skalet på. Eller varför inte Potaje de berros, som är en soppa av vattenkrasse. Ja som du märker kan du under din semester i El Hierro njuta av mängder av härligheter!

Saker du inte får missa

I mitten av ön finns ett stort skogsområde som heter El Pinar. Tallskogarna är perfekt att utforska på cykel eller till fots. När du kommer till mitten av El Pinar finns det eldningsmöjligheter, färskt dricksvatten, toaletter, lekplats och en fotbollsplan. 

En sak du definitivt inte får missa under din semester på El Hierro är att blicka ut över den stora El Golfo-dalen från utsiktsplasen La Peña. Härifrån kan du njuta av en sagolik vy och ifall magen kurrar finns här även en restaurang som är byggd av Cesar Manrique.

En av de äldsta byarna på ön är Las Montañesas. Byn är belägen strax ovanför Guarazoca och Monacanal. Idag är byn övergiven men åkrarna runt omkring brukas fortfarande. Nära San Andrés ligger ruinerna efter den första bebyggelsen på ön.

Om du vill hyra hus på El Hierro och tycker om att dyka gör du det bäst utanför utanför La Restinga. Det är en liten fiskeby i södra delarna av ön där det finns två dykcenter som har öppet året runt. En av El Hierro mer berömda sevärdheter är Roque de la Bonanza. Det är en klippformation som reser sig 200 meter ut havet och går att se från Las Playas som ligger åtta kilometer söder om Timijiraque.

Semester på El Hierro

NOVASOL har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 är idag Europas ledande organiserade stugförmedling. Söker du boende i Spanien för semestern har du kommit helt rätt. Alla våra semesterhus på El Hierro är besökta av vår personal. Vi besiktigar alltid alla våra boenden innan vi tar in dem i vårt sortiment för att vara säkra på att de håller den kvalité som våra gäster efterfrågar. Detta gör att du tryggt och säkert kan hyra hus på El Hierro hos oss. 

Vårt Trygghetspaket (se hyresvillkoren) ingår alltid när du gör en bokning hos oss, vilket innebär att ifall du skulle bli sjuk eller arbetslös kan du avboka om du inte har möjlighet att åka på din semester. Behöver du hjälp med att hitta ett semesterhus på El Hierro som passar just dig och ditt resesällskap finns vi här för dig. Du är varmt välkommen att kontakta oss om du har några frågor. Välkommen att hyra hus på El Hierro hos NOVASOL!