Hyra hus i Kastilien och León

Semester i Kastilien och Leon

Hyra hus i Kastilien och León

Välkommen till Spaniens största autonoma region och våra semesterhus i Kastilien och León. Regionen, som på spanska heter Castilla y León, breder ut sig i mellersta och nordvästra Spanien och erbjuder en semester för dig som vill se ’en annan del’ av Spanien än de mer vanliga semesterdestinationerna. 

Hos NOVASOL, kan du som vill hyra hus eller semesterlägenhet i Kastilien och León söka samt boka ditt boende här på vår webbplats. Likt för vårt övriga utbud av semesterbostäder i Spanien så besöks alla boenden i Kastilien och León av våra egna medarbetare innan de görs tillgängliga för uthyrning. På samma sätt så ingår alltid vårt Trygghetspaket i din bokning. Välkommen att se vårt utbud av lediga semesterbostäder i Kastilien och León redan idag!

Populära semesterhus i Kastilien och León

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Kastilien och León

Loading...

Semesterhus med pool i Kastilien och León

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Kastilien och León

Loading...

Den största i Spanien

Till ytan är Kastilien och León den största autonoma regionen i Spanien med över 94 000 km2. Regionen gränsar till såväl Portugal som många av de andra regionerna i Spanien. Inte mindre än 10 stycken faktiskt. Storleken gör att du har olika möjligheter till dagsutflykter beroende på var i Kastilien och León du väljer att hyra hus. Hyr du till exempel en semesterbostad i närheten av Salamanca i väst, kan du besöka Portugal. Så även om du valt att hyra semesterhus i Spanien kan du få uppleva grannlandet ”på köpet”. 

Även om Kastilien och León inte har någon kust så är det inte långt till havet om du befinner dig i de norra delarna av regionen. Här uppe ligger mindre regioner som Asturien och Kantabrien vilka skiljer Kastilien och León från havet. Om du är i de sydvästra delarna av regionen befinner du dig alldeles i närheten av huvudstaden Madrid. Den kastilianska spanskan är det som flest talar i regionen men här kan du även höra Leonesiska och Galiciska.

Spännande städer

I Kastilien och León fungerar Valladolid som huvudstad för regionen. Valladolid inhyser många av regionens administrativa instanser men här finns också gott om sevärdheter och attraktioner för dig som besökare. Den romersk-katolska katedralen Catedral de Nuestra Señora de la Asunción har en historia från 1500-talet och är väl värd ett besök liksom kyrkorna Santa María La Antigua och San Juan de Letrán. Här finns även flera muséum men också restauranger, barer och caféer vilket gör att du även kan uppleva cityatmosfär under din semester i Kastilien och León. 

Andra städer i regionen är till exempel Palencia, Burgos och Segovia. I regionnamnet hittar vi ju Léon som också är en stad och provins i Kastilien och León. Staden har en lång och spännande historia där den bland annat var huvudstad i konungariket León. Under en semester med besök till staden kan du bland annat skåda den imponerande katedralen samt byggnaden Casa de Botines. 

Även i Salamanca, i de sydvästra delarna av regionen, får du gott om historia. Staden sägs ha grundats redan på 400-talet f.Kr. av kelterna. Till Salamanca färdas årligen många besökare som får upptäcka varför staden återfinns på UNESCOs lista över världsarv. Stora attraktioner / sevärdheter här är universitetet och de gamla katedralerna.

Maten i Kastilien och León

Storleken tillsammans med grannregionernas gastronomiska inflytande märks i matkulturen i Kastilien och León. Regionen är känd för sin köttproduktion och här produceras bland annat det torkade nötköttet cecina och skinkan jamón ibérico. Smaka på specialiteten Cocido Maragato som kan beskrivas som en gryta som är ett hopkok av olika typer av kött. Det får då gärna innehålla såväl gristryne som grisfötter.

Spaniensemester i Kastilien och León

Vill du uppleva denna region i Spanien är du välkommen att börja ditt letande efter boende i Kastilien och León här på vår hemsida. En semesterbostad är ett utmärkt sätt att bo under semestern då du får en genuin upplevelse av resmålet då du får möjlighet att bo lite som lokalbefolkningen. Alla semesterhus och lägenheter som är lediga finns representerade här på webben där du också får all information vi har om respektive semesterbostad.

Samtliga semesterbostäder i Spanien som vi hyr ut på NOVASOL har besökts av våra egna medarbetare. Tillsammans med det faktum att vi arbetat i branschen sedan 1968 och att vårt Trygghetspaket alltid ingår, gör detta att du tryggt kan hyra hus eller semesterlägenhet hos oss. Vi finns självklart även tillgängliga över telefon och mail om du skulle ha några frågor innan, under eller efter din bokning. Innan du reser är du välkommen att kontakta vår svenska kundservice så hjälper vi dig att få svar på dina frågor om till exempel våra semesterhus i Kastilien och León. Under din bokning är våra kollegor i Spanien samt vår hotline redo att hjälpa dig om du skulle ha frågor under din vistelse. Alla information inklusive kontaktuppgifter står med i dina resehandlingar. 

För att hyra hus i Kastilien och León är du välkommen att börja ditt sökande här på vår hemsida där du också kan boka ditt boende.