Hyra hus i Murcia

Vill du ha en semester i Spanien där resmålet är smidigt att ta sig till med flyg och samtidigt ditt boende är mycket prisvärt är du varmt välkommen att hyra hus eller lägenhet i Murcia. I denna region kan vi bland annat erbjuda boende i resorter där våra semesterbostäder är byggda runt förstklassiga golfbanor designade av Jack Nicklaus. Dessa semesterhus och lägenheter har dessutom som regel tillgång till pool och servicebutiker på området. Murcia är så pass viktigt för oss på NOVASOL att vi har valt att skapa ett eget kontor här. 

Självklart finner du även ”klassiska” fristående semesterhus i regionen Murcia hos oss. Du kan se vårt kompletta utbud av semesterbostäder i Murcia här på vår hemsida där du också kan boka – direkt online med bekräftelse omgående (och oftast) utan förfrågan först. NOVASOL har ett stort utbud för dig som vill hyra hus i Spanien och så också i regionen Murcia.

Upplev Murcia genom att hyra hus

Populära semesterhus i Murcia

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Murcia

Loading...

Semesterhus med pool i Murcia

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Murcia

Loading...

300 soldagar per år

Att regionen Murcia beskrivs som solsäkert är då det regnar ytterst lite här. Knappt 400 millimeter per år. Det skiftar givetvis från år till år men man brukar säga att Murcia har cirka 300 soldagar per år. Därför är Murcia en utmärkt plats för dig som vill hyra hus eller lägenhet och få lite soltimmar även på hösten och på våren. 

Under somrarna kan det bli mycket varmt i regionen och då är det skönt att ha valt en semesterbostad där det finns air condition och / eller tillgång till pool. Alternativt tar du en tur till havet som det sällan är särskilt långt till för ett svalkande dopp i det blå. Klimatet till trots så är regionen känd för sin produktion av grönsaker. Både färska men också konserverade grönsaker.

Perfekt för golfaren

Som tidigare nämnt är Murcia en utmärkt plats för den som gillar att spela golf. En golfsemester i Spanien är för många synonymt med att resa en bit utanför högsäsongen för att slippa den allra värsta värmen. Det positiva med att du hyra hus eller semesterlägenhet är att priserna har då gått ner även ytterligare vilket gör att du kan boka din golfsemester billigt. I resorter som El Valle, La Torre Golf Resort, Mar Menor Golf Resort och Hacienda Riquelme Golf Resort finner du våra semesterbostäder. Dessa boenden är byggda runt 18-hålsbanor av god kvalitet som alla desginats av Jack Nicklaus. På flera resorter finns också restaurang, matbutik, bar och pooler för svalkande avkoppling efter att du hålat ut.

Kust och stad

Murcias kust är inte lika lång som Valencias, men absolut lika vacker. Finkorniga sandstränder, klart vatten och ett pittoreskt inland präglar landskapet också i denna region. Den särskilt sevärda saltvattenlagunen Mar Menor är Europas största salthaltiga sjö och är skild från Medelhavet via en udde som på vissa ställen endast är 100 meter bred. I Murcias inland finns flera bergskedjor varav den högsta är Revolcadores-massivet med en höjd på 2027 meter. 

Regionshuvudstaden med samma namn, Murcia, har moriskt ursprung och ligger något inåt landet. Staden rymmer en mängd historiska byggnader och sevärdheter, särskilt katedralen som är en av stadens absoluta höjdpunkter tillsammans med palatset från det 18:e århundradet med sin rokokkofasad och speciella bakgård.

I regionen ligger också den vackra staden Cartagena vid kusten som har över 200 000 invånare. Cartagena har flera historiska monument som är väl värda ett besök, bland annat ”the Roman Theatre”. Också stadshuset i Cartagena är värt att skåda på plats med sin pampiga och vackra utsmycknad. Är du på upptäcksfärd efter historiska inslag är ett tips att ta sig till den medeltida staden Lorca där slottet är en given höjdpunkt. Slottet Lorca är uppskattningsvis 640 meter långt och 120 meter brett.

Boka Murcia hos NOVASOL

Hos oss på NOVASOL kan du boka boende i regionen Murcia, såväl mot kusten som inåt landet. Här online kan du filtrera din sökning baserat på vad du önskar utav din semesterbostad. Ska det vara ett semesterhus eller en semesterlägenhet? Ska den ligga nära havet och/eller ha tillgång till pool? Vill du kunna ta med hund? Bara klicka i de valen du har och välj den period du önskar bo i ditt boende så får du ett resultat som visar alla lediga semesterbostäder som matchar dina önskemål. 

På respektive objektpresentation får du sedan en ännu mer komplett lista över den information vi har om semesterbostaden så att du kan göra ett tryggt val när du ska boka ditt boende. Informationen har samlats in när våra egna medarbetare besöker alla semesterhus och semesterlägenheter i Spanien. Om någon uppdatering har skett därefter, så meddelar ägaren till bostaden oss varpå vi uppdaterar direkt. 

Efter att du gjort din bokning är det bara att börja planera för allt du vill se och göra i Murciaregionen. Eller helt enkelt bara längta efter lata semesterdagar. Välkommen till NOVASOL för att hyra hus i Murcia!