Hyra hus i Asturien

Semester i Asturien, norra Spanien

Hyra hus i Asturien

Om du letar efter den perfekta kombinationen av natur, kultur och gastronomi kommer du att hitta den genom att hyra hus i Asturien! Asturien är en provins i norra Spanien som är belägen vid Biscayabukten. Den klippiga kusten och dess bergiga topografi gör Asturien unik i sitt slag och till en av de vackraste av platser. Förutom en förtrollande natur finns här gott om vackra byggnader från förr vilket gör Asturien till ett perfekt resmål för den som gillar att känna historiens vingslag under semestern.

Populära semesterhus i Asturien

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Asturien

Loading...

Semesterhus med pool i Asturien

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Asturien

Loading...

Berg, stränder och allt däremellan

Genom att hyra hus i Asturien kommer du att uppleva ett fantastiskt bergigt landskap. Bergen som utgör gränsen mellan Asturien och provinsen León i söder heter Cantabriabergen (Cordillera Cantábrica). I det östra området finner du nationalparken Picos de Europa som har det högsta och kanske mest uppseendeväckande bergen som når 2 648 meter över havet på Torrecerredotoppen. Om du vill känna på bergsklättring, vandring, skidåkning eller grottforskning ska du ta dig till Catabriabergen. Andra platser som du bör besöka i området är Parque Natural de Redes i öster, Parque Natural de Somiedo i väster och Ubiñas söder om Oviedo. 

Under en semester i Asturien kommer du att kunna njuta av hundratals stränder, vikar och laguner som finns längs den asturiska kustlinjen. Flera av stränderna omges av branta klippor vilket ger en härlig atmosfär. En av de populäraste stränderna är Playa del Silencio som ligger nära fiskarstaden Cudillero, väster om Gijón. Det finns även många vackra stränder runt om semesterorten Llanes

Att hyra hus i Spanien innebär att kan njuta av ett härligt klimat under stora delar av året. Asturiens klimat är mer varierande än den södra delen av Spanien. Under sommaren är dagarna oftast soliga och varma med hög luftfuktighet. Vintrarna är milda med både sol och regn, men ibland kan kylan slå till, framförallt uppe i bergen där det oftast är snö från november till maj. Risken för regn ökar ju längre in i landet du kommer, så håll dig till kusten om du vill öka chanserna för sol!

Upplev Asturien

Ta dig hit

När du väl ska ta dig till ditt semesterhus i Asturien tar du dig lätt hit med flyg. 40 km från Oviedo, nära industristaden Avilés och den nordvästra kusten ligger Asturiens flygplats. Du kan även åka hit med tåg. Regelbundet avgår tåg till och från Spaniens inland och stoppen görs i bland annat Oviedo och Gijón. Även bussen kan ta dig igenom provinsen, det går bussar från Madrid och andra stora spanska städer till Avilés, Gijón, Oviedo och Mieres flera gånger per dag.

Semester på dina villkor

Se och göra i Asturien

När du hyr semesterhus i Asturien är det nästan ett måste att besöka huvudstaden Oviedo. Här finns gott om vackra byggnader och mysiga gator att strosa längs. Om du tycker om att beundra vackra byggnader har du i den norra delen av staden, på Narancoberget, Santa María del Naranco som är en förromansk kyrka och San Miguel de Lillo som är ett förromansk slott. 

Vill du njuta av vacker natur har du det välkända berget Picu Urriellu i nationalparken Picos de Europa, som är ett tandformat berg som lyser orange i kvällssolen, vilket är anledningen till dess namn. I klart väder kan berget ses från byn Poncebos som är beläget söder om Arenas de Cabrales.

God mat i Asturien

Gott för smaklökarna

Asturien brukar även kallas för ostens land (el pais de los quesos) på grund av ostens säregenhet och kvalitet. Du får inte missa att smaka på osten Cabrales som är berömd även utanför Spanien. 

Om du väljer att hyra hus i Asturien måste du smaka på det provinsen är mest känt för, sina havsrätter och sin berömda Fabada Asturiana. Det är en mustig gryta som innehåller griskött, stora vita bönor, chorizo, blodkorv och saffran. I området görs även en cider (sidra) som är ett måste att smaka på.

Semesterbostäder för semester i norra Spanien

Semester i Asturien

Genom att hyra hus i Asturien hos NOVASOL ingår vårt Trygghetspaket. Detta paket innebär bland annat om du blir sjuk eller arbetslös och inte kan åka på semester så har du möjlighet att avboka (se våra hyresvillkor). Det är bara en av avledningarna att boka din semesterbostad i Spanien hos NOVASOL. 

Vi har arbetat med stuguthyrning sedan 1968 och idag är vi Europas ledande förmedlare av semesterhus. Våra semesterhus i Asturien har kvalitetssäkrat av vår egen personal. Vi besöker alltid alla våra boenden innan vi tar in dem i sortimentet, vilket betyder att du tryggt och säkert kan hyra hus i Asturien hos oss. 

Om du behöver hjälp med att hitta ett boende som passar dig och ditt resesällskap eller bara har någon fråga är du varmt välkommen att ringa till oss. Gör en sökning direkt här på vår hemsida för att hitta ditt drömboende i Asturien. Välkommen att hyra semesterhus i Asturien hos NOVASOL!