Hyra hus i Valencia

Upptäck Valencia genom att hyra hus

Hyra hus i Valencia

Att hyra hus i Valencia innebär att du kan ta del av såväl lata dagar i solen vid havet som storstadsliv och historiska sevärdheter. Våra semesterhus och lägenheter i regionen ägs i regel av privatpersoner men har alltid besökts av våra medarbetare innan de gjorts tillgängliga för uthyrning. Därför kan du tryggt boka samtidigt som du har ett unikt och personligt utbud av semesterbostäder i Valencia att välja mellan. 

Du väljer din sökning efter semesterbostad efter hur just du önskar att boendet ska vara. Hur många personer, vilken vecka, om det ska vara med pool, nära havet och många fler filtreringsalternativ har du att välja mellan. På presentationen till varje boende kan du sedan se ännu mer detaljerade information om semesterbostaden. Detta så att kan göra ett så välgrundat val som möjligt när du ska hyra hus eller lägenhet i Valencia. Boka det boende som passar just dig men vänta inte för länge om du funderar – för alla semesterbostäder i vårt sortiment gäller först till kvarn. Välkommen till Spanien och regionen Valencia!

Populära semesterhus i Valencia

Loading...

Semesterhus med pool i Valencia

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Valencia

Loading...

Från stranden till historien

Valencia betyder havet och berg. Inne i inlandet finns det flera bergskedjor, vars högsta punkt är Penyagolosa med sina 1813 meter. Kusten är täckt av långa, ofta finkorniga, sandstränder som bjuder in till härliga bad och och många soltimmar vid havet. Många av stränderna har tilldelats den blå flaggan som en symbol för extra god badvattenskvalitet.

Regionen Valencia består av tre provinser: Alicante, Valencia och Castellón. Regionshuvudstaden med samma namn, Valencia, har en lång historia som sträcker sig tillbaka till år 138 f.Kr. I denna stad är det möjligt att mixa upplevelserna mellan det moderna och det historiska. Internationella designers samt stora mässor och konvent huserar ofta här samtidigt som de tusen år gamla byggnaderna och arkeologiska fynd från gångna tider gör kombinationen till något alldeles särskilt. Valencia var porten till Medelhavet och redan för många år sedan var det en välkänd stad. Numera kan du fortfarande ta in den speciella atmosfären här i "staden vid havet".

I provinsens inland fascinerar idylliska, historiska landsbyar som har funnit sin naturliga plats i det vackra landskapet. Upplev och utforska omgivningarna längs floden Turia och besök städerna Buñol, Requena och Xátiva. Valencia är storstaden i regionen men det finns även fler städer av betydande storlek. I Elche, med över 200 000 invånare i själva kommunen och något färre i staden, kan du bland annat uppleva Europas största palmlund. Den över 1 000 år gamla palmlunden är utsedd till världsarv och har idag över hisnande 200 00 träd. I övrigt är Elche känt för sina många skobutiker men också sitt fotbollslag.

Från Elche i Costa Blanca, Valencia

Costa Blanca och Costa del Azahar

I regionen Valencia ingår också Costa Blanca och Costa del Azahar. Vid Costa Blanca finner du de för oss svenska välkända Torrevieja och Alilcante. Hit flockas gott om turister årligen och de över 2 500 soltimmarna per år gör att besökare kommer hit även utanför sommarperioden. I Alicante ligger också flygplatsen som många anländer till när de valt att hyra hus i Spanien i just denna region. Alicante är den näst största staden i regionen och har en historia som sträcker sig hela vägen till 300-talet f.kr. 

Costa del Azahar är en cirka 12 mil lång kuststräcka där platser ligger såsom Peñiscola, Vinaroz och Benicarló. Också provinshuvudstaden för Castellón - Castellón de la Plana – är belägen här. Staden grundades redan på 1200-talet och är idag bland annat känt för det gulbeklädda fotbollslaget Villareal.

Boka en semesterbostad i Valencia

För att hyra hus i Valencia, eller för den delen en semesterlägenhet, är du välkommen till oss på NOVASOL för att boka. I vårt personliga och unika utbud finner du närmast alla typer av semesterbostäder. Likt alla våra andra stugor, semesterhus och semesterlägenheter i Spanien så har vår egen personal besökt alla boenden innan de tagits in i sortimentet. Detta gör att du tryggt kan boka samtidigt som att utbudet blir stort och varierat eftersom vi varken äger eller bygger några bostäder själva. 

Här på vår webbplats kan du både söka fram samt boka din semesterbostad i Valencia direkt online. Du anpassar din sökning efter just de kriterier som är viktga för dig och får sedan upp alla lediga semesterbostäder som matchar dina önskemål. Detta förutsatt att du valt den period du önskar resa. 

Att hyra hus i Valencia är ett utmärkt sätt att verkligen komma nära regionen och leva på ett sätt som får det att kännas som att du är en del av det lokala livet. Du handlar i den lokala matvarubutiken och tillagar godsakerna i det egna köket för att sedan avnjuta det hela i solnedgången på den egna terrassen. Vill du någon dag inte laga maten själv, kan du alltid besöka någon av närområdets restauranger. Välkommen till NOVASOL och våra semesterhus i Valencia!