Hyra hus i Dénia

Välkommen att hyra hus i Dénia hos NOVASOL. Vi har ett brett utbud av lägenheter och semesterhus i Valencia som kommer att ge dig en härlig utgångspunkt för din nästa semester i Spanien. I Denia kan du besöka de bästa stränderna och vikarna, träna utomhussporter och promenera i naturen. Upptäck också stadens historia och besök de monument som finns här, och framförallt, njut av det lokala goda köket!

Hitta din lägenhet på Costa Blanca och njut tillsammans med din familj, vännerna eller ditt husdjur i den bästa typen av boende vid kusten.

Välkommen att hyra hus i Denia hos NOVASOL

Populära semesterhus i Dénia

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Dénia

Loading...

Semesterhus med pool i Dénia

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Dénia

Loading...

Varför ska man hyra hus i Denia?

Denia är en stad med utsikt över havet där du kan njuta av stränder som har blå flagg. Men om du istället föredrar bergen, kan du passa på att vandra. I slottet som ligger i mitten av staden finns mycket historia. Det finns även många sevärdheter här som du kan passa på att utforska om du väljer att hyra någon av våra semesterhus i Denia. Ta tillfället i akt och tillbringa semestern med vänner och familj tack vare våra semesterhus för lite större sällskap.

Ett av våra semesterhus i Denia - EBL037

Gastronomin i Denia, med på UNESCOS lista

Denia har tilldelats "Creative City of Gastronomy by UNESCO" så att äta och dricka kommer att vara en fröjd för gommen i några av de 300 restauranger som du kan hitta i staden. De producerar lokala, nationella och även internationella gastronomiska recept. De typiska rätterna i denna region har huvudingredienser från produkter i den valencianska trädgården och fisk från medelhavet. Tillsammans bildar de utsökta rätter, som till exempel:-    La gamba roja de Dania, som betyder ”Denias röda räka” serveras grillade eller i kombination med andra färgglada ingredienser-    Arrós a banda, välsmakande ris med fisk och fiskbuljong från regionen-    El ”espencat”, en slags sallad som består av ugnsrostade grönsaker-    La ”llandeta”, en blandning av olika fisksorter som serveras med potatis

Vad kan du besöka i Denia?

Det är en historisk stad, så du kan besöka olika intressanta sevärdheter så som Denias slott, och njuta av utsikten över hela staden från toppen. Bredvid ligger det arkeologiska museet. Dessa två är bland de viktigaste platserna att besöka om du hyr ett semesterhus i Denia. 

Om vi fortsätter i samma spår, med museer, så hittar vi ”el Museo Etnológico” där du kan göra en resa tillbaka till 1800-talet för att se olika tidstypiska föremål. Där finns redskap, kläder och lyxiga smycken som användes på den tiden. Därtill finns ” el Museo del Juguete” som är ett leksaksmuseum. Det ligger just här för att den första leksaksfabriken i Denia gjorde det. På detta museum får barnen möjlighet att njuta av en utställning i deras smak och få reda på vart dockor kommer ifrån.

Några platser som spelar en stor roll i stadens historia är fortet ” el Fortí musulmán de Daniya”. Även ”El torre del Guerrero”, krigarens torn, vars namn förklarar vad det användes till. Att förhindra attacker från piraterna under femtonhundratalet. Det finns också berg och vandringsleder för de som älskar att vandra. Du kan besöka naturområden, ägna dig åt fågelskådning, eller till och med spela golf.

Förutom det historiska centrumet, finns huvudgatan eller ”la Explanada de Cervantes” för turister att utforska. Där finns barer, marknader och strandpromenad och strand. Njut av i solen och den fantastiska atmosfären.

Vad finns det för stränder i Denia?

Denias kust har stränder som är märkta med blå flagg sedan 2017. Dessutom finns bland annat stränderna ”Punta del Raset”, ”Les Marines” och ”Les Bovetes”. Denna region har även flera steniga vikar där du kan njuta av solnedgångarna. Totalt finns det elva olika stränder och vikar där du kan sola, bada och njuta av din ledighet vid havet. Genom att hyra hus i Valencia finns det gott om aktiviteter vid havet för havsälskaren. Båtturer, maritima utflykter, sportfiske och olika vattensporter så som bland annat dykning finns inom räckhåll.

Fördelarna med en semesterbostad i Denia med NOVASOL

-De flesta av våra bostäder har WiFi, så att du kan kommunicera och dela dina upplevelser under semestern.-Vi välkomnar husdjur i många av våra semesterhus som vi förmedlar över hela Europa.-Du kommer att kunna laga den mat du själv föredrar att äta, när du vill, helt utan tider att passa. Du sparar därför pengar då du inte måste äta ute på restaurang om du hyr semesterhus eller lägenhet i Denia.-På vår hemsida hittar du alla tillgängliga bostäder så att du enkelt kan se all information och hitta något som passar just dig.-Använd sökfunktionen och de filter som finns för att få så specifika resultat som möjligt.-Vi har 50 års erfarenhet i branschen, och har därför ett brett utbud av semesterhus att erbjuda.-Om du har några frågor eller funderingar så finns vi tillgängliga via telefon.

Hyr semesterboende på Costa Blanca

Kom ihåg att det, förutom semesterhus i Denia, finns gott om semesterhus och semesterlägenheter i hela Spanien till ditt förfogande. Du är välkommen att höra av dig till oss, om du funderar över något eller vill ha hjälp med att boka ditt semesterhus i Denia!