Hyra hus i Calpe

Semesterorten Calpe som ligger mellan Benidorm och Jávea vid spaniens medelhavskust har alla förutsättningar för att semestern ska bli lyckad. Genom att hyra hus i detta område finns bland annat närhet till vacker sandstrand, restauranger och aktiviteter. Semesterbostäderna är charmiga med oftast spanska inslag så som utsmyckade kakel, blomsterarrangemang och fina väggmålningar.

Calpe vid havet i Spanien

Populära semesterhus i Calpe

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Calpe

Loading...

Semesterhus med pool i Calpe

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Calpe

Loading...

Värt att upptäcka i Calpe

När ni hyr ett boende i Calpe är ett måste att besöka kalkstensklippan Penon de Ifalch.  Penon de Ifalch är belägen mellan de två sandstränderna i Calpe och är samtidigt en naturpark full med potentiella äventyr. Definitivt värt ett besök när ni valt att hyra hus i Calpe. Här finns också stigar och leder att promenera som gör att ni kommer nära den vackra naturen och floran. Når ni toppen får ni uppleva vacker utsikt som är värd varenda svettdroppe.

Calpes strandpromenad är som de flesta andra semesterorters: fylld med barer, restauranger och butiker. Här kan ni uppleva en livlig atmosfär och utsikten ut mot havet är fantastisk. Med ett semesterhus i Calpe bor ni med närhet till att uppleva både vacker sandstrand och en romantisk gammal stad med smala, charmiga gränder och små unika restauranger. Vad mer krävs för att göra en semester i Spanien till en riktig succé? Det finns också flera spännande museer i Calpe som ger er inblick i stadens historia.

En annan enastående naturupplevelse som är värd att besöka när ni väljer att hyra hus i området är Las Salinas Naturpark. Parken består av flera saltvattensjöar och var i romartiden en mittpunkt för saltproduktionen. Idag är sjöarna rekreationsområde med ett fantastiskt djur- och naturliv. Många åker hit för att uppleva flamingos som håller till vid sjöarna.

Utsikt över havet och Calpe från ett boende

Blått hav, gyllene sand och vacker natur

Stranden är magisk i Calpe. Vattnet är klart och blått och sanden är gyllene och breder ut sig till en bred och fin strand. Här finns allt som gör dagen på stranden bäst, solstolar och parasoll att hyra, vattensportsaktiviteter att utföra och toaletter att låna. Besök både Playa Levante och Playa Arena där finns det gott om aktiviteter för stranddagen.

Det finns dessutom mängder av fina sandstränder och semesterboenden att hyra utanför och i närheten av Calpe. Passa annars på att hyra hus i Calpe med tillgång till pool. När man väljer att hyra boende på Costa Blanca med pool är ni aldrig långt ifrån ett dopp.

Alternativ om du vill hyra hus i Calpe med pool

Kom nära Valenciaregionen

Calpe ligger som nämnt på Costa Blanca och tillhör regionen Valencia. När ni väljer att hyra ett boende i Valencia finns det nästan alltid gott om av naturupplevelser och sevärdheter i närheten. Calpe är ett riktigt paradis med en perfekt kombination av vackra stränder, pittoreskt stadsliv, lysande restauranger med fina fiskrätter, skaldjur och tapas på menyerna. I januari och februari när det är tråkigt väder hemma blomstrar mandel- och apelsinträden i Costa Blanca och luften är full med blomsterdoft. Genom att hyra boende i denna del av Spanien har ni aldrig långt till att köpa färsk fisk eller solmogna frukter och grönsaker på lokala marknader och tillaga den fantastiska maten i er semesterbostad.

Rätt semesterboende för dig

Även om Calpe inte är den mest kända semesterorten i Valencia regionen har NOVASOL många olika typer av boende att välja mellan. Vi har allt ifrån lägenheter och villor till mindre stugor. Många av våra semesterbostäder har fina terrasser med möjlighet till grillkvällar och sena middagar.

Fördelen med att hyra hus är att det ofta finns plats till stora sällskap och man kan enkelt planera sin semester precis på det vis man önskar. Har ditt semesterhus pool, kan ni smidigt svalka er under de varmaste timmarna på dygnet. Dessutom får ni chansen att uppleva den spanska kulturen på nära håll. Vill du ha närhet till sol, bad, strand och en autentisk stämning är ett semesterhus i Calpe ett utmärkt val för dig.