Semesterbostäder i Orihuela

Den stora och vackra kommunen Orihuela ligger i provinsen Alicante i Valencia-regionen - bara 10 km inåt landet. Detta område är därför ett idealiskt resmål för en underbar semester i Spanien med massor av rik natur, livliga kulturupplevelser och solsken, som alla måste njuta av. 

Med semesterbostad i Orihuela kan du njuta av cirka 325 soldagar om året och en genomsnittlig temperatur på över 19 grader. Lev det goda livet i ett semesterhus i Valencia med varmt väder, klart vatten och den läckra doften av granatäpplen och citrusfrukter som hänger i luften.

Orihuela i Spanien

Populära semesterhus i Orihuela

Loading...

Djurvänliga semesterhus i Orihuela

Loading...

Semesterhus med pool i Orihuela

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Orihuela

Loading...

Aktiviteter och attraktioner i Orihuela

Känn den spanska charmen när du promenerar genom gatorna i det historiska centrumet. Här är det fullt av vackra byggnader som till exempel den gotiska El Salvador-katedralen och resterna av Aljama-moskén. I hjärtat av katedralen kan du besöka ett vackert stiftmuseum som är dedikerat till helig konst. 

Santo Domingo var ett dominikanskt kloster och universitet fram till nittonhundratalet. Beundra denna vackra renässansbyggnad, liksom resten av kommunen och dess förtrollande omgivning genom att hyra hus i Orihuela från NOVASOL. Om du är på humör för lite spänning, finns det också en vacker teater och ett kasino i stan.

Semesterhus nära Orihuela med pool

Smaka på Spanien

Besök de lokala butikerna eller den veckovisa marknaden som säljer en mängd lokala råvaror och färska råvaror. Prova på spansk paella till middagen, eller beställ in flertalet tapasrätter och dela en härlig middagsupplevelse hela familjen. På så sätt upplever ni äkta spansk matglädje gemensamt samtidigt som ni får smaka på många olika lokala specialiteter från Spanien!

Strand vid Orihuela Costa

Utforska området kring din semesterbostad

Kusten vid Orihuela har vackra sandstränder perfekt för avkoppling och underhållande vattensporter. Dessutom kan du också njuta av ett spel golf på golfbanan eller kanske gå till naturparken Pinar de Bonanza, där du kan njuta av en spännande flora och fauna under en vandring i hisnande omgivningar.

Under en semester i Orihuela är det värt att besöka några av de välkända destinationerna på Costa Blanca. Alicante, Benidorm och Altea är alla härliga orter som erbjuder många aktiviteter. Gör en dagsutflykt till någon, eller några av dessa ställen, och passa på att njuta av det vackra landskapet med oliv-, apelsin- och mandelträd och upplev de lokala läckerheterna. Smaka på fiskrätter, kalla soppor och den berömda aioli-såsen som ofta tillhör rätterna. Hos NOVASOL finner du ett stort utbud av boende på Costa Blanca.

Känner man för en lite längre utflykt kan Valencia varmt rekommenderas ett besök. Spaniens tredje största stad nås på drygt två timmar och erbjuder ett stort utbud av sevärdheter och restauranger.

Semesterbostäder att hyra i Orihuela med NOVASOL

NOVASOL har många vackra, lokala semesterhus för uthyrning i hela Spanien och hela Europa, och vi är naturligtvis också representerade här i Orihuela, strax söder om Alicante. Se vårt fina urval av semesterhus i Spanien här på hemsidan och hitta det hus som passar dina behov och önskemål. 

Varje semesterboende i Alicante och övriga Spanien är olika och det är upp till dig vilka faciliteter du vill ha. Du väljer om du vill bo i ett husdjursvänligt boende, ett semesterhus med privat pool, terrass eller trädgård. Du kan också välja att till exempel hyra lägenhet med panoramautsikt. Här finns verkligen något för alla smaker och resesällskap. NOVASOL ser fram emot att välkomna dig till ditt semesterboende i Orihuela!