Semesterbostäder i Moraira

Boka din semesterbostad i Moraira och spendera din välförtjänta semester med familjen i denna vackra fiskeby på Costa Blanca.

Här kan du återhämta dig på stränder som Playa de la Granadella, Playa Moraira, Playa Les Platguete, Playa del Portet eller vid Cala Fustera. Charmiga Moraira har dock mycket mer att erbjuda än bara strandliv vilket du snabbt kommer upptäcka under en semester här.

Moraira är en del av vårt totala utbud av semesterhus i regionen Valencia. Du finner vårt kompletta utbud av lediga semesterbostäder här på vår hemsida. Skulle du mot förmodan inte hitta det du söker så titta in igen senare. Året om åker våra duktiga medarbetare runt och besöker nya, potentiella semesterbostäder till vårt utbud. Välkommen!

Vita hus i Moraira på Costa Blanca

Populära semesterhus i Moraira

Loading...

Semesterhus med flexibel ankomst i Moraira

Loading...

Fiskeby med speciell charm

Moraira är en liten fiskeby med en speciell charm. Strosa runt på de små gatorna och besök de lokala butikerna med hantverk och produkter från närområdet. Det finns också flera intressanta platser här, så som El Castillo de Moraira som byggdes på 1700-talet för att försvara staden och dess omgivning.

Det finns en gammal byggnad vid stranden Playa de l´Ampolla som blev dedikerad åt Jungfru Maria, som enligt katolikerna är Valencias beskyddare. Den byggdes 1976 utav material taget från El Castillo de Moraira.

Se också skulpturen Hombre Mirando al mar, som betyder; ”mannen som tittar på havet”. En vacker järnskulptur som föreställer en släkting som väntar på att hans familj ska återvända med sina båtar från havet. 

Det finns ett vakttorn i Cap d'Or som byggdes på 1500-talet för att skydda byn mot piratattacker. Med sina 11 meter är det Cap d'Ors högsta punkt. Här kan du njuta av fantastisk utsikt över omgivningen. 

Från hamnen kan man också se den berömda klippan Peñón de Ifach på avstånd. 

I Moraira finns fiskmarknaden, där auktioner äger rum när fiskarna återvänder till hamnen med fisk av mycket god kvallitet från området.

Ett semesterhus med pool i Moraira, Spanien

Stränder och vikar i Moraira och dess omgivning

  • Stranden i Cap Blanc nås via en väl utmärkt väg. Det är en vacker strand som har kristallklart vatten och är omgiven av fina vita hus.

  • Playa l'Ampolla är perfekt att besöka med barn, här är vattnet lugnt och grunt. Detta är även en bra plats att snorkla på. Att ta sig till Cala Llebeig är enkelt, även om man måste gå. Stenstranden är 120 meter lång. Du kan också se flera gamla tillflyktsplatser för fiskare.

  • Cala Portitxol ligger nära Moraira Yacht Club. Denna lilla vik är 80 meter lång och består av sten. Perfekt för vattensporter som dykning, fiske eller för att se de olika fågelarter som finns här. 

  • La Cala L'Andragó är omgiven av vackra klippor, därifrån kommer du att se ett vackert landskap medan du njuter av lugnet och har det bra tillsammans med din familj.

  • Viken El Portet är en vacker strand med kristallklart vatten och ren, fin sand. Några meter från stranden finns det barer där du kan ta en uppfriskande drink under sommardagarna. Under sommaren lägger de ut uppblåsbara rutschbanor och dylikt i havet, en mycket rolig aktivitet för barnen.

  • Les Platgetes är två små vikar som är 200 meter långa. De är omgivna av en fin strandpromenad där det finns grönområden. Vattnet i dessa vikar är kristallklart och det finns delar av både fin sand och sten.

  • Om du vill njuta av alla dessa stränder under din semester, boka en semesterbostad i Moraira.

Smaka Paella under semester i Moraira

Varför hyra semesterbostad i Moraira?

Moraira är en omtyckt plats att hyra hus eller lägenhet om du vill bo i ett boende nära havet på Costa Blanca. Dessutom har du inte allt för långt till flygplatsen i Alicante (ca 80 km)

Flera av våra semesterhus och lägenheter i Moraira är utrustade med bland annat Wi-Fi, privat pool och parkering. Moraira är en utmärkt destination att resa till med barn, samtidigt som du kan vila upp dig på kusten. I många av våra semesterboenden är även ditt husdjur välkommet.

Att äta på Costa Blanca

När du har valt att hyra hus eller semesterlägenhet i Moraira, passa då på att testa de rätter som är typiska för just området runt Valencia. Paellan som är känd både nationellt och internationellt är en av de mest representativa rätterna. Även ”Coca”, som kan göras både söt och salt, är ett gott och känt recept i regionen. ”Arnadí” är väldigt söt och en typisk Valenciansk efterrätt, gjord av pumpa och mycket socker.

Boka ditt boende i Moraira hos NOVASOL

Vänta inte för länge utan boka ditt nästa semesterboende i Moraira redan idag för att njuta av denna vackra fiskeby under din familjesemester. Kom också ihåg att ta en titt på de andra semesterhus och lägenheter som vi på NOVASOL förmedlar i Spanien. Samtliga har besökts av en medarbetare hos oss och vårt Trygghetspaket ingår automatiskt i din bokning. Välkommen till oss och våra semesterbostäder i Moraira!